Sú bolesti v podbrušku v 33 týždni nebezpečné?

bubacik81
2. feb 2013

som v 33.tt, babo je hlavickou dolu, mam stencenu stenu krcka, a uz zopar dni mam bolesti v podbrusku a v stehnach, hlavne pri chodeni a pocas obracania sa v posteli z boka na bok, lebo inak nespavam len na boku....ak sa to teda da spankom nazvat....Sme dva tyzdne popredu vahovo aj velkostne.

barinkova
2. feb 2013

ja by som s tym hned pondelok isla k svojmu doktorovi,podla mna to neni normalne.alebo ak mas velke bolesti makaj na pohotovost,aby si neprisla o male,podla mna by si mala lezat v nemocnici,prepac za uprimnost.mala toto podobne aj kamoska,aby si sa nezacala otvarat

monikajaco
2. feb 2013

ja mam to iste uz 3 tyzdne ... kym sa postavim a rozchodim to tak som ako 100 rocna starenka .. ale nestresujem pokial sa to po par minutach vytrati tak je to ok mala som to aj pri prvom babu .. predsa len ta vaha a brusko je zataz aj na lono aj na klby aj na nohy na vsetko .... takze ak to nemas nonstop tak snad je to ok aj u teba ....

danielaaa212
2. feb 2013

ja som bola otvorena od 31tyzdna na 2 palce... a potom to sice preslo.. krcok bol trosicku nie v pohode, no magnezium pomohlo. skus sa opytat gynekologicky, pripadne nech ti tiez da magnezium na upokojenie svalstva a maternice.. no pichanie by malo byt normalne .. ja som mala take pichanie ako keby mi niekto ihlou pichal odspodu.. no to su uz tlaky. je to vysoke stadium. ale tak ako pise kolegyna v prvom prispevku ... taaaaak moze to byt kadeco. paniku sice robit netreba.. ale ked nemas istotu , treba sa pytat. ja som si stale hovorila.. kym nekrvacam a neodteka plodova voda.. je vsetko v poriadku.. a aj lekarka ma tak upozornovala.. aby som proste zbytocne nerobila sebe stres.. a nevsugerovavala som si ze je to nieco zle.. lebo nemusi byt, no ak mam pocit, ze to nieje normalne.. mam sa radsej opytat. ja si ale myslim,ze bolesti a pichania v tomto stadiu pri otacani, vstavani ... atd.. su normalne , no ako pisem.. podcenovat v pripade zleho pocitu to netreba ;) .

whiterosses
2. feb 2013

ja by som šla na pohotovosť .. žiadne čakanie. človek nikdy nevie čo sa môže stať .. na každú ženu to všetko pôspbí inak.. nadarmo ti ženy tu neviem čo píšu .. pobaľ sa a chod na pohotovosť .. ak ti povedia že je všetko ok .. tak faaajn .. a ked si nebudú istý tak si ťa nahajú n apozorovaní

hruska82
2. feb 2013

Ja mam to iste uz istu chvilu. Bolest v stehnach a podbrusku pri otacani a prudkych pohyboch. Ja som sa ale pre istotu poradila s lekarom, ktory potvrdil, ze vsetko je OK. Malicky rastie ako z vody, je uz tazsi, otoceny hlavkou dole a dost mi tlaci na mechur. Myslim, ze bolesti takehoto typu v tomto stadiu tehotenstva su uplne normalne, ale byt tebou, by som sa nechala vysetrit 🙂 Drzim palceky!

ps. my sme tiez2 tyzdne popredu vahovo a velkostne

gabusa1975
2. feb 2013

Ahoj,chod sa dat pozriet,pre svoj klud a pre istotu.Pozru krcok popripade spravia sono,Neboj dobre bude,drzim palcoky;)

zuzkabeno
2. feb 2013

To je už v týchto týždňoch dosť časté, a ešte keď ste 2 týždne popredu, tak je to ako 35 tt, a že od 37 tt je bábätko už celkom dobre pripravené na pôrod. To sa pôrodné cesty pripravujú, aj ja som to mala v oboch tehotenstvách a ešte aj po pôrode som to mala uvoľnené. Pomáha cvičiť panvové dno, sťahovať zadok, panvu, brucho a uvoľňovať, aj cviky na boku, na chrbáte, na štyroch. Mne pomáhala aj chôdza, najhoršie je dlhé sedenie, vtedy sa to tak viac rozťahuje a treba aj meniť polohy pri spánku keď pociťuješ tlak a bolesť.

nasta55
2. feb 2013

Ja som mala bolesti cele tehotenstvo, k tomu tvrdnutie bruska a maly nechcel ist von a otvarat som sa nechcela aj keby neviem co. Maleho som mala tiez o dva tyzdne dopredu a v termine mi museli urobit cisarsky a vazil 3700g a ked sa narodil vyzeral ako malicky drobny prcek. Radsej by som zasla k lekarovi, ale bolesti v tehotenstve su urcite normalne obcasne, ale nie stale.

zuzickaaak
2. feb 2013

Samozrejme to moze byt cokolvek, ale podla mna sa len telo pripravuje na porod. Mala som to aj ja, ale preslo to. Daj si magnezko a oddychuj. Drz sa 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre