ahojte!mam taky problemik....som v 36tt a akurat vcera som sa dozvedela ze zena nemoze vo vyssom stadiu spat na chrbte? vraj pretoze, je tam nejaka tepna ktora sa moze upchat, zene a aj malemu sa zle dycha....ja na chrbte nezvyknem spavat, ale citala som dost vela knih pocas tehu a vacsinou som lezala na chrbte.ale nie celkom vystreta ale mala so pod sebou vankus, takze to bolo v lahu ale hlava bola vyssie.nemala som pocit ze sa mi zle dycha alebo cosi. ale doma u mamy mame take polohovatelne kreslo a ked som v nom lezala dlhsie zacala som mat pocit tazenia na hrudniku....myslite ze kvoli tomu?nemohlo sa daco malinkemu statM?mal dost kyslika????ja sa strasne bojim....
@puncova neboj, babatko je urcite v poriadku 😉 ja som teda nepocula o tom, ze by sa nemohlo spat na chrbte a vlastne ako by sa to akoze malo kontrolovat? ved spiaci clovek meni polohy a spi aj na chrbte, to by nas niekto musel stale sledovat a budit, ked sa otocime na chrbat... 🙂 ja som v prvom tehu bezne spavala na chrbte a maly je tu 😉 kludne spi a lez tak, ako ti je to pohodlne, babatku sa urcite nic nestane 😉
@puncova tehotna zena by nemala spat na pravom boku a na chrbte, lebo tak stlaca dolnu dutu zilu. lepsie je na lavom boku. avsak ak by si tak spala, a dietatu v bruchu by sa to nepacilo, da ti to najakov takymi kopancami, ze sa otocis skor, nez si stihnes uvedomit co robis. spravis to aj v spanku instinktivne. tak nepanikar
no ved hej....ved toto aj robim....ale vcera mi nedovolil otocit sa...xcela som ist z laveho na pravy a nedalo sa....bolelo to tak som xvilku pockala kym zmeni polohu a mamicku pusti lazkat si....
Ja neviem ležať absolutne na chrbte,hned mám tmu pred očami a je mi zle,pot mi ide ako vodopád.Preto aj v poradni musím ležať na boku.Zaspávam na pravom boku a inak spať ani neviem..Hoci je krpec práve na tej strane na lavej by som nezaspala vôbec...
Ja zase nemozem spat na bokoch, lebo ma to velmi boli a picha. cize spim len na chrbte. ale posledne dni spim tak v polosede 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@puncova Neboj, všetko je OK, len to obmedz. 😉 Ja som si v tehu úplne odvykla spať na bruchu a chrbte. 😀