Svrbenie nôh a samovoľna tvorba modrin

mata391
5. mar 2019

Baby, som v 29 týždni a už nejakú dobu ma strašne svrbia nohy, cele od kolien nadol a navyše sa mi samé od seba robia modriny. Chodím aj na hematologiu, picham si fraxiparin inak výsledky ok. Nemáte prosím vás s týmto skúsenosti?

bobricek1979
5. mar 2019

@mata391 ahpj a tú noju ti videla? Hematologicka? K tomu svrbeniu môže to byť aj pečeň

benit
5. mar 2019

@mata391 toto sa robilo aj mne, nie pocas tehotenstva. Zacalo svrbiet a ako som sa skrisbala porobili sa mi taketo modriny. Odkedy mam bezlepkovu a dal sa mi krvny obraz dokopy mam pokoj. Ascorutin mi kazala mudr a nieco ns spevnenie ciev. Ale ci to mozes ako tehotna neviem.

hettinka
5. mar 2019

svrbenie je podľa mňa od pečene, tiež som to mala a zlé pečeňové testy
modriny môžu byť z nedostatku železa, ale určite by to mal vidieť lekár
určite si nič neordinuj podľa MuDr. Googla a sestričky ModryKonik

lilucerullo
5. mar 2019

svrbenie nemusi byt hned od pecene, ja som mala v tehotenstvach sialene svrbenie tela, ale pecenove som mala dobre - nikto nezistil z coho to bolo. modriny sa mi zacali robit v 3tehotenstve a ostali mi doteraz, krvny obraz mam ok, len mam slabe zily a tak praskaju, beriem detralex. ak si to este nevravela dr, urcite povedz.

1natasa1
5. mar 2019

Myslíš ako, že by jej lepok mohol robiť také problémy? No ja by som sa k doktorke vrátila, predsa ťa len takto nemôže nechať

mata391
autor
5. mar 2019

No výsledky z krvi sú dobré až na pár vecí, ktoré s týmto nesúvisia. Aj mi predpísala ascorutin ale po ňom to bolo oveľa horšie celé nohy sama modrina a obrovské, vraj je to len slaba stena ciev, poradila celáskon, zeleninu veľa a pohanku. Presne ma napadlo aj malo železa, no som zvedavá co mi zas na to povie, človek už ozaj rozmýšľa nás kadecim

xarra
5. mar 2019

Aj mňa príšerne svrbeli nohy a všetky testy boli ok. Úplne som bola doškriabaná. A dcéra má teraz takú akoby hrošiu kožu, hlavne na nohách a svrbia ju celkom často. Čiže akoby sa to v tehotenstve nejak prenieslo... Inak až teraz mi zistili že som alergička (peľ, roztoče). Tak fakt neviem, aj tí lekári málo čo vedia, len si nás pohadzujú ako horúci zemiak.

dorothea221
23. sep 2019

@mata391 Ahoj, už vieš z čoho si mala tie modriny a svrbenie? Mojej dcére sa to robí tiež ale nie je tehotná

mata391
autor
24. sep 2019

@dorothea221 ahoj 😊 veru ani nie, lekárka zo nejako neriešila, cely čas, ze trrba jesť zeleniny veľa, kyselinu listovú a tak. Potom mi ale zistili aj zlu zrazanlivost, tak som si pichala fraxiparin ale po šestonedeli koniec. Na hematologii sa mam hlásiť o rok. Takže zatiaľ len čakať a co sa týka svrbenia, ako prišlo tak aj odišlo. Bolo to tehotenstvom. Držím palce dcére aby bolo v všetko ok, 😊

nikkas
5. apr 2024

@benit prosím ta a z coho si to mala ja mam presne to iste teraz a nie som tehorna...urobi sa mo taky cedveny fliacik svrbi to a ptom je z toho modrina...zmizne a idu dalsie ....co to je?zistili ti nieco z krvi co ti na to povedal lekar dakujem ti

benit
6. apr 2024

@nikkas dala mi ascorutin na posilnenie steny ciev.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre