Strach z druhého pôrodu

monusig
14. aug 2020

Ahojte, zrejme je tu tychto tem viac, ale som tu nováčik 🙂. Som dva tyzdne pred terminom druheho porodu a mam dosť strach. Prveho som mala pred styrmi rokmi, vyvolavali mi , tri dni nepravidelne kontrakcie, neotvarala som sa vobec, plodovu vodu mi taktiez prestrihovali takze nic neslo samo a bolo to velke trapenie. Nakoniec vsetko dopadlo viac nez skvele, no z porodu som si odniesla obavy do buducna. Nemate niektora skusenosti s tym, co pomaha ?? Pripadne moze sa stat ze druhy porod bude jednoduchsi, resp. Rychlejsi ? Dakujem za kazdu radu a skusenost 🙂

gelifil
14. aug 2020

mala som to podobne...pri druhom porode som manzelovi povedala, ze tam sama nejdem ani keby co bolo.....mala som porodny plan, kde som vylucila vsetky umele a chemicke zasahy, pokial to nie je nutne, manzel bol cely cas so mnou a bolo to ine, krajsie, prirodzenejsie, hlavne istota, ze tam je so mnou....ale boli to take stresy, ze som tri tyzdne pred porodom dostala pasovy opar ( zo stresu) a zavreli ma na 5 dni na izolacku na infekcnom

brna1989
14. aug 2020

@monusig ahoj,myslím,že je úplne prirodzené, že sa 2porodu bojíš viac, lebo vieš,do čoho ideš.ja som mala druhý pôrod, rýchly,bez vyvolávačky, ale ako sama vieš, niekto má lepší druhý pôrod a niekto nie.držim palce 🤗

monusig
autor
14. aug 2020

@gelifil tak to vies o com hovorim. Ono samotne tlacenie islo celkom ok, sice ma zacalo napinat na vracanie (nejedla som skoro 3 dni, mysleli ze uz budem rodit) , ale toto co tomu predchadzalo ma velmi psychicky vycerpalo. Vsetky baby okolo mna uz behali s babatkami na rukach a ja s tym bruchom a bolestami som len hundrala :D.. uz som bola presvedcena ze odidem s tym bruchom aj naspat domov 🙂 .. manzela by som osobne asi pri porode nechcela, ale aby to islo prirodzene ,zato by som dala barzco 🙂

monusig
autor
14. aug 2020

@brna1989 dakujem !! Jedine co mi ostava je sa zrejme uvolnit a nestresovat zbytocne. Hlavne nech to dopadne ako pri prvom, ze bude babatko zdrave a ja budem 3 hodiny po porode behat ako srnka 🙂)

lenuliatko84
14. aug 2020

Je normalne ze sa bojis, a bude ti aj iste bolieť ale zasa na to zabudneš ked uvidis to klbko lasky

lauriema
14. aug 2020

@monusig Ahoj, každý pôrod je iný takže tento už bude lepší uvidíš ja mam 3 deti a 2 boli von ani neviem ako 😂neboj sa užívaj si tehotenstvo 😉Chod radšej nakupovať pre drobca niečo odburas tak stres 😉

dominka63
14. aug 2020

Ja prvý hrôza vyvolavany mala ťažká asfixia a pri druhom som mala doktora a za 2 hodiny odrodene paradne

simsalabim
14. aug 2020

@monusig mala som dlhy, tazky prvy porod, traumaticky zazitok na cely zivot, zotavovala som sa 3 mesiace. Druhy porod rychly a pohodovy, hned som manzelovi povedala, ze keby som mala zazemie ako Angelina Jolie, kludne rodim jazdy rok 😂

monusig
autor
14. aug 2020

Dakujem vam dievcence, trosku mi odlahlo 🙂.. ako nemozem povedat ze by som bola vyslovene traumatizovala ale bolo mi strasne smutno, ze vsetky kocky okolo mna krasne porodili par hodin od prostinovej tabletky a ja ako naschval nic,nic,nic. Ale ten posledny mesiac je vseobecne taky kadejaky podlamna, a v mojom pripade duplom kedze som najmenej trpezlivy clovek akeho poznam :D

bjl0803
20. aug 2020

@monusig ahoj tak to sme dve mňa to čaká druhý krát tiež za pár týždňov ...nieže by som extrémne stresovala ale mám pred tým rešpekt ..... Prvý bol dlhý hrozný bolestivý ..... No čo som čítala rôzne fóra boli mamičky čo mali tie pôrody oveľa horšie .... Najviac ma stresuje teraz to že druhý krát idem po 8 rokoch ...vraj je to jak prvorodička 😣 daj potom vedieť ako si dopadla ...veľa zdravíčka ti želám a neboj ani sa nenazdas a budeš ho/ju držať v náručí ☺️

juliet86
20. aug 2020

@monusig moja segra sa s prvym trapila 30hodin.... s druhym skoro nestihla do porodnice.. ze do 3hodin. samo babo prislo. porodne cesty vychodene. ty to budes mat tak isto. potom mi napis ;) take to bude super ze ppjdes aj do tretieho uvidis 🤣

monusig
autor
21. aug 2020

Ach baby bodajby ste mali pravdu !! Tretie uz by som asi nedala, pocas oboch tehu som pribrala 27 kil a to nocne obzieranie ani nespominam, myslim ze moje telo by to tretikrat nezvladlo uz :D. Kazdopadne vam dakujem , dost mi odlahloodkedy som sem napisala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre