Maminy zaujímalo by ma aký ma vplyv dlhodobý stres na babatko? Som v strese v podsate skoro stále od začiatku tehu, veľa plaču aj hádok nechcem konkretizovať a aj si to veľmi vyčítam že či to nemá na drobca nejaky vplyv, len to proste nejde ovládať tie emócie. Je tu nejaka žienka čo to má alebo mala rovnako a malo to resp. Nemalo to vplyv na bábenko? Budem vďačná za každú odpoveď
Ahoj, ja som na tom bola podobne, v čase jed som otehotnela mi zomrela blízka osoba a prišla som o 12000 eur. Ale nejak ma to držalo nad vodou, že cakam bábätko a musím sa drzat, ale na 100 % som v pohode nebola ani náhodou.
Dufam že to nebude mať na môjho drobca žiadny vplyv veď len ono ma drží nad vodou už sa neviem dočkať kedy ho budem maț v náručí, lebo fakt natom niesom dobre po psychickej stránke ale o mňa mi nejde hlavne aby bolo malinké v poriadku a budem šťastná
@miushik765 urcite by bolo najlepsie keby si sa stresu vyhla. To neprospieva ani tebe, nieto este babatku ☹
@miushik765 pozri každý v živote zažil už nejakú stratu, ci finančnú, ci prišiel o prácu,.... Ale Ty sa sústreď na to najkrajšie, na Dietatko. Neboj bude dobre, stresy boli aj budú, musíme sa naučiť nebrať ich až tak vážne.
@vikus17489 ono sa to lahko povie jasné že ma to trapi a veľmi keby nečakám bábo tak kašlem na to.len tie emócie nie vždy idú ovládnuť a hormóny tiež robia svoje
@kytula Len dotoho tie hormóny a ja som aj lred tehu bola veľmi citlivá a nie ešte teraz
@miushik765 mne je to jasne ze to nie je jednoduche, ale snaz sa byt nad vecou.. uz len kvoli sebe a babu 🙂
@miushik765 moja mama prišla o otca v 7 mesiaci tehotenstva s bratom. Výsledok bol infarkt placenty, skorý rozklad plodovej vody a velmi zlý porod a prvý mesiac života môjho brata. Prvý rok skoro nespal a podobne. Takze kľud.
@miushik765 ahoj.stresy som mala cele tehu kvoli falosne zlym vysledkom.pri porode zelena voda.inak sikovny porod.mala je zdrava.prve dva mesiace vela plakala.vela ju nos.hojdaj na rukach.dojci a bude super neskor.usmieva sa aj sponka dobre uz.ma 3 mes
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miushik765 no ja som mala stres velky i zdravotne problemy, az tak, ze som sa budila v noci, nemohla spat a poplakavala. Cele tehotenstvo. Vysledok: normalny porod, zdrave, kludne dieta.
Ta ista situacia pri prvom dietati: boj o zivot moj, o dieta, dieta nekludne, nespave, doteraz mame problemy.
Tak si vyber. Rovnaki rodicia, rovnake situacie a rozdielne deti.
Vsetko to dobre dopadne, hlavu hore a i pri tazkej situacii sa nezabudni tesit na babatko, Ty i ten maly drobcek si to stastie v srdci zasluzite, nech sa deje uz cokolvek.