Som v 8 mesiaci a pribrala som 25kg , mam zo seba hrozne výčitky ci som to neprehnala z jedením, svoju váhu som mala okolo 70kg a teraz mam 95 ... pribrali ste aj vy tak veľa v tehotenstve a potom schudli ?
Pri dcere som pribrala 20 kil. Po porode slo okolo 12 kil dole, ostatne ostali
Ked mas vycitky, ze si to prehanala s jedenim, tak tolko nejedz. Nie je zdrave tolko pribrat-ani v tehotenstve.
Áno ja. Začínala som na váhe 60kg, schudla na 55kg a rodila a 90kg. Na piaty deň po pôrode som mala dole 15kg, bola som strašne zavodnena a nafúknutá. Do troch mesiacov som bola na pôvodnej váhe. Žiadne diéty, len zdravá strava, cvičenie a telo si pamätalo co som mu dávala pred tehotenstvom.
Pravdepodobne je to aj viac vody,ktorú zadržiavaš.Nestresuj.Schudneš.Je bežné, že z pôrodnice pôjdeš o 10 kg ľahšia v porovnaní s váhou počas pôrodu.
Jasne aj som schudla do roka spat na svoju vahu. Bola som ako slonica 🤣🤣🤣
toľko som nepribrala , podľa mňa si pribrala veľa... ale aj to neriešil lekár tak je asi všetko OK.
po každom tehu som schudla na pôvodnú váhu 51 kg.... dobre sa chudne kojením.
ja som pribrala 16, 11,13 a 10 kg.
Ja som z 56 na konci druhého tehotenstva mala 82 🙈 nejedla som veľa, dávala som si práveže pozor, snažila som sa nahrádzať nezdravé chute normalnejsimi alternativami... A aj tak som nenormálne nakysla.
Z pôrodnice som šla ako 68kilova, zvyšok šiel dole kojenim, neskôr po šestonedelí yogou a keďže syn bol nosiaci typ, tak aj cvičením so závažím.😂
Niekedy sa to ovplyvniť veľmi nedá... Hlavne, aby sa to nezanedbalo po pôrode.
20kg do konca tehu, islo to ale rychlo dole
@michaela789 neviem ci to nebolo take, ze skor voda, lebo ja som mala vsade opuchy. A hned to bolo dole ta vaha.
Moja sestra sa blížila k 30kg... začínala však na 57. Po oboch deťoch to však schudla, teraz má 55.
Áno pribrala z 52 kg na 74 . Ako som šla s váhu do nemocnice s takou som aj doslaydomov 🙈 dostala som sa Max na 56/57 kg nazad . Samozrejme nie hneď trvalo to 2 roky . Žiadne hladovanie , žiadne cvičenie , žiadna úprava stravy . Ani kojenie . Len som tomu dala čas
@kiki68 rozhodne. Tuky sa nezhodia cestou z pôrodnice domov. Voda, váha dieťaťa, placenty,... Takéto "pribratie" trvá naozaj len pokým žena neporodi. Ja som si po pôrode dala popôrodný pás a svokra, keď nás prišla pozrieť pri odchode z nemocnice, zasrandovala či som to dieťa niekomu len neukradla, toľko toho šlo preč doslova okamžite.
No a na tých tukoch je treba pracovať potom.
Ja som pribrala 18kil aj za cenu ze som sa naozaj obmedzovala,nechcela som pribrat preto moje ranajky boli diétne obed diétny a posledny mesiac co tyzden,to kilo.Ale myslim si ze u mna to bola voda,lebo za 3m som mala moju váhu a za pol roka -8 kg co som kojila a chudla.
Tých 10 až 12 kg pôjde rýchlo. Ďalšie pomaly
Pribrala som vždy 20kg. Naposledy som ich mala po 6mes dole. Prvý krát to trvalo rok.
A pri mojej váhe znie 20kg - bol rozdiel z 45 na 65kg 😀 takže takmer o polovicu predchádzajúcej váhy.
@michaela789 u mna to islo podobne, 3kg mozno som davala dole, dala som dole vyse 10 kg, skoncila som niekde na 48/49 kg, nevedela som to dat hore na 52, dva roky som to davala hore . A to som cvicila, ale proste telo nepribralo len tak.
ja som príbrala 10 kg a dala som ich rýchlo dole.To že si tehotna treba striedmo jesť viac krát v malých dávkach.
3 deti a nikdy som sa nedostala pod 20 kg. Pri druhej som pribrala 30 kg. Pri poslednom okolo 26 kg. A neprejedala som sa. Pri prvej som normálne jedla, behala ako srnka a aj tak 20 kg. Pri zvyšných dvoch som si jedla diétnejšie, nechcela som zas toľko pribrať a bum. Zato som mala ukážkové tehu, aj pôrody. A veľa vody. Ja som vždy okolo 11 kg nechala v pôrodnici. No po prvých dvoch som schudla rýchlo, tretí ide ťažko, ale tam je už aj vek a neviem sa nakopnúť. Ale teda tých 26 mi neostalo. Ale 10 by som ešte mohla dať dole.
Ja som tiez mala vycitky, ze tolko jem a hrozne veci. Pred tehotenstvom som vela cvicila a jedla racionalne, do toho rizikove tehotenstvo, nevedela som skrz bolesti s platnickou zrazu chodit par mesiacov, cize sen o zdravom pohybe bol fuc, do toho chut cisto na sacharidy, v noci som nespavala, ale za to skoro vstavala na HO pracu z domu, bez pohybu. Pribrala som 23 kil. 11 kil ostalo v porodnici. Babo je od narodenia na um a jedava aj za dvoch.... momentalne ma 4 mes a cez 9 kil a taktiez v noci nespava, cize ani ja. A ostatne kila sa ma stale drzia. Dnes som zacala uz cvicit, tak uvidine, ci zhodim zvysok a kedy. Zhodis aj ty, len to nebude jednoduche. Ale ak budes kojit, pojde to dole, ani nebudes vediet - co pocuvam z okolia. Mne inak pride, ze tem apetit, ktory som mala v tehotenstvo aj spankovy rezim je taky isty u mojho baba 🙂
Ja som pribrala 20 kg pri oboch detoch. Do polroka boli v oboch pripadoch vsetky kila dole. Ani som nic nerobila pre to. Len som bola na deti cely cas sama, to bolo fitko samo o sebe 🤷🏼♀️😉.
Ja som mala váhu 58 kíl a pribrala som 25 kíl,keď som išla rodiť mala som 83 kíl.Do mesiaca po pôrode som mala naspäť svoju pôvodnú váhu a to som nedojcila vôbec.
Tak čo tu čítam som asi jediná..ktorá počas tehotenstva veľmi pribrala a dodnes neschudla. Teda na chvíľu pod veľkým stresom a nechutenstvom.A samozrejme som jedla veľmi málo. Inak žiadne zdravé stravovanie mi nevydržalo dlho. A to sa hybem dosť.Ale mna keď prepadne chuť na sladké tak aj o polnoci 😅😁 A to som aj kojila dlho aj veľa kočíkovala a mala dve deti.
Pri prvom po dvadsiatke som obliekla staré rifle týždeň pp pôrode a to boli ešte pevné a na gombíky.Ale to som bola mladá a pribrala som málo a s nízkej váhy. A fo dvoch rokoch kojila.Pri druhom presný opak. Pribrala veľa a neschudla dodnes. Ba naopak čím som staršia kilá iba pribúdajú...😤
Pri prvom 17 kg druhom 20 kg a tretie 22 kg no schudla som len tých 5 kg sa ma drží aj rok po pôrode. A inak nejak moc som sa neprejedala z jedenia to nebolo proste do toho 20 týždňa som mala plus 11 kg ani neviem ako, tiež som sa cítila ako slon
Ja som mala 49 na začiatku v tehotenskej knižke (čiže reálne pred tehotenstvom ešte o trolinku menej). Neskôr som sa uz po 80kg prestala vážiť 🙈😅
Oblečenie som všetko vyhodila, nikdy som necvicievala a neobmedzovala sa v jedle (ved nebol dovod), tak som vedela že nemám disciplínu 😅
Šlo to nakoniec veľmi rýchlo dole stresom a ťažkou životnou situáciou.
Zato cez koronu (o cca 6-7r neskôr) som dala úctyhodných plus 20kg len tak, ani som si to moc nevsimla (všimla, ale netušila, že je to až toľko 😱), to je tak, keď 3r na HO v pyžame a leginach (tie pustia brucho dlho 😂). Takze už pekne cvičím teraz 🙏😅
Drz sa a hlavne si nerob stres a príliš na seba tlak. Bude toho teraz veľa okolo bábätka. Keď sa zabehnes a bude sa dať, tak nájdeš priestor aj na seba. Drz sa 💕✊✊
Pribrala som 26 kil....prve mesiace som fungovala na sladkom, bola som extremne,ale estremne unavena, takze z toho sladkeho som zacala hrozne priberat. Ako dieta rastlo,tlacilo mi vsade,mne sa ani jest nedalo, nie este prejedat,ale vaha sla hore aj tak, ale to uz bola viacmenej asi voda v organizme...za 5 mesiacov som schudla 23 kil.... ten zvysok siel postupne,lebo uz pred tehotenstvom som mala par kil navyse. S tymi uplne poslednymi kilami este stale bojujem, uz to ide ozaj tazko, ale ide.
To zavisi od genov. Nie kazda schudne, ved si povedzme pravdu. Ja som pribrala 22 a 24, ale len do brucha, nie do tela. Schudla som coskoto pod svoju povodnu vahu. Bola som koza a kost.
Ja som na zaciatku mala nejak 61, teraz 70. Este asi mesiac a pol. Ale teda najhorsie je jak ma to brucho niekedy tazi a citim sa jak keby som posilovala s cinkou. Ze proste citim sa jak keby som mala prasknut, akoby som zjedla tri stoly na hodoch. Cisto len z chodenia alebo aj niekedy nemozem ani si lahnut na nejaku stranu lebo jak keby tam dieta prepadavalo doboku a mna to tlaci. To ze mam totalne zvraskavenu vytahanu kozu z toho tuku tak uz budem mat pokoj od chlapov ale nejak si to nedavam za vinu ze teoreticky keby som aj schudla 10kil tak pri vahe 60 by to bolo iba zdravsie, vsak dieta si bere do 300kcal uz na konci tehotenstva a idu mu vsetky ziviny prednostne takze keby som jedla holy prd to dieta by vyzivy malo dost aj z dvoch jablk za den a ja by som tak ci tak len hnila na gauci ako teraz.
Ja som na tom presne tak isto😃akurát som začala už 9 mesiac. Netrapim sa kilami. Hlavne ze.babatko je v poriadku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pribrala som počas tehotenstva 16 kg, pri druhom 18 kg a po pôrode sa to postupne stratilo, kojením, dennodennymi prechádzkami s kočíkom, skoro na pôvodnú váhu, nejaké 3 kg mi ostali navyše.
Nemysli na to, potom to pôjde dole, pri dieťatku ani nebudeš vedieť ako.