Baby, som prvorodicka, akt. 36+3, krčok mám mierne skrátený, minulý týždeň bol 25 MM. Dnes od obeda mávam tvrdnutie brucha, skôr teda také stiahnutia. Tie mávam síce už od začiatku tehotenstva, ale dnes od obeda je to v intervaloch viac krát za jednu hodinu. Ale nebolí ma to, bolesti teda nemám žiadne. Vždy to stiahnutie po niekoľkých sekundách prejde. Malý sa dosť hýbe, možno to je aj tým.
Myslíte si, že sú to len poslickovia alebo s tým treba ísť do nemocnice ?
Ďakujem.
Daj si teplú sprchu a sleduj. Ak sú to kontrakcie, zintenzívnia sa a budú pravidelne. Ak si nebudeš istá, tak radšej ísť do nemocnice. Môže sa rozbiehať pôrod
Podla mna to budu len poslickovia, ak nepocitujes ziadnu bolest. Ale ak by to neprechadzalo, tak zbehni k lekarke/nemocnici, aby si bola v klude a nestresovala 🙂
Tiež by som šla do sprchy a ak to neprestane alebo by to bolo intenzívnejšie šla by som do nemocnice
Ďakujem dievčatá, bolesti nemám zatiaľ žiadne, skúsim tu teplú sprchu, ak by to začalo byť horšie tak to budem riešiť, ak nie, v pondelok mám kontrolu, tak uvidíme čo tam.
Mne takto začínal porod, ale je pravda, ze porodila som až na tretí deň od začiatku bolesti
Cakala by som ci sa stahy zinetnzivnia,ak nie pockala by som do kontroly
Pokial ich nemáš vyslovene pravidelne, tak sú to poslickovia. Skus si to merať a sledovať. Za mna sú to poslickovia najskôr, lebo pri kontrakciach mi teda brucho netvrdlo. Len pri poslickoch, tiez som ich pri prvej mala plus mínus v termíne ako ty. Trvali asi 2 hodiny (neviem presne) ale neodíde ti ani zátka ani nepraskne voda.
Pokial ale nie si si istá, najjednoduchsie je zbehnúť, nech ta pozrú. Drzim palce ✊🍀
Normálne si ľahni spať. Buď to prejde alebo sa zhorší a zobudí ťa to 🙂
Daj si magnezium ja som 34 a pomaha mi.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja síce neviem, nemala som prirodzený pôrod, ale asi by som zavolala na 112 ak neporadia mamičky.