Stres z predčasného pôrodu

10. jan 2024

Ahojte baby, máte to niektorá v tehu tiež? Mala som nejaké problémy posledné 2 týždne a bála som sa, že sa začnem otvárať. Odvtedy mám každú noc sen, že som v aktuálnom týždni (23tt) a že idem rodiť😭 Nemám ani som nikdy nemala žiadne psychické problémy, ale evidentne ma tak premkol strach keď som behala každý deň po nemocniciach, že sa toho neviem zbaviť. Zažili ste alebo zaživate? Ako sa toho zbaviť?🙄

trojnasobnamama
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucckak
13. jan 2024

Ja mávam pravidelne zlé sny- zo začiatku v prvom trimestri, že nemôžem zostať tehotná, krvácam a potratila som (už mám za sebou MA, takže tohoto som sa veľmi bála až do morfologického ultrazvuku v 20tt). V druhom trimestri som mala sny s rodinou- hádky, násilie, pohreb, podvádzanie atď. No a včera (aktuálne som v 9mesiaci) som hovorila o tom, že sa bojím, že malá nebude po pôrode dýchať, narodí sa mŕtva, niečo sa jej stane, no a hádaj čo sa mi snívalo hneď v tú noc? 🙃
Ak si pozrieš snár, tak zlé veci majú zväčša pozitívny výklad. A manžel mi stále hovorí, že sa nám sníva to, čoho sa najviac bojíme a tak nato myslíme, že sa nám to potom premieta v snoch.
Treba si len povedať, že všetko bude dobré, že sú to sny a snažiť sa myslieť na pekné a pozitívne veci. Užívať si prípravu a tešiť sa na bábätko. Neboj sa zbytočne, doktor by ti povedal, keby sa otváraš a deje sa niečo zle, isto by to podchytili včas. Mne to väčšinou trvá max 3 noci a potom si poviem, že sa takým strachom nenechám ovládať a verím, že všetko bude v poriadku, teším aa na bábo, kúpim nejakú vecičku a nedám už takým myšlienkam priestor a vtedy tie zlé sny aj zmiznú.😊

nika511
18. jan 2024

Ahoj aj ja som mala veeeeeeľky strach, ale nakoniec som porodila na 40+3tt s vyvolávačkou. Neboj sa všetko bude ok!😊

ailiba
18. jan 2024

Je to normalne. Nemam ziadnu negativnu skusenost a pritom som mala oko toho 21.tt vzdy obavy... Lebo som si uz uvedomovala, ze je to len krocik od toho, aby babo prezilo, ak by sa narodilo. Skus mysliet na nieco ine, uzivaj si tehotenstvo, pripravuj sa na babo. Obavy su bezne a budu uz stale prichadzat v roznych vlnách... Nenechaj si nimi znicit krasne chvile.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre