Som vyhorená matka?

8. máj 2024

Dobrý deň. Som v tretom trimestri... mam dve deti, starší chodí do škôlky napoldenku, dcéra je so mnou doma. Keď su spolu vobec sa nevedia pekne hrať, buď jeden rype do druhého, alebo druhý do toho prvého.. dnes som sa až rozplakala, lebo mam pocit, že ich nezvládam... nakričala som na ne a riadne.. :( pred tym sme sa spolu hrali, medzi tym periem, a upratujem, no už fyzicky po tychto prácach nevládzem, tak si chcem aj sebe dopriat trochu odpočinku, tým nemyslim spánok. Len co som si lahla, zacalo si robiť zle ... ona je strašne jedovata, pre vsetko sa jeduje zacne hukat zjapat revať a bit ho, potom on zacne tiez ju bit.. dennodenne im to vysvetlujem, nie je to pekne, ak si jeden druhemo ublizujete .. xy razi im hovori ved ak ti robi zle chod sa hrat do inej izby vydrzi tam 5 min a uz su opäť v sebe lebo zas idu do seba zaparať... dnes uz som si s placom povedala ze som zla ta najhorsia matka lebo si neviem sat do poriadku zasranov... ptoom mi to pride luto .. a tak dookola.. zle mi je zo vsekteho momentálne... naradsej by som sa zakopala do tunela a tam bola sama

januska12323
8. máj 2024

Koľko majú rokov? Necháš ich nech si hádky vyriešia sami?

autor
8. máj 2024

@januska12323 4 a 6r

autor
8. máj 2024

@januska12323 keby som ich nechala, tak sa asi v izbe prizabijú

deti95060810
8. máj 2024

a ocinko čo robí? prečo nerobí rozhodcu on?

simona92101
8. máj 2024

Pomohlo by keby chodili obaja do skolky na cely den.ty by si si oddychla,a decka by sa tolko netlkli..

ali12377
8. máj 2024

mozno preto su take zle, lebo chcu na seba uputat pozornost, lebo sa im poriadne nik nevenuje, a to nemyslim, starostlivost ako taku, ale starostlivost na emocionalnej urovni, tiez by som rada vedela ako a kedy sa venuje otec im

martul
8. máj 2024

Prečo je jeden len na pol dňa a druhý vôbec? Myslela som, že sa bavíme o deťoch max. do 3 rokov. Toto je zásadný problém, to sú dosť veľké deti, potrebujú aktivity a program na celý deň + socializáciu, v škôlke by sa pekne naučili rešpektovať ostatných, neziapať a poslúchať.

jaskolka
8. máj 2024

Prečo nechodia obe normálne do škôlky na celý deň? Poldenna škôlka, to je akože na čo dobré? Nudia sa, nevedia, co do sebou, tak sa besnia. Také deti už potrebujú program, spoločnosť iných detí, istý režim v zmysle nemôžem si robiť čo kedy chcem, nie matku s veľkým bruchom, ktorá má dosť sama so sebou.
O chvíľu budeš mat doma ďalšie dieťa, bábätko, však sa zbláznis s nimi. Okrem toho, to 6 ročné nemá náhodou už povinnú pred školskú dochádzku?

amelia89
8. máj 2024

@ali12377 ako ja neviem, obcas si pri citani komentarov uz pridem ako uplny idiot.
My sa fakt nasim detom extremne venujeme,manzel je od ich narodenia na home office. On je ten najvyrovnanejsi clovek na planete,ja som ho v zivote nepocula zvysit hlas. S detmi robi vo volnom case uplne vsetko, cita,sklada, vari, berie ich von- fakt vsetko
Ja na druhej strane sa im venujem tiez - ako kazda mama na materskej. Ideme respektujucim smerom,vysvetlujeme donekonecna,modelujeme,uznavame emocie- vidim ze to zmysel ma lebo starsi syn vie uzasne pomenovat veci, preco sa hneva preco plače atd. Ale, ALE, aj tak sa hadaju a bijuuu 😅 kazdy den, hlavne mladsi do starsieho - ten straca nervy - obcas sa ovladne (vacsinou nie) a aj tak riesime konflitky na dennej baze. Ja- narozdiel od manzela - aj kričim ked nieco realne 27x zopakujem.
Proste neviem ci je na to recept,je to skor aj o povahe a veku detí ale predovsetlym - su to deti, a kym sa prestanu natahovat a hadat este asi pretečie vela vody.

januska12323
8. máj 2024

Tak máš riešenie jednoduché, daj oboch na celý deň do škôlky, ty si zatiaľ oddýchneš, oni minú väčšinu energie a večer bude menej problémov. A zapoj viac ich otca inak sa od septembra zblázniš s novorodencom a prvákom.

babulkomale
8. máj 2024

@amelia89 niektore zeny s velkymi detmi doteraz veria, ze ich deti sa nebili 😃 tie deti uz maju deti a veru vedeli by ti rozpravat co si porobili so surodencami. Spomienkovy optmizmus robi svoje.

30katrusa40
8. máj 2024

6 ročný je predskolak tak na celý deň do škôlky a mladšiu tiež do škôlky aby si zvykla na deti a naučila sa fungovať medzi deťmi. Sú dosť veľký na to aby chápali že sa má každý hrať sám keď nedokážu spolu.

autor
8. máj 2024

Nemôžem ich dať do skolky, lebo mi ich tak ako nepracujucu matku nevzali... syna predskolaka museli ale iba mi ho vzali na polden dcera mi ostala doma so mnou .. ziadna ina skolka v okoli nie je .. zaciatku tehu som krvacala .. tak som ostala na rizikovom s homeoffice.. za tie 4 hodiny co bol starsi v skole tak som sa venovala praci, potom som sla pre neho medzi tym samozrjeme mala bola so mnou, ked je sama bud sa sama hrala kreslila atd... poobede som sa im vzdy venovala aj venujem kreslíme, malujeme, modelujeme, mame aj modelovaci piesok na dennom poriadku, aj spolocneske hry hrame, samozrjeme ze ked mi bolo zle to nebolo vzdy take pekne, ale casom to preslo...

Ich otec ich vydava raz za mesiac .. alebo uplne odmietne stretnutie .. priatel chodi do prace, pomaha mi jasna vec.. niekedy aj do 18tej pracuje ... ked je s nami doma mame od rana do vecera program, teda mali sme.. uz nevladzem tak ako pred mesiacom

autor
8. máj 2024

Tu ide o to, ze sa spolu nevedia hrat a ja uz neviem ako im to vysvetlit ... preto uz samu seba hádžem do odpadkoveho kosa

simona20201309
8. máj 2024

🙈kriste žena.. 6 a 4r a tretie na ceste s priateľom....
Sak tie deti majú taký gulas a chaos v živote že sa im fakt nečuduj, že sú plné hnevu a agresivity.

simona20201309
8. máj 2024

Toto je veľmi zlá situácia pre deti, preto by som ti odporúčala kontaktovať psychológa a riešiť to s nim. Aj ty ako zvládať deti a aj deti, aby s nimi hodila reč psychologicka.

autor
8. máj 2024

@simona20201309 a ty mas aky problem? Nie su jediné na svete rozvedenych rodičov, ci potrebuješ si rypnuť lebo mas zly den?

veve_ad
8. máj 2024

Och, tazke, nezavidim. Ale pises, ze si doobeda na Homeoffice bola, tak predsa si pracujuca, ci ako to beru v tej skolke? Drz sa

mamina7070
8. máj 2024

nemozes byt na rizikovom na PN a zaroven pracovat na HO a ak tvoje zamestnanie trva si pracujica matka a skolka by ti ich mala vziat

ale zaklad bude vyhladat psychologa a poradit sa s nim tvoje starsie deti maju len teba a teraz ta staracaju novy chlap nove dieta otec bez zaujmu
nemaju to jednoduche len ve tiluju tu neistotu a zmeny vo svojom zivote

simona20201309
8. máj 2024

To ze nie sú jediné deti rozvedených je aký argument?
Nepotrebujem si rypnut, len ti píšem co je dôvod ich správania. Neuvedomujes si, že si prešli obrovskou zmenou v živote, určite istým stresom a to sa podpíše na psychike aj dospelého človeka, nie len dietata
Nespoliehaj sa ze toto zvládneš vyriešiť sama. Obrat sa na psychológa, pomôže vám všetkým to lepšie zvládnuť.

jumama
8. máj 2024

A to je stale tak, ze dcerka sa musi pohrat sama a ty si na home office? Ona moze kludne bratovi zavidiet, ze chodi do skolky. Viem, ze s tym nic nenarobis, ale tam moze byt pricina. Az paraxone to je. Dcera moze chciet do skolky a brat zas jej zavidi, ze moze byt s tebou doma... Ak ich chces naucit spolupraci, vyberaj hry, kde sa budu striedat: Teraz ty urobis toto, teraz ty urobis toto... to ze sa striedaju a vyckaju, kym su na rade ich trosku nauci spolupraci. To si mozes za chodu vymyslat hry, napriklad: Teraz tri krat vylezies na schodik a skocis dolu ty, teraz ty... Dostanu obaja rovnaku prilezitost. Davaj si velky bozor aby si jedneho z nich nepochvalila viac ako druheho a podobne. Aby si jedneho endavala za vzor druhemu, ze pozri, ako mu to sikovne ide... to su veci, ktore deti proti sebe popudzuju. Proste zmiernuj tu rivalitu, tym ze sa budu striedata tym, ze budu dostavat rovnake prilezitosti. A dalsia vec, co vzdy pomaha je, dat detom trochu viac zodpovednosti. Napriklad si nachystajte na stol chlebik, syry, sunku, alebo co lubia a nechaj ich, nesch si sami pripravia chlebik... mozu aj tebe. Alebo jeden den jeden robi pre seba aj sestru a druhy den sestra pre seba aj pre brata... a podobne malickosti. Alebo nastriet stol, proste take malickosti co by ich bavili...
Hrajte sa aj na staranie o babatko, lebo ked ti obaja budu ziarlit este aj na babo...

autor
8. máj 2024

@veve_ad no tuto to beru tak ako keby to nebola ziadna robota... lebo ine matky/ rodičia do práce dochádzajú

marca12
8. máj 2024

Prepac za uprimnost,ale nezvladas 2 deti a spravis si s novym priatelom dalsie dieta ? Boze zeny,kde ste rozum nechali?

ivangeline
8. máj 2024

Si tehotná pred pôrodom. Príliš to prežívaš. Nebuď im stále za pätami a oddýchni.

simona20201309
8. máj 2024

@jumama skôr opačne. Brat môže žiarliť na sestru že je doma s mamou

tinkavvv
8. máj 2024

Predskolaka maju povinnost zobrat na celodenny pobyt v skolke.

ivik4
8. máj 2024

@marca12 toto si ja tiez vela x vravim
Sama si uvedomujem ze uz pri dvoch detoch by som bola suca na psychiatria takze ziadne 2he dieta nemam 😃

pandorra
8. máj 2024

No moje deti bez skolky su dive, takze sa necudujem tvojim. Potrebuju detsku spolocnost, socializaciu a hlavne vybehat sa a vyjasit, co pochybujem, ze v tvojom stave im to umoznis. Odporucam opatrovatelku alebo najst normalnu skolku. Inak to budes mat vesele, ked sa ti narodi male…

hylary
8. máj 2024

A ani od septembra ti mladsiu nevezmú? Teraz boli zápisy do škôlok.. hrozna situácia celkovo, nezavidim

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre