Sorbifer Durules, Magne B6, Euthyrox 75 a GS Mamavit

florentina1
25. aug 2012

Ahojte mamičky, no tak to čo je v nadpise, to všetko užívam.... Ale obávam sa, že je to všetko spolu veľa. Sorbifer Durules musím brať kvôli nedostatku železa v krvi, Magne B6 kvôli strpnutiu v ruke už cca od.20 TT, Euthyrox 75 beriem na zníženú činnosť štítnej žlazy, no a GS Mamavit beriem ako multivitamíny pre tehotné... Teraz som v 31.TT. Máte niektorá takéto skúsenosti? Ďakujem.

katren
25. aug 2012

@florentina1 magne ti na trpnutie nepomoze....iba porod.....3-ti krat zazivam to iste....viem o com pisem....pri Miskovi som posledne 2 mesiace "spala" na polohovatelnom kresle v obyvke so spustenymi rukami, aby som sa rano mohla ako-tak starat o Dominicku.....
multivitaminy by som nebrala, naco aj, ved teraz je v zahradke vsetko, co potrebujes.....vsetky vitaminy.....a Sorbifer beriem aj ja 😉

luciferkax
25. aug 2012

Určite vysaď multivitamíny! Neviem, či ti to gynekolog nepovedal, resp. endokrinolog, všetky multivitamíny obsahujú aj jód - a kedže berieš euthyrox, tak si tým nevedomky zvyšuješ dávku 😉 😉

tinasc
26. aug 2012

@florentina1 tiež som momentálne v 31tt, beriem Euthyrox 88, brala som Magne B6 a teraz aj Aktiferiin kvôli nedostatku železa... takže... endokrinologička mi neodporučila multivitamíny s jódom vôbec, niekde som sa dočítala, ale neviem už kde, že ak sa berie železo, tak by sa nemalo užívať Magne B6, takže toto som vysadila a tuším som po ňom necítila ani nijakú zmenu... no a teraz momentálne riešim, že vraj železo v tabletkách znižuje vstrebávanie Euthyroxu, to som sa dočítala na príbalovom letáku Euthyroxu... takže neviem, lebo Euthyrox som brala pol hodinu až hodinu pred raňajkami, potom raňajky a železo hneď po jedle... tak dúfam, že je to OK 🙂 takže myslím, že ty by si mala užívať v každom prípade ten Euthyrox a to železo, ostatné netreba 🙂

jarabica123
26. aug 2012

Ahoj, ja som rodila pred nedavnom, v maji a uzivala som Sorbifer, a tiez aj Euthyrox 150, a aj Magnezium, kvoli tvrdnutiu bruska, a tie vitaminy Mamafit?? neuzivala som nic, pretoze babo co potrebuje si vezme samo a teraz je tooolko ovocia a zeleniny ze az. Podla mna su to len zbyrtocne vyhodene peniazky za vitaminy, ktore mozes nahradit pre seba a babtko este lepsie ako uzivanim umelych lieciv.Ale kazdy ma na to iny nazor, tak sa drzte a vela stastia pri porode.)

florentina1
autor
26. aug 2012

mamičky ďakujem Vám veľmi pekne 🙂 ste fakt zlaté, že ste mi napísali. ale nijako neublížim mojmu drobčekovi, že?
jarabica123 aj teraz užívaš Euthyrox? a kojíš? aj ja budem musieť užívať že vraj aj po pôrode, ale čo ak budem kojiť...

jarabica123
26. aug 2012

@florentina1 Jasne, kludne ked kojis mozes uzivat Euthyrox, ja som kojila dva a pol mesiaca, co ma velmi mrzi, ale mliecko sa mi stratilo, tak snad ty budes mat stastie a budes kojit dlhoo, tak sa drzte, vela stastia

luciferkax
26. aug 2012

@florentina1 nieeeee, nijako mu neublížiš, len tie multivitamíny s obsahom jodu by si nemala - a kedže všetky druhy, či už calibrum a iné, všetky obsahujú jod, daj si radšej jablko a banán 😀 😀 😀 euthyrox môžeš, aj ked kojíš, to nie je vôbec problém, ja som brala po pôrode aj maltofer železo, a kojím už rok a pol 😀 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre