Stalo sa vám, že ste mali bolestivý morfo ultrazvuk v 30. týždni?

tosca12
20. jan 2020

Ahojte, absolvovala som morfo ultrazvuk v 30 týždni u doktora s dobrým menom v BA. Celý utz trval tak 20 minút a celé vyšetrenie bolo neskutočne bolestivé, nakoľko doktor musel dosť tlačiť sondou a myslím to doslova, aj keď som poprosila o zjemnenie, nepomohlo. Neviem či je toto normálne, ale bolestivejšie vyšetrenie som v živote nezažila. Len dúfam, že babätku sa nič nemohlo stať aj keď doktor tvrdil, že stať sa nič nemôže, mám z toho zlý pocit. Máte niektorá podobnú skúsenosť?

pininka1
20. jan 2020

Keď potreboval vidieť lepšie musel pritlačiť. Mne sa to stalo len pri jednom dieťati že to bolelo lebo zatlačil viac. Máš teraz natiahnutu kožu, všetko to.citit viac.

kikulienkadd
20. jan 2020

Ahoj,áno,aj mňa môj lekár vyšetroval tak,že to bolelo,pamätám si to veľmi dobre. Celé brucho ma bolelo,o pár dní to prešlo. Neboj!

bagre
20. jan 2020

@tosca12 niekedy to bolo bolestivé, pritláča vtedy ak potrebuje overiť či sú orgány v poriadku - to je zmysel tohto sona. Keď sa merajú prietoky a dĺzky tak je to iné...

queen_mary
20. jan 2020

Pripadne ak je dieta zle otocene, prutlaca, posuva, tlaci zo stran..

kataka10
20. jan 2020

@tosca12 aj mne bol morfologicky ultrazvuk neprijemny. Ale tak potrebuju cez brucho skontrolovat male babatko naozaj podrobne. Radsej nech mi to je neprijemne, ale dobre spravene, ako sa ma nieco prehliadnut.

miniminka
21. jan 2020

@tosca12 ja som zažila bolestivý ultrazvuk mimo tehotenstva v rámci preventívky. Slzy som veru mala v očiach 🙄 keď som odtiaľ vyšla cítila som sa ako znasilnená🙈, nohy sa mi riadne klepali.

tosca12
autor
21. jan 2020

Baby, ďakujem za reakcie. Ide o to, že celú noc som mala krče a brucho ma už druhý deň bolí. Tak ako píše @miniminka, úplne podobné pocity som mala a darmo som upozornila na bolesť a aukala celý čas, vôbec na to nebral ohľad ☹
Zároveň neviem pochopiť ako takýto doktor môže mať také super recenzie, čo už si má človek potom myslieť...

evitka83
23. jan 2020

@tosca12 ja som tiez mala bolestive usg aj u ditteho aj u holana. Ale inak to neslo, ked potrebovali kvalitne zabery. Ked zjemnili, kvalita obrazu sa zhorsila.po oboch ma bolelo brucho a tvrdlo mi, ale vykompenzovali fakt kvalitnym a velmi ppdrobnym vykladom.

amstelko
18. feb 2020

@tosca12 o akeho doktora sa jedna?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre