Spánok na chrbte v 36 týždni

puncova
9. jan 2013

ahojte!mam taky problemik....som v 36tt a akurat vcera som sa dozvedela ze zena nemoze vo vyssom stadiu spat na chrbte? vraj pretoze, je tam nejaka tepna ktora sa moze upchat, zene a aj malemu sa zle dycha....ja na chrbte nezvyknem spavat, ale citala som dost vela knih pocas tehu a vacsinou som lezala na chrbte.ale nie celkom vystreta ale mala so pod sebou vankus, takze to bolo v lahu ale hlava bola vyssie.nemala som pocit ze sa mi zle dycha alebo cosi. ale doma u mamy mame take polohovatelne kreslo a ked som v nom lezala dlhsie zacala som mat pocit tazenia na hrudniku....myslite ze kvoli tomu?nemohlo sa daco malinkemu statM?mal dost kyslika????ja sa strasne bojim....

jaruska8
9. jan 2013

@puncova Neboj, všetko je OK, len to obmedz. 😉 Ja som si v tehu úplne odvykla spať na bruchu a chrbte. 😀

sissy27
9. jan 2013

@puncova a nechceš spávať ako netopier zavesená dole hlavou? 😀 tehotenstvo nie je choroba - spávaj tak, ako ti je pohodlné a ako sa ti dobre dýcha, to je najlepšie aj pre dieťa...

zivika
9. jan 2013

@puncova neboj, babatko je urcite v poriadku 😉 ja som teda nepocula o tom, ze by sa nemohlo spat na chrbte a vlastne ako by sa to akoze malo kontrolovat? ved spiaci clovek meni polohy a spi aj na chrbte, to by nas niekto musel stale sledovat a budit, ked sa otocime na chrbat... 🙂 ja som v prvom tehu bezne spavala na chrbte a maly je tu 😉 kludne spi a lez tak, ako ti je to pohodlne, babatku sa urcite nic nestane 😉

xlucia
9. jan 2013

@puncova tehotna zena by nemala spat na pravom boku a na chrbte, lebo tak stlaca dolnu dutu zilu. lepsie je na lavom boku. avsak ak by si tak spala, a dietatu v bruchu by sa to nepacilo, da ti to najakov takymi kopancami, ze sa otocis skor, nez si stihnes uvedomit co robis. spravis to aj v spanku instinktivne. tak nepanikar

puncova
autor
9. jan 2013

no ved hej....ved toto aj robim....ale vcera mi nedovolil otocit sa...xcela som ist z laveho na pravy a nedalo sa....bolelo to tak som xvilku pockala kym zmeni polohu a mamicku pusti lazkat si....

mamina2111
23. jan 2013

Ja neviem ležať absolutne na chrbte,hned mám tmu pred očami a je mi zle,pot mi ide ako vodopád.Preto aj v poradni musím ležať na boku.Zaspávam na pravom boku a inak spať ani neviem..Hoci je krpec práve na tej strane na lavej by som nezaspala vôbec...

inessa
26. jan 2013

Ja zase nemozem spat na bokoch, lebo ma to velmi boli a picha. cize spim len na chrbte. ale posledne dni spim tak v polosede 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre