Správna poloha pred pôrodom

majcika
25. máj 2012

Ahojte, neviete niekto nejaky trik na zaujatie netopierikovej polohy tj hlavickou dolu? Moja mala je stale priecne a nejak sa jej nechce, vyhrazaju sa mi cisarom ale rada by som skusila nejake cviky alebo nieco na pretocenie. Viem, ze mam cas chvilu este ale rada by som ju mala otocenu uz. Dakujem

lucka1987
25. máj 2012

@majcika pocula som ze plavanie je dobre.. mozno ked ty budes akoze v beztiazovom stave . robia sa stojky vo vode a podobne.. aj ked si to teda neviem predstavit, kedze ja som bola ako veleriby na suchu aj vo vode 😅 tiez sa svieti baterkou na spodok bruska. babo ide za svetlom..a udajne pomaha aj relaxacia ked si na styroch ako psik, zhlboka dychas a predstavujes si ako sa babo otaca.. ozaj enviem ako to v praxi funguje, ale o tom som citala.

majcika
autor
25. máj 2012

juj stojka vo vode????? 😅 no toto nedam ani ked nie som tehotna.
ale ta psikova poloha by mohla byt 😉 to skusim. Len s tou baterkou nebude si babo mysliet, ze uz ma ist von?

gabinocka
25. máj 2012

mne poradili chodit po styroch 🙂 ....pomohlo 😉 ...vyzeralo to sice fakt vtipne, ale odpozerela som si televizne noviny ako pes, chodenim po styroch a ,,mlady pan,, sa v brusku na poslednu chvilu otocil 😉

koriatko
25. máj 2012

@majcika ahoj, bola som v takej istej situácii a tiež som hľadala informácie, čo pomôže. Tiež som počula o tej polohe na "psíka" s tým, že zadok máš mať hore a hlavu dole pri zemi... a ešte som čítala, že dohováranie dieťatku, aby sa otočilo tiež pomôže... 😀 Neviem, či a čo pomohlo mne, ale malý sa otočil správne a žiadny cisársky nebol 😎 Držím palce...

majcika
autor
25. máj 2012

@gabinocka si tak stvornozkovala po izbe ci stala na mieste? budem mat ukazkove kolienka v sukni ale aspon mala pojde snad dole hlavkou

majcika
autor
25. máj 2012

@koriatko a ako casto pocas dna to treba robit? a dakujem 🙂

gabinocka
25. máj 2012

@majcika stvornozkovala som po izbe asi tak 5 dni, kazdy den kolko sa mi chcelo 🙂 /cca3x /, viem presne kedy sa maly otocil..tie kopance do rebier boli brutalne 😀 ...potom som uz nestvornozkovala a na druhy den som ho porodila 😉

majcika
autor
25. máj 2012

@gabinocka 😅 tak ja este nechcem rodit 😀 ale myslis, ze tato poloha vyvolava porod?

gabinocka
25. máj 2012

@majcika nie, neboj, ja som uz mala termin a maly sa den pred terminom otocil spravne. porod to urcite nevyvolava, neboj 😉

anjelicek26
25. máj 2012

@majcika - priecne je fajn, uz potrebuje len pol obratky.... to este zvladnte, je xy pripadov, kedy sa dieta otocilo aj v den porodu 🙂 Mne sa maly otocil v 34.tyzdni 🙂 A nerobila som pre to absolutne nic, trvalo to dva dni, kym sa komplet otocil a bolo to dost neprijemne, hlavne ked potom lezal par hodin priecne.. ale zmakol to.

irriss
25. máj 2012

@majcika
@anjelicek26
kvuli pricne poloze jsem mela cisare 😉

majcika
autor
25. máj 2012

baby boli to ked sa otoci????

gabinocka
25. máj 2012

nie, neboli to, citis len tie kopanceky pod rebrami /teda aspon ja som to tak citila/

koriatko
25. máj 2012

@majcika nie, ja som to ani necitila, neviem, kedy to bolo. Len som citila, ze ma uz nozicky hore a hlavicku dole. Vo vacsine pripadov baby nevedia, kedy sa to udeje, ale samozrejme, niekto to vie uplne presne. Ja som nemala ani bolestive kopance, vzdy mi to bolo velmi prijemne... mozno baby, co ich bolia kopance, bolelo aj to otacanie... 🙂

gabinocka
25. máj 2012

@koriatko ...otacanie ma nebolelo, ale tie kopance potom uz ano...bola som dost utla, malo som pribrala a babo bolo velke ku koncu..ale ziadna neprijemna bolest, bola som stastna ze sa otocil a nech si kopkal kolko chcel bola som happy 😉

lillah
25. máj 2012

@majcika ked sa otocil nebolelo to.... iba tie kopance do rebier boli dost neprijemne....ale ovela lepsie ako ked bol zaprieceny (do 37tt). Vtedy ked kopol az mi slzy vybehli von....aj koli tomu, ze bol velky

danu
28. máj 2012

@majcika vsetky rady najdes v temach na ktore ti dala linky katren, pripadne sa v niektorej este opytaj

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre