Stres a tehotenstvo

miushik765
27. júl 2016

Maminy zaujímalo by ma aký ma vplyv dlhodobý stres na babatko? Som v strese v podsate skoro stále od začiatku tehu, veľa plaču aj hádok nechcem konkretizovať a aj si to veľmi vyčítam že či to nemá na drobca nejaky vplyv, len to proste nejde ovládať tie emócie. Je tu nejaka žienka čo to má alebo mala rovnako a malo to resp. Nemalo to vplyv na bábenko? Budem vďačná za každú odpoveď

katka_mala
27. júl 2016

@miushik765 no ja som mala stres velky i zdravotne problemy, az tak, ze som sa budila v noci, nemohla spat a poplakavala. Cele tehotenstvo. Vysledok: normalny porod, zdrave, kludne dieta.
Ta ista situacia pri prvom dietati: boj o zivot moj, o dieta, dieta nekludne, nespave, doteraz mame problemy.
Tak si vyber. Rovnaki rodicia, rovnake situacie a rozdielne deti.

Vsetko to dobre dopadne, hlavu hore a i pri tazkej situacii sa nezabudni tesit na babatko, Ty i ten maly drobcek si to stastie v srdci zasluzite, nech sa deje uz cokolvek.

kytula
27. júl 2016

Ahoj, ja som na tom bola podobne, v čase jed som otehotnela mi zomrela blízka osoba a prišla som o 12000 eur. Ale nejak ma to držalo nad vodou, že cakam bábätko a musím sa drzat, ale na 100 % som v pohode nebola ani náhodou.

miushik765
autor
27. júl 2016

Dufam že to nebude mať na môjho drobca žiadny vplyv veď len ono ma drží nad vodou už sa neviem dočkať kedy ho budem maț v náručí, lebo fakt natom niesom dobre po psychickej stránke ale o mňa mi nejde hlavne aby bolo malinké v poriadku a budem šťastná

vikus17489
27. júl 2016

@miushik765 urcite by bolo najlepsie keby si sa stresu vyhla. To neprospieva ani tebe, nieto este babatku ☹

kytula
27. júl 2016

@miushik765 pozri každý v živote zažil už nejakú stratu, ci finančnú, ci prišiel o prácu,.... Ale Ty sa sústreď na to najkrajšie, na Dietatko. Neboj bude dobre, stresy boli aj budú, musíme sa naučiť nebrať ich až tak vážne.

miushik765
autor
27. júl 2016

@vikus17489 ono sa to lahko povie jasné že ma to trapi a veľmi keby nečakám bábo tak kašlem na to.len tie emócie nie vždy idú ovládnuť a hormóny tiež robia svoje

miushik765
autor
27. júl 2016

@kytula Len dotoho tie hormóny a ja som aj lred tehu bola veľmi citlivá a nie ešte teraz

vikus17489
6. aug 2016

@miushik765 mne je to jasne ze to nie je jednoduche, ale snaz sa byt nad vecou.. uz len kvoli sebe a babu 🙂

dominikav123
6. aug 2016

@miushik765 moja mama prišla o otca v 7 mesiaci tehotenstva s bratom. Výsledok bol infarkt placenty, skorý rozklad plodovej vody a velmi zlý porod a prvý mesiac života môjho brata. Prvý rok skoro nespal a podobne. Takze kľud.

anakristina
7. aug 2016

@miushik765 ahoj.stresy som mala cele tehu kvoli falosne zlym vysledkom.pri porode zelena voda.inak sikovny porod.mala je zdrava.prve dva mesiace vela plakala.vela ju nos.hojdaj na rukach.dojci a bude super neskor.usmieva sa aj sponka dobre uz.ma 3 mes

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre