Som v 31tt ale som stále strašne unavená, cítim ako keby mám strašne ťažké bruško, ťahá ma až k zemi, ked sa najem hned si musím lahnúť alebo minimálne sadnúť lebo je mi na odpadnutie, niekedy ma bolia aj kríže. Aj ja aj priatel je už z toho nešťastný že pomaly nezvládam ani prechádzku zo psíkom večer. Mali ste to tiež ? Viem že je to už blízko a určite to má niečo spoločné no ale aj tak sa bojím trošku, a pribrala som len 10kíl od začiatku tehotenstva.
Ja som bola tehu 4 krát, ale takéto stavy som nemala. Práve naopak. Bola som veľmi aktívna, plná energie. Doporučujem sa o tom porozpráva´t s lekárom, možno chýba nejaký ten vitamín.
Ja som bola taka unavena skoro cele tehu, od siedmeho mesiaca som ledva chodila, brucho ma strasne tahalio...ale na unavu mi pomahalo magnezium. A mozes mat malo zeleza. Ja som mavala stavy na odpadnutie a ked som si supla magnezko a zelezo na odporucanie lekara, pomohlo to. Daj si spravit krvne testy u gynekologa
kazdy ma tehotenstvo ine, kym niektore zeny behaju este v den porodu, ine maju s pohybom problem minimalne posledny trimester. unava moze byt spojena s nedostatkom nejakych mineralov, alebo aj s nizkym tlakom, treba to skonzultovat s lekarom. bolest krizov zase moze sposobovat coraz vacsie brusko, aj ked si pribrala len 10 kil, zmenilo sa ti tazisko tela, brusko ta taha dopredu, predsa len, tehotenstvo je pre chrbticu vyrazna zataz. aj poloha v spanku moze sposobovat stuhnutie chrbtovych svalov, mne v tehotenstve v poslednych tyzdnoch dost vadilo neustale spavanie na bokoch, z toho ma chrbat bolieval vcelku dost. na krize by ti mohli pomoct masaze alebo cviky vhodne pre tehotne...drzim palce, nech ti tie dva mesiace preletia co najrychlejsie a bez vyraznejsich problemov 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ak sa ti nieco nezda, tak to skonzultuj s lekarom. Ale ja som mala tiez obdobie, ze sme sli na prechadzku a vzdy sme dosli po najblizsiu lavicku ;)