Ahojte práve som čítala že vraj by sa nemalo spať na chrbte, len na boku aj to vraj najlepšie je na ľavom boku.. som v 29tt a furt sa prevalujem v spánku, môže to nejako ublížiť malému?? Alebo to že spím na chrbte?? Ďakujem
jj to by som ani neskúšala na bruchu spať :D ďakujem za odpoveď
ja sa tiež váľam, som v 37tt a aj keď zaspávam na boku, vždy sa zobudím na chrbte.. keby mi to bolo nepohodlné, asi sa tak ani v noci neprevalím 😉
@anicka246 este v siedmom mesiaci som spavala aj na bruchu 🙂 trosku sikmo sice, ale na bruchu 🙂
na chrbte sa nema spat kvoli dolnej dutej zile, ale ked Ti na nu babo tlaci, tak Ti je zle, cize pokial Ti zle nie je, tak mozes aj na chrbte 🙂
a na bokoch mozes spat na oboch, ja som vzdy spavala len na pravom 🙂
tehotenstvo nie je choroba, Tvoje telo Ti same povie, ak mu bude nieco vadit 😉
@anicka246 https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/je-lezanie-na-chrbte-v-tehotenstve-nebezpecne/
tu to uz kocky preberali......
a prestan citat hluposti, ale uzivaj si tehotenstvo 😉 nie je to choroba, ktorej sa treba bat 🙂
ahojte baby, ja sa tiez pridam k tejto teme, som v 34 tt a spavat neviem uz asi mesiac. stale sa len prevalujem z boka na bok, na chrbate nevydrzim ani minutku, maly velmi tlaci... niekedy spim len 2-3 hodiny cez noc, je to strasne uz neviem ako si mam najist miesto.. a s tych nervov ma potom zacne svrbiet cele telo, teda to sa skrabem vsade.... esteze si pospim cez den...akurat celkom dobra rada je, ze dat si do postele este jeden paplon a ten si naskladam medzi nohy a brusko a druhym sa zakrijem, ... inak by som asi vobec nespala...musime to uz len nejak vydrzat.. 😉
@monikaaa89 alebo si kup vankus na dojcenie a vyuzijes uz teraz namiesto toho poskladaneho paplona 😉 je to lepsie
ano uz som aj nad tym rozmyslala ale kedze som potrebovala hned pomoct tak zatial staci aj ten paplon,,, 🙂 ale urcite dokopit aj vankusik
aká poloha v spánku vyhovuje tebe a hlavne bábu, ja som spávala na boku raz jednom raz na druhom takto som sa prehadzovala celú noc a pod brucho som si skrčila paplón, spalo sa mi tak pohodlnejšie. Treba vyskúšať veľa tak aby to tebe a bábu vyhovovalo. 😉 😀
ono je to myslené až v treťom trimestri tehotenstva,kedy je už drobček veľký a tlačí na dutú žilu a ľudovo povedané,sa mu nedostáva toľko kyslíka ,ale to nerieš sama uvidíš ,že vo vys.štádiu určite nebudeš ležať a spať na chrbte a v ľahu ,lebo sa tak a tebe bude zle dýchať a nebude ti to pohodlné.. 😉
@monikaaa89 ja to zažívam nejaké dva mesiace .....no hrôza ((((
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@anicka246 Treba spat tak aby si sa citila pohodlne. Ked budes spat na chrbte alebo na pravej ci lavej strane neublizi to babatku. Jedina vynimka je spat na bruchu - to je logicke 🙂