Svrbenie brucha ku koncu tehotenstva

nikkyniks
10. feb 2014

Ahojte ženušky, máte to aj vy ? Mňa občas tak svrbí brucho, že by som ho najradšej vyškrabala škrabkou :D Natieram si ho pravidelne krémom, dokonca aj kokosovým olejom, a na kokos a ani nič také nemám alergiu ... takéto "svrbáče" mi začali keď som vošla do 30 tt. a trvajú dodnes ... nechápačka... máte s tým niektorá skúsenosť ? 🙂

luba28
10. feb 2014

@nikkyniks asi ta stekli babo zvnutra,... 😀 😀 😀

hajajanka
10. feb 2014

@nikkyniks Svrbenie v tehotenstve moze signalizovat problem s pecenou a treba to vzdy povedat na poradni. Pozri si o tom viac na nete.

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@luba28 ... aj ja som si to myslela, ale pochybujem :D To by muselo byť veeeeľmi divné dieťaťko :D

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@hajajanka . . . všetky pečeňové a iné testy mám v poriadku, akurát čo, tak mám zväčšenú pravú obličku, kedže malinké v kuse tlačí na pravú stranu ... jedine z toho, inak neviem ☹

22beba
10. feb 2014

ano 🙂 to sa ti rozťahuje koža preto to svrbi 🙂 ja som si tiež natierala bruško a potom sa mi spravili strie jedna po druhej to oni ma tak svrbeli 🙂 ale to nemusi byť tvoj prípad 🙂 😉 😉

xlucia
10. feb 2014

@nikkyniks natri ho eucerinom 5%nym, ma modry vrchnak, alebo pupalkovym olejom

klh013
10. feb 2014

@nikkyniks Ahoj, aj mňa strašne svrbievalo bruško, hlavne v posledných mesiacoch až som sa bála že čo to je, ale nakonecmi doktor povedal že sa mi len koža roztahuje že to je v pohode 🙂

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@22beba ... hej mne to mama vravela, ale tak natieram ho 10x denne :D bo ja neznesiem také veci na tele, už sa mi robí celu na rici :D a som z toho mimo ... dúfam, že to nebude môj prípad ... ááá ... ale tak, patrí to k tehuľkovaniu 🙂
@xlucia a kde sa to dá kúpiť, lekáreň ? 🙂

22beba
10. feb 2014

@nikkyniks nemusi to byť tvoj pripad poznam vela kamošiek čo nemaju ani jednu striu a vobec sa nenatierali 🙂 ja som to schytala lebo som aj dosť pribrala .... 😀

xlucia
10. feb 2014

@nikkyniks ano. oboje dostanes aj v lekarni.
kup presne toto
http://www.mojalekaren.sk/eucerin-urea-5-comple...
v kamenej lekarni stalo naviac 13e, co som ho ja kupovala. a natieraj viac krat denne. ustupi ti to

everex
10. feb 2014

@nikkyniks Aj mna tak svrbelo pecenove testy boli tiez v poriadku nakoniec som nepouzivala ziaden sprchovy gel, a svoje tricka som po oprati etse preplachla v citej vode,a potom to prestalo,tak mozes vyskusat

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@22beba Tak ja som pribrala 10 kg, do teraz 🙂 Uvidíme, ako to pôjde ďalej ... dúfam, že do 15 kg sa zmestím :D Viac nepotrebujem 🙂 Kamoška pribrala 24 kíl .. no chudinka, má čo robiť teraz :(

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@xlucia ďakujem krásne za info 🙂 :-*
@everex no vidíš, to ma nenapadlo, že to môže byť od pracieho prášku ... vyskúšam, ďakujem 🙂

poly2406
10. feb 2014

@nikkyniks Ahoj, mala to aj moja sestra koncom tehu. Čakala dvojičky, pribrala Max. 15 kg. Brucho je svrbelo tak ako popisuješ ty. Neskôr ju začalo až páliť. Pomáhal jej mäkký tvaroh. Natierala si ním celé brucho....že pekne chladil. Krémy proti striam používala non stop a aj tak sa jej jedného dňa doslova potrhala koža. Ale do roka sa jej to pekne zatiahlo. Ono to podľa mňa nemá nič s kilami, ale s elasticitou kože. Ja som pri prvom pribrala 19 kg, pri druhom 18 kg a pri treťom 25 kg. Nie len že nemám ani jednu čiarku na bruchu, ale schudla som krásne na 56 kg (ako slobodná som vážila 70 kg), a pás mám 62cm. Podotýkam, že mám po 30-ke.
Menej jem, ako kedysi a ustavičné behanie okolo detí a denné dvoj-troj hodinové prechádzky ma udržiavajú vo forme. Takže nemaj obavy, do roka budeš ako predtým.

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@poly2406 No super, to klobúk dolu ! 🙂 Ja mám v septembri svadbu, snáď do vtedy brucho zíde :D A ak nie,musím dobre šaty vybrať, aby som aj vyzerala nejako 🙂 Tak ja som nikdy nemala problém s kilami, vždy som vážila do 50 kíl ... nikdy som nad nemala 🙂 Tak snáď nebudem mať problém dať váhu dolu 🙂 A inak gratulujem k trom deťom, ja som vždy chcela dve detičky, ale neviem či si to nerozmyslím teraz 🙂 Nehovorím, že mám zlé tehotenstvo, ja som ani nevedela, čo to je nevoľnosť, až keď som vošla do siedmeho mesiaca tak som mala menšie závraty, inak to už pominulo ... a aj to som mala spôsobené tým, že vraj som málo jedla, ale tak jem dostatočne 🙂

No a k tomu bruchu, ďakujem pekne všetkým za rady 🙂 Bola som v meste tak som si kúpila krém MAMASTRIE GS a activiu jogurt, že vraj aj toto pomáha, tak idem vyskúšať 🙂 Lenže ja mám pocit, že mňa už začína svrbieť všetko :D Zaraz budem ako medveď, budem sa o stromy obtierať ... lebo už aj chrbát začína ... alebo mám nejakú zvláštnu alergiu, alebo predsa ten prací prášok 😖

eeffka
10. feb 2014

@nikkyniks ano mam a riesenie: skriabala som sa ako pes 😀 , preslo to...to svrbenie spociva v tom ze sa ti napina koza, kremy nezaberali, striu nemam ani jednu, kremovala som sa od vymyslu sveta, ale naozaj ulavu mi prinieslo len to driapanie sa

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@eeffka veď to ... ja sa škriabem, ako keby som mala osýpky :D Až všetko do červenej, až bordovej farby škriabem :D Nenormálna som, ale nedá sa to vydržať ... a začali sa mi aj znamienka robiť, alebo neviem čo to je, také malé červené bodky 😲

eeffka
10. feb 2014

@nikkyniks jj tiez mam po 2.tehotenstve viac znamienok, nieco s hormonmy...
ja som si specialne kvôli bruchu nechala narast nechty ( inak mam ostrihane) a som sa skriabkala, skriabala, driapala ( ked ma nikto nevidel... ) ale pozitivny zaver je ze to PRESLO 🙂 (po porode)

natalka07
10. feb 2014

povedz to dr.ja som to mala ako spominla hajajanka,može to byť pečeň,brala som aj lieky...po tehu prestalo a vysledky boli ok....nechcem ťa stašiť ale..https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&.........

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@eeffka Super, sa teším, už nie veľa :D Ja tiež mám nechty, ale hovorím, škrabku potrebujem :D

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@natalka07 ... nestraš, pre pána jána ...

natalka07
10. feb 2014

@nikkyniks to nechcem.....,ja by som to tiež neriešila,myslala som si že sa mi naťahuje koža a je to normálne,ale sestričky si všimla že ma svrbí brucho a ta mi povedala ... a podľa testov zistili že pečeň....a to som nepila 😀 ani predtým ani počas tehu.....,držím palce.

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@natalka07 Fúha, tak ja som nikdy nemala problémy s pečeňou, ako vždy ma vedel bolieť žalúdok, pred tehotenstvom a tiež som nepoberala žiadne omamné a ani alkoholické látky ... tak na najbližšej poriadni sa opýtam, aj keď minule som bola na testy, od môjho obvodného lekára a všetko bolo v poriadku ... tak neviem ...

natalka07
10. feb 2014

ved ani ja-len počas tehotenstva....ale radšej sa opytaj....nemusí to byť ono.držte sa.

nikkyniks
autor
10. feb 2014

Ďakujem, no posnažím sa zistiť niečo 🙂

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@natalka07 a práve som volala do ordinácie, sestričke, lebo to je kamoška ... tak mi povedala, že v 35 týždni ešte pôjdem na ultrazvuk do nemocnince, kde budú počúvať srdiečko bábätka a budú mi brať krv na pečeňové testy a výter z pošvy mi budú robiť ... takže, u nás sa to zrejme sleduje 🙂

judita1989
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
palla12
10. feb 2014

nikkyniks mna tiez svbelo brucho ku koncu tehotenstva a niekde som citala ze to kvoli tomu ze sa brusko zvascuje a babatko rastie a asi to je aj pravda lebo ja som brucho nemala do konca 7. mesiaca a potom som sa chodila len skrabkajuci a brucho mi zacalo rast az posledne 2 mesiace 😉

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@palla12 no to je môj prípad, mne brucho začalo rásť v siedmom mesiaci 🙂

22beba
11. feb 2014

@nikkyniks joj ja som pribrala vyše 30 kg ... ale ja som mala aj problemy telo mi zadržiavalo vodu a bhola bla ... hrozne tehu som mala ... ☹ tak držim palce nech sa ti tam na brušku neukáže ani jedna 🙂 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre