Streptokok typu B v tehotenstve

sunflower98
8. apr 2019

Ahojte, pred pár dňami mi bol zistený streptokok typu B, som na konci tehotenstva takmer, tak mám trochu strach. Doktorka mi povedala, že sa budú podávať antibiotiká v infuziach počas pôrodu. Máte s tým niektorá z Vás skúsenosti? 
A ešte otázočka, dá sa to po pôrode nejako vyliečiť? Lebo nikdy som nepociťovala žiadne komplikácie kvôli tomu, môže to mať teda aj partner? Treba oboch potom preliečiť? Čitala som, že to nie je nič vážne a že dospelý človek to nijako nepociťuje. Zlo to môže robiť pri pôrode, preto pre istotu tie antibiotiká. Ďakujem Vám za odpovede.

bozenkad27
8. apr 2019

@sunflower98 pri dvoch tehotenstvach z 3 som ho mala. Môže byť nebezpečny pre dieťa, preto sa pri pôrode podávajú ATB, ty ani partner sa liečiť nemusia a dieťatko budú po pôrode kontrolovať, či nemá kvoli strept. problémy. Neboj, všetko bude OK.

simsalabim
8. apr 2019

@sunflower98 ja som ho mala. Pri porode podavali infuzku, ako ti povedali. U zeny sa inak nelieci, ak nerobi problemy. Berie sa ako sucast beznej flory.

sunflower98
autor
8. apr 2019

Ďakujem Vám pekne za odpovede. 😊

234smejko432
9. apr 2019

ahojte.mne dnes volal moj gynekolog. ze mam bakteriu.. toho streptococa....aj sa trosku bojim..Chcem sa spytat nechavali si vas v nemocnici...kedze idem az v pitatok do vranova na prvu poradnu ...mam strach...

nika898
9. apr 2019

@sunflower98 ahoj ja som ho mala. Mne ho liecili ATB uz pocas tehu ale mala som s tym spojeny aj zapal mocovych ciest. Dr mi brala potom este raz moc a vysledok bol uz negativny ale pocas porodu mi boli podane ATB cez infuziu.

moninah
9. apr 2019

Myslim, ze je to uplne bezne. Aj ja som to mala pri druhom. Kazali mi neprist rodit na poslednu chvilu, aby stihli dat infuziu (dava sa penicilin) a urcite to pripomenut doktorovi na porodnici. Aj v tehotenskej knizke mi to zakruzkovali zvyraznovacom 😀. Po porode to uz nik neriesil.

sunflower98
autor
9. apr 2019

Ďakujem vám všetkým za odpovede.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre