Ahojte, je podľa vás v 37+0 tt váha bábätka 2400g príliš nízka? Žiadne iné zdravotné komplikácie nie sú iba je bábätko podľa lekárov o 3 týždne pozadu, čo sa týka váhy, aj napriek tomu, že priberá. Podľa mňa je to nezmysel a zbytočne ma stresujú.
@nature01 ahoj, bola som na tom rovnako. Merali mi malu každý týždeň. Teraz som v 40tt a mala ma okolo 2900g. Treba brať do úvahy aj tu ich odchýlku, bo skoro nikdy im tie merania nevyjdu. Takže podľa mna, ak rastie a ma dobre prietoky, tak to bude ok, len bude babatko mensie😊 držte sa s drobcekom
no tak bábo bude menšie - čo je na tom... hlavne aby bolo všetko v poriadku a bolo zdravé...držím palce...🙂❤👍
Oni mi vkuse hovoria, že pri malých deťoch sa zvykne vyvolávať pôrod, ale ja s tým nesúhlasím, lebo je to podľa mňa príliš skoro v tomto týždni ešte, aj keď by to už nebol predčasný pôrod, no a ak to má byť len kvôli váhe, tak to je už úplne na hlavu podľa mňa. Poznám bábätká ktore mali narodené v termíne do 2500g a nikto to neriešil 🤷🏻♀️
@nature01 u nas napríklad ma nechávajú týždeň prenášať,ak sa to samo nerozbehne. Pokiaľ je dostatok plodovej vody, prietoky sú ôk a aspoň postupne priberá, neni dôvod babatko predčasne vyberat... tak to opakujú mne uz od 36tt.
@vierocka888 môžem napísať správu? Mala by som zopár otázok 🙂
36+0 tt som bola u gynek na poradni ze mala ma 2800gr a vse je v poriadku
37+1tt v nemocke vysetrenie lebo zatka odisla a voda odtekala odhad zase 2800gr !!
37+2tt som porodila a mala mala 2320gr
🤣🤣🤣🤣🤣
@nature01 neni to „skoro „ do 37tt je predcasniatko po 37tt nie.v tomto tyzdni je dieta uplne donosene ci jak to napisat ono len pribera do porodu😊
@hennyinnsbruck je to skoro z dôvodu, že ak priberá a placenta teda funguje tak prečo je potrebné vyvolávať pôrod, keď sa bábo môže samo vypýtať a kľudne za tie necelé tri týždne ešte čo to pribrať.
@nature01 chapem ta co myslis …. Ale ja som neni lekar a nemam sajnu ako konkretne to tam funguje ja by som isto lekarom verila nakolko je dieta donosene.oni asi vedia preco je lepsie porod vyvolat
@nature01 najskôr by ti mali urobit zatazovy test a podla toho ako to bude dieta zvládať rozhodnu ci budú vyvolávať pôrod alebo nie. Mne tiež vždy merali dieta o minimálne dva tyzdne menšie, ze nie je dobré výživové a pod. Rodila som v 38tt a mal 3640g 🙂
@nature01 Ahoj, troska ta podporim. Ja som porodila v 37tt, dcérka vážila 2390g, zodpovedala veľkostne 34tt. Jednalo sa o diagnózu IUGR, zjednodušene vysvetlené - dcérka mala spomalený rast v brušku. Pravdepodobne to bolo spôsobené mojou preeklampsiou, ktorá sa začala ukazovať od cca 30tt.Teraz je z dcérky 14mesačná zdravá kočka. Je síce stále sledovaná na neurológií, ešte nechodí, no je to šikovná slečna a všetko pomaly ale isto dobieha. Neboj, všetko bude v poriadku, držím palce 😊
PS: tie merania ani nie sú vždy presné, čiže stále je aj možnosť, že sa zmylili kľudne aj o 500-600g.
@nature01 kludne ;)
suseda mala male deti 2700g, mne odhadovali pri prvom 4000g a mal 4600g, treti bol najmensi 3150g aj tak mu cca odhadovali....po 2 valibukoch nad 4kg bol treti kost a koža
@nature01 pred 10 rokmi som to riešila, v 37tt rovnaké rozmery, v 38tt 2600 gramov, tak ma nechali tak. V 40 tt stále rovnako a málo plodovej vody, tak poloakútny cisársky. Dcéra mala 2590 gramov a 47 cm, pri odchode z pôrodnice 2320 gramov. Dohnala to po 9 rokoch - stále bola drobec výškovo aj váhovo, až teraz je priemerné 10ročné dievča.
@nature01 ja som mala všetky tri deti takto, ledva vydržali v brušku do 38-ho týždňa a narodili sa, dve mali presne 2,5kg a chlapec dokonca ani to nie. Všetky tri deti boli zdravé a hneď mi ich dali na izbu (teda na druhý deň, prvý deň som sa mohla vyspať, keďže som rodila vždy v noci). Takže aj malé bábätko môže byť úplne v pohode a zdravé, hlavne že priberá a nestagnuje. Druhá vec sú tie odchýlky, možno bude v pohode aj trojkilové, možno aj 3,5 a viac. Veď má ešte tri týždne k dobru a potom možno ešte aj dva ďalšie 😁. Držím palce, určite to dobre dopadne 🙂.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nature01 môžu sa seknut aj o pol kila niekedy. A keď je všetko iné okej, nestresovala by som sa.
A prajem ti čo najlepší pôrod 🙂