Ahojte, chcem sa opýtať, som už v 41tt tehotenstva, mám 5 den po vypočítanom termíne.. v nemocnici si ma nenechali, lebo som otvorena len na 1,5cm, vcera mi pichli nejaku injekciu, a poslali ma domov. Rano som sa zobudila nato, ze som sa citila dole ako spotena, vstala som z postele a naraz zo mna vyslo kus tmavej primesy. kontrakcie mam kazdu pol hodinu, niekedy pridu aj skor, a trvaju tak 5 minut..bolesti ako keby som mala manzes, hlavne krize a podbruskom to boli najviac..odisla som zbalena do nemocnice, vysetrili ma a poslali zas domov..ja uz neviem, ci vobec porodim..ale uz neviem nic robit, tie bolesti su niekedy hrozne. Prosim ak mate s niecim podobnym skusenosti napiste mi.
toto co s tebou robia je sialenstvo uz 😲 nic nechapem 😲
no podla nich asi nie.., ze este mam cakat..ale hned mi konci aj 41tt..ja uz neviem, co to vlastne je.
@micka1988 ja by som tma pekne sla znova a jasne povedala ze nikam neidem ziadne domov ... niekedy sa zdrava agresivita vyplati ... oni vidia ze si to k tebe mozu dovolit tak s tebou tak aj jednaju .... nedaj sa ...
@micka1988 prenasala som tri krat a vzdy si ma po tyzdni prenasania nechali uz v nemocnici a zacali s vyvolavanim. je divne, ze ta s bolestami poslali domov, ked uz prenasas tyzden. ten kus tmavej primesy bol zrejme hlien z krcka, mne vysiel cca tri dni pred porodom. ale je to individualne. tie bolesti znamenaju, ze sa otvaras, ale zrejme dost pomaly, presne ako ja. ja som sa takto otvarala tyzden, ale uz som bola pod lekarskym dohladom. denne kontrola na kolko som otvorena, niekolkokrat monitor a kazdy druhy den tabl na vyvolanie. stale sa nic moc nedialo, tak mi naplanovali CS, ale siedmy den hospitalizacie som porodila. chceli sa vyhnut tomu CS,/za co som im velmi vdacna/ tak mi dali v den porodu aj oxitocin a pustili plodovu vodu. do troch hodin som porodila. neboj, dockas sa 🙂 ja som uz posledne dni ratala hodiny aj minuty. uz som bola ako slon, nevedela som sa hybat, vsetko ma bolelo a cas sa velmi vliekol. drzim silno palce. 🙂
no tiez si si vytrpela, ale ja som pocula, ze nie je dobre dlho prenasat..zvlast uz 42tt je uz taky..ja uz neviem, ci mam lezat, chodit, nervozna som na kazdeho..tiez ma napojili na monitor, a ten im ukazal , ze kontrakcie su..len ze sa neotvaram..este aj ta zatka odtiekla, tak nechapem naco cakaju..uz tyzden tam chodim z kufrom..a stale ma poslu domov..dnes som dokonca uz bola prezlecena v ich koseli, ze ostavam na prijem..a za 10min, uz sa mi kazali obliect naspat, ze este mam ist domov..
@micka1988 ja som na tom bola podobne, ale bola som v nemocke, to je pravda. bola som asi 4 dni po termine ked som si nebola ista ci mi neodteka pomaly voda, sla som tam, voda to nebola ale nechali si ma tam :D na druhy den mi zacali bolesti, po cca 10-15tich minutach, ale nic sa nedialo, neotvarala som sa tak to nejako neriesili. bola som zufala, lebo bolelo to riadne uz, a oni nic.. trvalo to od vecera do poobedia dalsieho dna. ale potom sa to zrazu rozbehlo a uz to slo, odisla voda a maly sa narodil vecer 🙂 ak by sa ti to zintenzivnovalo chod tam, nedaj sa uz odbit. ak sa da, oddychuj.. drzim palce 🙂 🙂 (zatka mi odisla tyzden pred porodom.. to nemusi este vela znamenat)
Ahoj, micka1988, v ktorej nemocnici s tebou takto zaobchadzali?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
no ano rodis 😲 robili mi sekciu ked som mala kazdych 5 min kontrakcie a zatka odisla 😲 keby nieco volaj zachranku 😲