Ahojte, mám 3týždne do termínu pôrodu. Dnes ráno ma prepadla dáka črevná viróza, pol dňa zvracania a hnačky. Teraz mi je už lepšie ale mám riadne kŕče v podbrušku, častejšie, menej časté, silnejšie, slabšie. Som druhorodička ale toto fakt neviem rozoznať. Mám utekať do pôrodnice?? Nechcem tam byť za "tupelo" že dobrý deň, asi rodím, alebo mám črevné potiaže 🙂. Cez deň som nebola schopná ísť ku gynekologičke nakoľko som ho strávila na záchode, doslova. Ďakujem za "rýchle" odpoveďe 🙂
Ja som malú prenášala a keď som dostala "črevnú virózu", presne ako opisuješ, zobral ma manžel do nemocky. Tam mi na príjme povedali, že niekedy sú črevné problémy symptóm začínajúceho pôrodu a mali pravdu, do pár hodín prišli kontrakcie, ktoré sa už s kŕčmi nedali pomýliť 😀 a následne naša babula (teraz už pubiška 😀) 😉 Takže by som sa tiež radšej šla ukázať.
prave kontrakcie sa daju zistit na tokografii - ja som mala predzvestne kontrakcie, (po 2 sekciach), a tiez som nevedela rozlisit, ci su to prave alebo predzvestne. Urobili tokogram a povedali ze predzvestne...
Ked chces istotu, radsej chod ku gynekologoci alebo rovno do prijimajucej ambulancie porodnice.
Treba ist k dr. tak ci tak. Aj ked je to len crevna viroza, ta moze spustit porod a uz potom tazko rozoznat, co je krc a co kontrakcia...
ja by som sla do nemocky a dufam ze je nastavajuca mamina uz tam. ja ked len mam dostat MS tak ma predtym poriadna popozenia na WC a potom uz pride zarovno aj MS.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nech je to to alebo ono, ja by som to sla ukazat. Ako crevna viroza par dni do porodu nie je bohvieco, treba to akutne riesit a tie krce mozu byt predzvest porodu a casom sa to rozbehne do tej pravidelnosti - kontrakcii.
Ak by si sa rozhodla este dnes cakat, tak uz manzela poruke, zbalenu tasku a uz odpocivaj - ale zajtra by som to sla uz ukazat urcite.