Sono v 31. týždni - bruško zaostáva za telíčkom o 2 týždne

puchic
13. sep 2013

Ahojte, chcela by som sa opytat ci mate niektora skusenost s podobnym ,,problemom,, ako ja. Bola som na sone v 31. tyz. kde nas dr. prekvapil, ze babo je vacsie ako by malo byt- hlavicka- 34+6, nozicky-33+4 no brusko 32+3. Neviem ci to znaci zle prietoky, ci nieco ine. Aj ked sa mi to na zle prietoky nezda kedze celkovo je popredu a tak isto aj vahou 2100g. Som trochu chudokrvna no berem na to lieky, inac cele tehotenstvo prebieha tak ako ma.

alena16
13. sep 2013

@puchic Neznamená to vôbec nič, tie merania sú dosť nepresné, naozaj iba orientačné, aj naša malá mala veľkostný rozdiel medzi telom a hlavičkou až 3 týždne a narodila sa proporciálne úplne normálna. 😉 A keďže nezaostáva, ale je ešte aj popredu, tak prietoky nemôžu byť logicky zlé. Neboj, keby niečo nebolo v poriadku, dr. by to určite riešil.

macinko40
13. sep 2013

Ahoj aj ja som mala počas tehotenstva ten istý problém moja Tamarka bola vačšia ako mala byt ale nakoniec sa narodila zdravá len mala 4600 g a 52 cm urobili jej všeljaké vyšetrenia a na záver povedali že bolo len dobre živené dieta takže nič sa neboj budeš mat len velké dietatko 🙂 🙂

majca1581
13. sep 2013

@puchic to neznamena nic zle moje bolo zasa 2 tyzdne tiez pozadu ale dohaname to v pohode a udaje zo sona nie su presne kamoske sa mylil stroj az o pol kg co je si myslim dost ..takze neboj sa nic 😀

sense
13. sep 2013

neznamena to vobec nic, mojej predbiehala stehenna kost o dva tyzdne dopredu a zvysok o dva tyzdne pozadu proti terminu...narodila sa ako 47cm a 2700g a teraz ma vahu a vysku ako 7mesac. dieta podla tabuliek a mame necelych 5

mamjka
13. sep 2013

ja som mala to isté bruško zaostávalo za hlavičkou a nožičkami 2 ttt + málo plodovej vody....všetko možné mi pohovorili čo bude nebude maličká mať chvala Bohu je krásna zdravučká....🙂
pôrod mi vyvolávali 36+0 a 36+1 sa malá narodila 3110g a 49cm..🙂

puchic
autor
13. sep 2013

dakujem za odpovede , hned som ovela kludnejsia asi by som mala menej citat hrozostrasne diskusie co vsetko zle sa moze stat a skor mysliet co vsetko dobre ma caka 🙂 .

danielita18
13. sep 2013

my sme to mali opačne môj malý mal vačšie bruško o 2 týždne ako hlavičku tak som išla nakoniec cisársky lebo tam bolo riziko že by som hlavičku vytlačila ale bruško by už išlo tažšie a mohli by nastať komplikacie a naštastei všetko dobre dopadlo a malý má aj teraz väčšie bruško

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre