Som zmätená a je mi smutno

renatedj
3. mar 2016

Ahojte, som 32 tt a prave som preberala veci po synovi 4r. Este si ho pamatam ako tie bodicka a pyzamka nosil a zrazu mi prislo strasne smutno az do placu. Zacala som mat pocit, ze tym ze sa nam barodi dalsie babo, mu nieco vezmem, bojim sa, ze bude nestastny a ze sa nas vztah zmeni. Teraz je taky maznavy a cely moj svet a to sa ma zmenit a ja som zrazu pocitila nie nenavist ale taky nepriatlsky pocit voci babu co nosim. Prezi niekto nieco podobne?

dominika6
3. mar 2016

@renatedj
ked ti dajú v pôrodnici bábo,zabudneš na všetky pocity a uvidíš celý svet bude patriť druhorodenému

misel0806
3. mar 2016

@renatedj nenavist voci babenku co nosis preco?? Ved je to to tvoje dieta presne tak isto ako aj to prve. Coho sa bojis??😄

renatedj
autor
3. mar 2016

No al to je prave to, ze cely svet bude patrit druhemu a moj kocurik zostane na druhej kolaji odstrceny

jana_eyre
3. mar 2016

zena, co ma este len jedno dieta si podla mna nedokaze predstavit ako sa jej srdce rozsiri dalsim dietatom - tomu prvemu nic nevezmes, len das.. budes stale jeho mamou, to druhe babo bude tak isto tvoje dieta ako prve dieta - ziadne nebudes mat radsej ako to druhe - kazde bude mat tvoju lasku, ktora bude patrit iba jemu..

tiez som mala obavy ako to bude po narodeni dcery, ci to bude dostatocna laska bud k jednemu alebo druhemu.. ako sa narodila, ani ma nenapadlo ze by bolo jedno dieta menej ako druhe.. urcite ale pozoruj tieto pocity, nemaj z nich vycitky.. uvidis ze po narodeni ta to uz ani nenapadne, ak by ano, neboj sa porozpravat s psychologom, niekedy su zaciatky tazke, resp. narocne na psychiku..

moni244
3. mar 2016

@renatedj ako si zariadis, tak budes mat, ked ho odstrcite a budete sa venovat len babu, bude to len vas problem. Nikde nie je napisane, ze druhe dieta ide automaticky bokom a nik sa mu nebude venovat

renatedj
autor
3. mar 2016

@misel0806 ja neviem, preto som z toho zmatena... pamat si, ze ked sme s malym prisli z porodnice, tak napriek tomu, ze sme sa na neho moc tesili, mala som asi 2 dni pocit, ze sem nepatri, ze uz by ho mal prist niekto zobrt bo do nasho zivota nepatri.... mozno je to nejaky obranny mechanizmus alebo nejaka forma mini poporodne depky.... a bojim sa asi vlastnej reakcie, vlastnych pocitov, nie su umyselne, proste sa vynorili

helka101
3. mar 2016

@renatedj neostane..naucis sa davat lasku obom a rovnako!!!! Starsi ti bude v skolke.... A tak sa mozes naplno venovat babu...a ked pride zo skolky..budes sa venovat jemu...🙂 aby neziarlil a necitil sa odstrceny;)
Neboj.... Vsstko to prejde hned ako ich "zoznamis"... ;)

renatedj
autor
3. mar 2016

@jana_eyre dakujem, toto som potrebovala pocut ☺

misel0806
3. mar 2016

@renatedj neboj to prejde hned ako uvidis ten uzlicek stastia.. To ze sa mi narodi druhe babo predsa neznamena ze nabudem milovat to prve alebo bude odstrcene materinska laska pud instinkt je najviac na svete💙😁

tinkads
3. mar 2016

@renatedj
ja ta chapem, mala som tie iste pocity, ale az po prichode z porodnice. Zrazu sa vsetko tocilo okolo dcery, co bolo vsak samozrejme. Bolo mi strasne luto syna, ked som ho musela velakrat okrikovat, aby bol tichsie, lebo dcera spinka, ze si s nim teraz nemozem stavat lego, lebo dceru prave dojcim, ze nemozme ist na plavaren, lebo dcera je este velmi malicka, atd, atd. Syn vsak svoju sestricku zboznoval hned od zaciatku, tie pocity som mala iba ja. A velmi rychlo to aj preslo. 🙂 Teraz ked ich vidim, aki su super partaci, ako si perfektne rozumeju, tak si dovolim trvdit, ze mat druhe dieta bolo najlepsie rozhodnutie v mojom zivote.

lubica285
3. mar 2016

@renatedj Nik nevraví, že ho musíte odstrkovať. Kým babo bude spinkať, môžeš sa venovať staršiemu. A hlavne sa nestresuj. Láska sa narodením druhého bábätka nedelí, ale násobí. 😊

siska53
3. mar 2016

@renatedj aj moj drahy sa toho obaval,ze maly bude na vedlajsej kolaji.
Nemyslim ze by sa tak stalo.
Predpokladam,ze syn chodi do skolky,takze zatial si uzijes s babom a domacnost a po navrate zas jeho.
Prve mesiace budu mozno tazsie (napr.nase druhe bolo kolikove), bolo by fajn,kebyze po navrate zo skolky ma ti s babom kto byt aspon hodinu-dve,kym sa povenujes synovi. A mozno vas babo necha. Su aj kludne babatka ktore spolocnost velmi nevyzaduju (kamoska ma taku malu).
Ja som.mala nosic,kedze mam len 2d.rozdiel,stuplik bol s nami cely cas,takze som sa s nim casto hrala tak,ze mala bola v nosici alebo v case,ked spinkala. No je pravda,ze prve 2mesiace chodila moja mama,lebo som bola aj po sekcii. Neskor sme uz boli zvacsa sami.
Je prirodzene ze mas obavy,teraz si to nevies predstavit. No zachvilku si nebude vediet predstavit,ked to druhe este nebolo.

A ako sa stavia k narodeniu babatka maly? Rozpravate sa o tom? Zvykne sa aj sam.zabavit?

Neboj sa maleho zapojit do starostlivosti o babatko dovol mu to,mozno budes prekvapena a perfektne sa zladite tak,ze nikto nebude ukrateny. Na zaciatku to asi lahke nebude,je to zmena no maloktora zmena je lahka.

cichlida
3. mar 2016

Ja som mala presne tieto pocity pred narodenim dcery, ze moj maznacik bude odstrceny dokonca hadam zanedbavany po narodeni malej, plakavala som ako by mi ho mali vziat😂a po porode ked maly dosiel za nami to iste +poporodne hormony, no konec jake potoky slz som spustila. Ked som prisla domov tak vsetko ok, zvladala som to uplne prirodzene a uplne prirodzene ich oboch milujem. Uz sa na tom obdobi len smejem. A tebe drzim palce!!!! 😀

vejula
3. mar 2016

@renatedj podla mna to najlepšie čo môžeš svojmu malému do života dať, je surodenec. Ano je pravda, že už tu bude aj bábo, ktoré bude vyžadovať tvoju prítomnosť, zrejme primarnejšie ako štvorročné dieťatko, ale o tom je život. Život nieje len ja ja ja jenom ja... Takým spôsobom by si veru malého do života dobre nepripravila. Život je aj o kompromisoch, o zdielaní, delení, aj nejakých tých spolroch, ktoré si v surodeneckom vzťahu dokonale natrenuje. Podla mna netreba lipnuť na takom tom pocite, že dieťaťu vydláždime zlatu cestičku, žiadna prekážka... potom pride realny život a bac.

renatedj
autor
3. mar 2016

Dievcence moc ste mi pomohli.... som rada, ze nie som sama, kto ma alebo mal take pocity a rada pocujem, ze to prejde a bude to OK. Este raz dik za vas cas

adeli79
7. mar 2016

Počtom detí sa láska nedelí,ale znásobuje. Mám 3 synov. A všetkých milujem stále viac. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre