Baby, som v 29 týždni a už nejakú dobu ma strašne svrbia nohy, cele od kolien nadol a navyše sa mi samé od seba robia modriny. Chodím aj na hematologiu, picham si fraxiparin inak výsledky ok. Nemáte prosím vás s týmto skúsenosti?
svrbenie je podľa mňa od pečene, tiež som to mala a zlé pečeňové testy
modriny môžu byť z nedostatku železa, ale určite by to mal vidieť lekár
určite si nič neordinuj podľa MuDr. Googla a sestričky ModryKonik
svrbenie nemusi byt hned od pecene, ja som mala v tehotenstvach sialene svrbenie tela, ale pecenove som mala dobre - nikto nezistil z coho to bolo. modriny sa mi zacali robit v 3tehotenstve a ostali mi doteraz, krvny obraz mam ok, len mam slabe zily a tak praskaju, beriem detralex. ak si to este nevravela dr, urcite povedz.
Myslíš ako, že by jej lepok mohol robiť také problémy? No ja by som sa k doktorke vrátila, predsa ťa len takto nemôže nechať
No výsledky z krvi sú dobré až na pár vecí, ktoré s týmto nesúvisia. Aj mi predpísala ascorutin ale po ňom to bolo oveľa horšie celé nohy sama modrina a obrovské, vraj je to len slaba stena ciev, poradila celáskon, zeleninu veľa a pohanku. Presne ma napadlo aj malo železa, no som zvedavá co mi zas na to povie, človek už ozaj rozmýšľa nás kadecim
Aj mňa príšerne svrbeli nohy a všetky testy boli ok. Úplne som bola doškriabaná. A dcéra má teraz takú akoby hrošiu kožu, hlavne na nohách a svrbia ju celkom často. Čiže akoby sa to v tehotenstve nejak prenieslo... Inak až teraz mi zistili že som alergička (peľ, roztoče). Tak fakt neviem, aj tí lekári málo čo vedia, len si nás pohadzujú ako horúci zemiak.
@mata391 Ahoj, už vieš z čoho si mala tie modriny a svrbenie? Mojej dcére sa to robí tiež ale nie je tehotná
@dorothea221 ahoj 😊 veru ani nie, lekárka zo nejako neriešila, cely čas, ze trrba jesť zeleniny veľa, kyselinu listovú a tak. Potom mi ale zistili aj zlu zrazanlivost, tak som si pichala fraxiparin ale po šestonedeli koniec. Na hematologii sa mam hlásiť o rok. Takže zatiaľ len čakať a co sa týka svrbenia, ako prišlo tak aj odišlo. Bolo to tehotenstvom. Držím palce dcére aby bolo v všetko ok, 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mata391 ahpj a tú noju ti videla? Hematologicka? K tomu svrbeniu môže to byť aj pečeň