Ahojte žienky, som 40 tt tehotenstva no malému sa nejak nechce ešte na tento svet, napriek tomu ze je váhou o tri týždne popredu čiže o niečo väčší. No posledné 2 dni mam bolesti presne na boku, priložila som aj foto aby ste videli že presne kde, hlavne keď ležím na chrbte a idem sa postaviť tak idem cez velku bolesť,no keď už stojím na nohách tak je dobre. Posledná poradňa bola taka že dr robil prietoky a robil ich nezvycajne dlho než inokedy. Najskôr nevedel nájsť pupocnik. Prietoky nabiehali do polovice a znova a znova ich púšťal trvalo to dobrých 5 minút a keď dokončil spýtala som sa či je všetko v poriadku tak povedal že snáď áno. Máte niektorá podobnú skúsenosť?
snáď áno? to je nejaké neurčité....
ako sa ja poznám už by som sedela na urgente a ukazovala všetkým kde ma bolíííí.
@smejo955 a boli ta v ľavo, alebo v pravo, je to viac pod rebrami alebo v boku.... Dosť dôležité veci ktoré vie zhodnotiť lekár asi najlepšie... Ak ta to v stoji neboli ale v ľahu áno môže to byť aj tlak bábätka... Mne maly posledné týždne tlačil na ľavej strane akoby na pečeň hrozna bolest niekedy, bolelo ma to vždy iba v určitej polohe a vždy na boku.... Nakoniec som šla na sono orgánov pre istotu a tam zistili zlcnikovy kameň a malý mi naň tlačil.... Takze môže to byť hocičo a nemusí to byť vôbec nič ☺️
Treba ísť na niekoľko minút do pozície ľadovej medvedice, aby sa bábätko posunulo "na stred" a bruško a panvu zafixovať - zaviazať pevnou šatkou (najlepšie rebozo). Bábätko potom nebude tlačiť tam, kde nemá (to miesto, kde ťa bolí, ale aj napr. na kríže či močový mechúr) a bude sa nachádzat v dobrej polohe pre vaginálny porod
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nemam skusenost, ale vstavas cez bok? Z chrbta sa das na bok a az potom nohy dole z postele a vytlacos sa rukou do sedu? Ak nie, a teda vstavas cez priame brusne svaly, tak to skus robit inak, tie bolesti nemusia vobev suvisiet s maternicou/babatkom.