Ahojte,čaká ma môj prvý pôrod o necelé 3 týždne a začínam mať trochu strach a zmiešané pocity. Skúste ma nejako posmeliť 🥲
To dieta musi vyjst von tak strach vymen za radost ze uz budes mat babätko coskoro pri sebe 😁
@beatrice1111 prvý pôrod o 4 odtiekla voda o 7 porodila bolesti hrozne druhý rodila som 7 dní ma nechávali vyvolavackami na 7 deň sa im to podarilo 3 pôrod pol8 postielka voda prijali ma o 20:08 porodila som o 21:08
@beatrice1111 určite to zvládneš, neboj sa. Podstatné je uvoľniť sa, dat sa do pohody, správne dýchať, keď to príde. A treba veriť, že v pôrodnici vedia, čo robia. Rob, čo ti povedia a všetko bude v poriadku. A budeš mat krásne babo, plne života a energie💗
chápem ten strach, tiež som sa strašne bála, ale musíš si hovoriť že to nebude trvat vecne a je to len chvilkovy moment v tvojom živote a raz to skončí.
ja už momentalne mám pri sebe maličký uzlik ktorý už sa začína pomaly na mna aj usmievať a to je neskutočný pocit poviem ti 😍 ešte keď sa začne smiať a prvýkrát povie mama tak si na pôrod človek ani nespomenie 🙂
Dám ti svoj príbeh môjho prvého a zatiaľ jediného pôrodu 😅… keď som prvý krát pocítila kontrakcie ktoré sa opakovali tak som začala doma robiť paniku, môj manžel doslova ako z filmu Rýchlo a zbesilo v noci prifrčal celým mestom, zaparkoval to rovno pred vchod do pôrodnice a odovzdal ma v bolestiach sestrám na prijme, on sa šiel domov opiť s mojim otcom že hurá dnes v noci sa nám narodí dieťa … no prd makový, boli to poslickovia🙄 ja som sa hanbila jak pes že som to nespoznala ale boli to fakt dosť veľké bolesti, urobili mi záťažový a test a za dva dni ma pustili domov že ešte teda nerodim, aj keď dieťa už bola doma zapite aj oslavene🤣🤷♀️ Celý týždeň som trpela doma ako pes, poslickovia brutalni, cele noci som preskákala na fit lopte a dychčala, zrazu jeden deň to prestalo ako nič, normálne som sa vyspala a keď som sa ráno o 4 zobudila na wc tak mi praskla voda 😅 najskôr si vravím že som sa asi pocikala že to nebude ono, ale tak nakoniec som to pochopila a s kľudom Angličana som zobudila muža, on v pokoji pobalil auto, ja som dala sprchu a krásne pomaly sme šli do pôrodnice, tam som bola bez akýchkoľvek bolesti ešte celý deň, fakt že som si “užívala” pozerala telku, jedla sladkosti, čítala knihu, lúštila krížovky 😅 nakoniec mi museli k pôrodu dopomôcť a aj keď to bolelo ako šľak bola som už naozaj nedočkava kedy to už bude … po pôrode a kým som sa zahojila som si vravela že toto dieťa bude jedináčik, no ale čas to zahojil, už špekulujeme s dieťaťom číslo 2 🤞😅
@beatrice1111 no ja som mala vdaka epi uplne bezbolestny porod, nie kazda ma silne bolesti. Urcite to bude ok. Ten krasny pocit ked ti babatko polozia na brusko stoji za vsetko. 😇
@beatrice1111 Ahoj. Neuvazujes nad Epiduralom? Akože podľa mňa ak sa dá pomôcť aby to bolo bez bolesti tak prečo nie vieš .
Ja ti klamať nebudem, pôrod není nič príjemné, ale zas pozri ženy rodia a sú tu....takže zvládneš to aj ty....aj ja som ti zvládla čo mám prach bolesti nula proste mňa boli vsetko .....a som chodiaca panika
Neboj sa zvládneš to . Hlavne je sa naladiť na to že to všetko dobre dopadne a že rodilo x y žien a čo ty to nezvládnes? Aspoň toto mne pomáhalo … a vidíš porodila som 😉 teraz má čaká další pôrod 😀
Tiez mam cochvilku termin, nastastie sa tesim a som mega zvedava na ten porod. Ale obcas ma chyti uzkost, ze ty kks, dam tu bolest?? A zistila som, ze mi pomaha, ked si uvedomim, ze vacsina zien ide do toho 2x, 3x, niektore aj 10x😂 takze to nebude asi take hrozne. A ked bude, nebude to trvat vecne.
Ja sa skor bojim, aby sa malemu nic nestalo a aby mi ho nezobrali prec. To je jedine co nechcem aby sa stalo. Inak sa uz toho dna neviem dockat🥰
@beatrice1111 nemusíš sa báť, pôrod neboli, kontrakcie áno, ale dá sa to vydržať. Keď budeš mat epiduralku, tak je to úplne v pohode. Ja som nemala ani raz, rodila som 2x prirodzene. Radšej pôrod ako napr. návšteva zubára. Neboj 😉
No, nebudeme ti tu štekliť ušká 😅😂 je to brutal. A 100% teraz ani len netušíš, čo si schopná vydržať. To zistíš až pri pôrode. Taky brutal to je.... Ale si na to stavaná. A ono to babanko to tiež nemá pri pôrode jednoduchého, budete v tom dvaja... Takže hlavne myslieť na malé. 🤗
Neboj ,ako pise @hederamonstera ,ja idem do toho 4ty krat,viem uplne presne co ma caka a ver mi,tych par chvil proste prezijes. Co najviac pomaha je neznasobovat strach dopredu. Netrap sa tym vobec do chvile kym pride prva kontrakcia ci odtok plodovej vody. A potom sa tym tiez netrap ,ale sa raduj,ze uz len chvilku a babo je tu. Je to tazke ked si to dlho predtym predstavujes. A je to uplne lahke ked uz k tomu dojde. Jasne ze to boli ale kazdu zenu inak. Vela je o nastaveni hlavy. Pri prvej som 11 hod trpela lebo ma len strasili a davno pred porodom som si znasobovala strach v sebe ze boze co budem robit 😵 pri druhej za 4 hodiny to bolo zamnou na par zatlaceni a tretia bola do hodiny vonku,u nej som uz nic neriesila,najprv som sa naranajkovala az potom som isla rodit 😃 (bola som 2 dni na rizikovom kvoli tlaku).
Oplati sa to podstupit 😉
@beatrice1111 uplne ta chapem. ja som rodila minuly rok prvy krat tiez a tiez som sa takto bala. Kvoli vyvolavackam som mala silne bolesti, ale co naozaj odporucam je epidural. Ta ulava bola neskutocna. Ja som vela casu venovala studovanim o porode, kadejake online hodiny a pod, no namiesto toho som mohla ten cas venovat citanim si o vychove, o prvom trimestri atd. Ten ma prekvapil 😄Na to teraz nemam cas vobec citat. A ked by som sla rodit druhy krat, uz sa tak nebojim. Zrejme ten strach z neznameho bol taky silny. Ale ako pisu baby, je to len nejaky cas- kratky usek, par hodin a mas po tom. Drzim Ti palce a nemaj strach☺️🍀❤️
@pind @beatrice1111 omyl zle som napisala z o prvom trimestri 😅 myslela som o prvych 3 mesiacoch po porode, tie boli pre mna prekvapenim celkom
Ja nechapem ako mozete zene, ktora ma strach pred porodom pisat vase negativne skusenosti????? To jej ako pomoze?
Autorka, neboj sa. Ludske telo je pripravene to zvladnut, su tam lekari, ktori vedia, co bude nasledovat a budu ta navigovat. Sustred sa na to, co ti hovoria, popros manzela nech je pri tebe, ak si to zelas a nebran sa tomu, si dat nieco na zmiernenie bolesti. Rodila som 3x a epidural mi bol napomocny. Drzim palce
@beatrice1111 ja ti poviem len tolko ze tiez som sa bala neznameho a aj ked som porod nemala jednoduchy tak pri pohlade na ten poklad som velmi rychlo zabudla a ak budeme mat to stastie a pride druhe babatko, na porod sa budem uz tesit,naozaj nie je nic krajsieho 💗🥰 rodila som pred 4mesiacmi a najradsei by som si to uz zopakovala 😄
Zvladnes to, ako kazda 😊
Stále som si to predstavovala, ake to asi bude, nepozerala som ziadne videa o porode ani nic.
Potom som si proste povedala, ze miliony zien porodilo, dieta sa proste musi narodit a nejako to uz bude.
A bolo 😃 bolelo to jak svina, ale vydrzala som 😃 pocuvala som sestricky, co mam robit
@beatrice1111 tazko sa ti to akokoľvek opisuje, keďže si ešte nerodila... ja tiez rozhodne odporucam epidural, viem to porovnať. Prvy porod som ani nevedela ze rodim, otvorená som bola, len ziadne kontrakcie, praskli vodu, pichli epi, oxy do 20 min.prisli kontrakcie a mala bola na 3 zatlacenia na svete. Ani neviem ako 👌 druhy porod bez epi, síce do 2 hod. Od odvodená zátky som porodila, ale myslela som ze skapem od bolesti, fakt 😔😔😔
Nie je to malina, boli to, mne sa ešte nohy klepali ked mi dávali malu na prsia. Aj keď bol prim mne mm 😊 Ale jedno ti poviem, uz ked je male vonku, je ti to všetko jedno a zaujíma ta uz len to male a ako ste to spolu dali. Lebo je to fuška nielen pre teba ale aj pre to male.
@beatrice1111 pozri, nejako bolo, nejako bude. Ešte máš posledné týždne kedy si môžeš užívať ticho, tehotenstvo, čítanie kníh... a všetko čo si potom pekne dlho neuzijes. Tak si to nekaz predstavami. 😁
@beatrice1111 radsej nezistuj... 😉 pri 1.sa clovek boji lebo nevie do voho ide a pri dalsom lebo vie do coho ide...
Ale u kazdeho to je to uuuuuplne ine..
Ja som sa drzala hesla: zvladli to ine, zvladnej aj ja.
Zvladla som 2x..
Drzim palce, isto to bude ok ;
@beatrice1111 este ak mozem poradit, casdo porody si uzi tym co ta bavi.. knihy, prechadzky, tv, kamosky, hocico!!! Nie ze by sa zivit potom zastavil ale na 99% sa riadis a tocis okolo maleho/malej takze fakt to este vyuzi vyslovene pre seba!!! 😉
Máloktorá z nás sa nebojí. Ja som nemala žiadne oblbováky a išla by som do toho kedykoľvek znova. Telo nie je hlúpe, dostaneš sa do takého divného stavu kde všetko vnímaš takú zvláštne a normálne to prežiješ
@beatrice1111 neboj nic dalo to X žien pred tebou daš to aj ty 👍.... odporučam pri rozbehnuty kontrakcii chodit pri kontrakcii sa niecoho pridrzat a predychat mne to pomohlo 😁 ... das to neboj dobre bude
Úprimne, ja som sa viac bála druhého pôrodu, nez prvého. 😁 Prvý som zvládla bravúrne, pochvalena aj porodnikom a sestričkou, že kiežby mali všetky rodičky také pokojne a hlavne tiché 😂😂 Do pôrodnice som išla s myšlienkou, že absolútne neviem, čo ma čaká a tak to zmaknem ľavou zadnou 😁 A tak aj bolo 👍 Druhého pôrodu som sa už trochu bála, predsalen, už som vedela, do čoho idem a co ma čaká a neminie 😬 A tretí pôrod... Keby som nemusela, ani na tu sálu nejdem 😬😝 To bol strach a doslova panika 🤦♀️ Ale našťastie som všetky tri pôrody zvládla, tak ako aj mnoho iných ďalších mamiciek a som na seba za to hrdá 💖 Ale už ďalší neprichádza do úvahy 😂😂 Hoci detičiek okolo seba hoci aj desať 🥰🥰🥰 Verím, že to zvládnete na jedničku a co nevidieť budete mat v náručí svoj uzlík šťastia 🥰🥰 Držím pevne palčeky 💖
Mne najviac pomohol anibal kwd som s nim nacvičila 30cm šla som rodit uplne bez obav a strachu. A porod som si užila bol užasny.
@daniela2303 práveže pri prvom nevieš do čoho presne este ides, pri druhom sa az bojíš 👌
@beatrice1111 netreba sa stresovať.. Ja som 8 dní prenášala.. Bolo to už také nekonečné čakanie.. Pred polnocou mi začali kontrakcie.. Pred 6ranou sme išli do pôrodnice.. Mala bola stále vysoko, voda mi neodtekala.. Ale tak dôverovala som lekárom.. Ked uz prišiel samotný pôrod nejak okolo 17.30 tak stačí počúvať sestričky a lekárov.. Mala sa narodila 17.56..bez na strihu.. Treba byť uvoľnená.. Nestresovat sa a bude to dobre 🙏sme predsa silné.. Všetky zeny❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@beatrice1111 mne keď začal prvý pôrod bolo pol 2hej ráno. Prišla som za maminou, ze už asi rodím, ale poprosila som ju nech radšej preverí, či som sa nepocikala 😀 ako bolo to zvláštne. Snažila som sa presvedčiť, že som sa pocikala. Bolo to 2 týždne pred termínom. Chceli sme si s maminou ešte v kľude vypiť kávu, keďže nás čakala dlhá noc,len ocino nás naháňal, že čo ak porodim. Porodila som 9:40 ráno. Pri druhom pôrode som si dávala nadčas. Od pol 9 rano kontrakcie a do nemocnice som išla až okolo 3tej. Vtedy som bola na rizokovom tehu, porodila som necelé 4 týždne pred TP. Ale všetko na parádu. Pri prvom som nemala ani obavy. Koncentruj sa na to, že zachviľu budeš mat svoje klbko šťastia v rukách. Strach je prirodzená vlastnosť, ale ver mi. Keď zbadáš to drobátko, v tej sekunde zabudneš na všetko. Pôrod nie je až tak hrozný, ako sa mnoho krát prezentuje. A za to čo vďaka nemu získaš sa oplatí troška trpieť... Každá jedna z nás je silná,keď dokáže niečo tak dokonalé. A ty si jednou z nich. Tak sa neboj a teš sa. Držím prsty. 🙂