Baby dnes som 4 dni pred termínom. Bola som na poradni kde mi hovorila lekárka podľa vyšetrenia zospodu že krčok ma 1,5cm. Hovorila najskôr že krčok je zatvorený a po chvíli povedala že stade prestrčila prst a vnútorná bránka je otvorená. Hovorila mi ze ma to muselo velmi bolieť lebo to bolelo aj nu na prst lebo to je úzke. Myslite ze mi spravila Hamiltona ? Vraj dnes môžem mať krvavý výtok .
@greta2017 no mne ho spravili bez informovania, iba že spravil som vám, aspoň už porodite 🤦 dva dni bolestiach vykúpené konečne pôrodom 🙄
@greta2017 mali by, ale nerobia to. Lebo v slovenskom zdravotníctve sa lekár k žene často chová ako veterinár ku krave.
@autorka podľa všetkého áno. 😥
podľa mňa to nebol Hamilton... ved takto sa krčok vyšetruje normálne... a áno, je to bolestivé, lebo sa musí dostať prstom až ku krčku a skontrolovať ho.. preto môžeš aj trochu špiniť...
pri Hamiltone sa uvoľní dolná časť vaku plodových obalov od krčka maternice
@veronika3110 ale povedala že prestrcila prst cez krčok až k vnútornej bránke nasilu tak preto ma potom napadlo že mi ho spravila
Mne to urobil doktor den pred terminom, ale spital sa ma ci to chcem☺️a pravdaze odpovedz bolo ano. Vecer som aj porodila.
veď tak predsa zistí, či je krčok tuhý, otvorený, zatvorený a pod... a okrem toho... ked ti to napadlo, mala si sa to doktorky opýtať... my tu môžeme iba hádať, neboli sme tam...
a na hamiltona tiež musíš mať dobrý nález.. krčok na 1,5 ešte nie je až taký hrozný, aby bolo nutné takto vyvolávať pôrod.. ale to je len môj názor
@stastnamamana4 aj mne ho urobili bez suhlasu ci informovania. Nasledoval dlhy, bolestivy porod.
@simsalabim detto aj u mňa.
@greta2017 to je take pekne,ze musia ta s tym vopred informovat..co vsetko musia a nerobia 🤷♀️ Ani mne nikto nic nepovedal,len som skoro kopla doktorku,jak ma "vysetrovala",ledva som sa postavila zo stola a ona mi zadrela,ze mozem krvacat,lebo mi "trochu podrazdila krcok"...ktory bol uplne zatvoreny...pol dna som nevedela od bolesti fungovat..takze asi tolko k tomu musia informovat 🤷♀️ Ja viem,ze si to myslela dobre,ale naozaj to je vynimka,ak lekar informuje zenu co bude robit,a nie oznami jej,co urobil..
Nemyslím si, ze ti ho urobila. Mne ho robili 2 krat pocas jedneho dna. Dr prestrcila prst cez krcok a potom nim neprijemne hybala par sekund. To iste aj na porodnej sale. Tebe asi len kontrolovala krcok, ale asi dost necitlivo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pokial viem s Hamiltonom ta musia oboznamit vopred a musis s tym suhlasit.