Som v 41. týždni a mám bolesti každých 30 minút

evvkka
11. feb 2021

Baby potrebujem radu, som 40tt+5 a mam bolesti každých 30 min, ale ked idem na wc slipova vložka čistá.. Utriem sa a na toaletnom svetluckohnedafarba.. Je to v poriadku?

ckatka
11. feb 2021

Je to v poriadku. Daj si teplú vaňu a možno sa to rozbehne

marci77
11. feb 2021

@evvkka hlienova zatka by to mohla byt, niektorym odide 2tyzdne pred porodom, je to velmi individualne ....ja som tiez rodila po termine a u mna to zacinalo tak ako silne menstruacne bolesti, ktore sa postupne zosilnovali ale plus mi praskla voda, tak som isla do porodnice a ak uz odisla voda, nechaju si vas uz tam
inak myslim treba ist, ak su kontrakcie pravidelne cca kazdych 15minut

lylyjana
11. feb 2021

@evvkka no ak ti to po teplej sprche neprejde, asi to bude ono. Ak nemas streptokoka, mas cas. Ak ti vysiel, tak ti treba ist, aby ti stihli antibiotika stiect pred porodom.

evvkka
autor
11. feb 2021

@lylyjana nemám, len doobeda som mala mokru slipovu vlozku ale od vtedy nič... Myslím ze mi trochu odišlo z plodovej vody.. Neviem.. Som prvorodicka ale od vtedy suchá vložka

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nyphadora
11. feb 2021

@evvkka ano zacinas 👌🏻 Daj teplu vanu ( aspon pol hodku) urychli to, inak ja som mal bolesti nepravidelne este aj v nemocnici 😂.

evvkka
autor
11. feb 2021

@nyphadora ja som sa len zľakla ze keď sa utriem tak je tam ta svetlohneda farba, a voda ak odtiekla tak len trosku... No ešte som doma.. Určite dám vaňu

staskast
11. feb 2021

@evvkka veď voda ti ani nemusí odtiecť 🙂 bežne ju prasknú až na sále . Ak sa ti rozbehnú bolesti, chod do nemocnice

mlska19
11. feb 2021

Uvidis,ja som 40t6d,a toto mam uz od soboty a vzdy mi to po sprche prejde.Zatka je uz prec.Dnes kontrola a otvorena na 1 prst,cize stale nic.

janage
11. feb 2021

@evvkka no odkonzultovala by som určite s dr.aspoň po telefóne. Ja som pri druhom tak čakala, že ani tak ani tak tak sprcha a bol z toho extra rýchly pôrod. Malá sa narodila doma pred príchodom sanitky 😀

cookie29
11. feb 2021

Keby Ti odtiekla voda tak to vieš ver mi. Mne praskla v noci v posteli a to bolo kúpalisko 😇. Nehovoriac o tom, že pôrod sa hneď nespustil takze to zo mna ešte stále tieklo 2 dni... a bábätko malo stále dosť.

maminkadeticiek
11. feb 2021

Plodova voda nie je vobec podmienka.Jednoduche riesenie.Napusti s teplu vanu.Ak su to len poslickovia tak tepla voda stahy uklidni.Ak je to porod tak ho tepla voda naopak pomoze rozbehnut.

evvkka
autor
11. feb 2021

@maminkadeticiek ano viem, len som nevedela ci mi postupne neodteka... Kedze ak odtecie mam prísť... Rano idem na kontrolu.. Ak dovtedy nepôjdem do nemocnice 🙂

nyphadora
11. feb 2021

@evvkka mne tak zacala odchadzat zatka, prv spinenie a potom taky husty hlen, tiez som nevedela co sa deje 😊, uplne Vas chapem 👌🏻

kiki68
11. feb 2021

Pochybujem ze ta voda rupne naraz, mne rupla po vyvolavani na druhu kontrakciu. Ale vraj to zvykne iba pomaly odtekat. Co sa mi stalo ako Tebe v cca 40+1 a 40+6 vyvolavali. Skus teplu sprchu, mne to rozdupalo porod tak, ze za hodku komplet otvorena

nela6
11. feb 2021

@evvkka mne ani pri jednom porode nepraskla voda... a to pri 2 porode som bezala do porodnice uz počas druhej doby 🙈

mapa
11. feb 2021

@kiki68 mne sa 2 krat spustil porod tak, ze mi praskla voda ako v americkom filme. Raz tyzden pred terminom a raz 2 tyzdne. Nastastie to bolo vzdy doma, ale teda ten druhy krat som to miesto, kde plodove obaly praskli citila a pocula 😃 a potom to uz islo tak, ze sa voda liala, ze som mohla byt iba v sprche, alebo na wc... do porodnice som v oboch pripadoch isla s osuskou... 🤭

mariska1989
11. feb 2021

@kiki68 ako komu podľa toho na akom mieste pukbd ..mne napr pri prvom aj druhom pôrode prepichovali a pri treťom pôrode mi to doma najskôr trošku potom viac a keď som šla do spálne sa prezliecť nedokázala som sa pohnúť čo krok to voda 😂 môj sa mi smial potom keď už zvyšok odtiekla to už bolo viac a posledné a hneď vo 3 min bolesti . Sestra zas zažila ako kamarátke tak ruplo že bum a bola voda na zemi 😀

lylyjana
11. feb 2021

@kiki68 mme rupla naraz ako z filmu. A potom sa tvorila dalsua a stale tiekla. Ale niekomu len cvrka. Hlavne, aby bola cira.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre