Sú to kontrakcie?

vaniik
30. nov 2020

Dobrý deň. Píšem znovu a chcela by som sa spitať, či sa to da už prirovnať ku kontrakciam. Od včera večera mám bolesti ako pri menštruácii. Včera bola ta bolesť mierna. Dnes sú tie bolesti silnejšie oproti včerajšim bolestiam som len v 35tt a k tim menštruačnym bolestiam mám aj bolesť križov ktorá mi vystreľuje do lavej nohy. 😞Od rána mi tvrdne bruško a je to aj bolestivé. Mohli bi ste mi prosím poradiť , plánujem zájsť aj na kontrolni ultrazvuk , ale predtým by som chcela poradiť ci je to normálne alebo sa bliži porod. Vopred vám Ďakujem❤😞

lenusinkaaa
30. nov 2020

Ťažko povedať ale keď sa tie bolesti pomaly stupňuju isla by som k dr. Lebo to čo opisuješ môže aj nemusí byť pôrod.

nini1010
30. nov 2020

Kym to nie je pravidelne fakt nie je co riesit,s tym by ta aj tak poslali spat domov.Fakt je ze sa evidentne asi uz nieco zacina diat,reso.telo sa pripravuje.Odporucam stiahnut appku na meranie kontrakcii aby si si to vedela sledova Ked budu kazdych 7-5 minut tak smer nemocnica.Ale ja si myslim ze au to len poslickovia v tomto tt.Kym som porodila tak som pravidelne posledne 3 tyzdne ok cca 22,00 az polnofi do 2 mavala poslickov viac si menej pravidelne kontrakcie a potom ked som si dala teplu vanu tak okolo 2 rana utichli a sla som spat.Moj muz bol nonstop v pozore.Ked si nebudes ista daj si teplejsiu vanu,prijemne teplu.Ak su to poslickovia tak sa to ukludni a zastavi Ak je to porod tak sa to zacne stupnovat pod volyvom teplej vody.

vaniik
autor
30. nov 2020

@nini1010. Áno viem kontrakcie su vtedy ked sú pravidelne kazdych 5 - 7 minút . Ale umna to je trosku iné a asi aj preto sa tak bojim lebo mam rizikové tehotenstvo. A už 2 krát som ležala v nemocnici kvôli tvrdnutiu a bolestiam. Bolesti su akože silnejšie ale niesu pravidelné tak to asi budu ti posličkovia dúfam aspon lebo este je dost skoro na pôrod.

turga
30. nov 2020

@vaniik vies co ja som nemala pravidelne kontrakcie a rodila som, niekedy som mala pauzu aj 40 minut a potom seria kontrakcii po 10 minut a tak hore dole, takze najlepsie je zajst za dr a oni posudia tvoj stav.

katulka1992
30. nov 2020

skús si dať teplú sprchu, ak sú to len tzv. poslíčkovia prejde to vplyvom teplej sprchy..ak to ani po sprche neprejde začína sa Ti pôrod.

vaniik
autor
30. nov 2020

@katulka1992 Tak dala som si teplu sprchu asi 10-15 minutovu. Trošku tie bolesti ustupili, ale po pol hodinke zase prišli tie bolesti rake menštruačne a ako keby taki tlak v podbrušku aj pri močeni. Neviem či mam ísť na pohotovosť alebo počkať 😞

vaniik
autor
30. nov 2020

A začala som mať aj taky hustý výtok do žlta. A stale citim ako keby som bola mokrá. 😞

alexandra2468
30. nov 2020

@vaniik mala by si ist uz do porodnice.

katulka1992
1. dec 2020

@vaniik už nečakať a ísť do pôrodnice...začína sa Ti pôrod

vaniik
autor
1. dec 2020

@katulka1992. No ja som tam bola včera ale poslali ma domou. Že vraj som otvorena na 2cm ale že kontrakcie sú nepravidelne takže mám byť na lôžku a počkat si na pravidelné kontrakcie.😞 Ja už fakt neviem ten vytok mam stale počas celeho dňa už asi 2× som si dala teplu sprchu trošku ustupilol. Snazim sa čo najviac ležat tak uvidíme a dakujem baby. ❤

nini1010
1. dec 2020

@vaniik No a co som ti vravela?Hlavne sa ukludni Ked budes naozaj rodit zistis to.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre