Spánok na boku v 38. týždni

marrykem
17. okt 2021

Ahojte som v 38tt ..viem ze na chrbte sa neodporúča spat ... takze sa snažím spat na ľavom boku...
lenže neviem ci je poriadku spat na PRAVOM ... :/

karhu
17. okt 2021

ano

siska53
17. okt 2021

@marrykem To vazne toto?? A z akych dovodov sa akoze nema spat na pravom boku?? Ja som spala na oboch, nikoho som sa nepytala, obcas asi aj na chrbte..

sisa_s
17. okt 2021

@siska53 pri spani na chrbte moze zvacsena maternica utlacovat dolnu dutu zilu, niektore zeny to horsie znasaju

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marrykem
autor
17. okt 2021

@zazvorka87 neviem sa dočkať kedy už to príde...predtým som ešte vedela spat ale teraz si vôbec neviem nájsť miesto ... nic ... :/

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sona96
17. okt 2021

@siska53 pri tehotenstve sa neodporúča spať na pravom boku, lebo veľká maternica, aj s dieťaťom môžu tlačiť na pečeň. A žalúdok je v ľavo, keď ležíš na ľavom boku, gravitácia pomáha aby nevychádzali žalúdočné šťavy do pažeráka, čo pomáha pri páleni záhy. Takže nič hrozné sa nestane, ak bude spať na pravom boku, ale.ak.ju trápi pálenie záhy, alebo zlé trávenie, spánok naavom boku jej uľaví.

fleur1111
17. okt 2021

@marrykem spávam na pravom aj na ľavom boku, dokonca na pravom sa mi lepšie spi, neviem prečo 🤷🏽‍♀️

xxx23
18. okt 2021

Ja som spala cele tehotenstvo na chrbate vobec som neriesila na ktorom bolku spim 🤷‍♀️

marianna_peskova
18. okt 2021

@marrykem Treba spať tak, aby ti to bolo príjemné. Nejaké pravidlá riešiť nemusíš. 🙂

dmk_1
18. okt 2021

@marrykem spim na vsetkych bokoch a aj na chrbte, paradoxne na chrbte sa mi spi najlepsie. Ale spanok ako spanok, viac pochodujem, nez spim. Este vydrz, uz to nebude dlho.

@zazvorka87 denne som 2x na prechadzke, nachodim tisice krokov a som 42tt, bez akejkolvek vyhliadky, aby sa mi sam spustil porod. Uz aj slapem po schodoch na 7. poschodie. Okrem toho sme uz vyskusali kompletne vsetky babske rady. Uz si fakt nemyslim, ze to vyvolavanie a spustanie porodu bude v tom, cim si pomozes...

siska53
18. okt 2021

@sisa_s chrbat chapem, to som pocula. Ale nevidim dovod, preco by nemohla spat na pravom boku..

marianarem
18. okt 2021

@marrykem No nam na predporodnej priprave tiez hovorili, ze spat na lavom boku. To ma uz nastvalo. Uz samo o sebe je tehotenstvo sama nepohoda, zena uz tak ci tak nespi najlepsie a este sa mam v noci kontrolovat, na ktorom boku spim. Ja som si skusila v bdelom stave, ci sa v nejakej polohe necitim nahodou zle, na odpadnutie alebo ci nieco neprimerane neboli a ked som.zistila ze nie, tak som to vypustila z hlavy.
Podobne to bolo s jedenim. To pomaly nebolo dna, aby sa mi niekde neobjavila informacia, co vsetko moze vyvolat potrat a predcasny porod. V zenach sa zbytocne vzbudzuje dojem, ze v tehotenstve su ohrozene na kazdom kroku a to este aj ked spia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre