Som v 40. týždni a neotvarám sa. Čo mám robiť?

martinka00623
26. dec 2021

Ahojte v piatok som prišla do nemocnice , kôli silným bolestiam križov ... lenže sa neotváram ... bolesti mam ako pred ms na ctg ukazuju hodnotu 100 ... lenze nie su pravidelne ... Zajtra je velky visit a chcem vyskusat cviky aby som sa otvorila ... na kolko cm sa musim otvorit aby mi dali vyvolavacku ... ? Moze byt ze sa koli tomu neotvaram lebo 7.5 mesiacov som brala 3 krat denne magnezium ? Citim medzi nohami krce ale neotvaram sa aj tak ... a ked nebudem aspon na 3 cm otvorena alebo viac nedaju mi vyvolavacku

asia83
26. dec 2021

@martinka00623 Áno, magnézium to mohlo zapríčiniť, nemuselo. Nepíšete, či ste prvorodička. Hlavne kľud. So synom som išla do pôrodnice s kontrakciami, zatvorená ako trezor v národnej banke. Za päť minút som sa otvorila na 5 prstov. Nechajte to na doktorov. Skúste teplú vodu do vane, chodiť dole schodami a sex. Uvidíte, či a čo zaberie.

martinka00623
autor
26. dec 2021

Áno prve tehotenstvo ... kazdy den sa kupem v teplej vode ... od piatka stale nic ... a kym nebudem otvorena tak mi nedaju vyvolavacku

adka176
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimi2018
26. dec 2021

@martinka00623 to ti kto povedal ze ti nedajú vyvolavacku keď nebudeš otvorena na 3 cm? Babo sa musí narodiť a tak do 10 dní po termíne by malo ísť von. Zoberú ta na príjem, dajú vyvolávacky a keď nezaberu tak pôjdeš na sekciu. Takto to bežne chodí.

ysseba
26. dec 2021

Dajú ti vyvolávačku. Totiž, to dieťa na svet musí prísť, v tebe ostať nemôže.

dominika_sk
26. dec 2021

Si v 40tt to znamena že realne si 39 plus niečo, odchylka terminu može byť aj tyždeň. Veď dieťa vie kedy ma prisť na svet🙂 ja som bola 40+1 to znamena 41. Tyždeň na vyšetreni a bola som zamknuta na sto zamkov, krčok cely absolutne neotvorena a za dva dni nato som ledva dobehla do porodnice, skoro mi maly vypadol sam😂 rozmyšlaš nad vyvolavačkou možno aj dva tyždne pred porodom. Prečo🤷🏼‍♀️

martinka00623
autor
26. dec 2021

@dominika_sk som 40 tt plus 2 dni a bolesti mam brutalne ... ale nie pravidelne .... a pochybujem ze ma uz pustia domov ked sa blizi porod ... ja len co mam robit aby som sa uz otvorila ... po izbe sa prechadzam ako blazon aby som sa aspon kustik otvorila

katka281
26. dec 2021

@martinka00623 Ja som bola na 2 prsty a dali mi vyvolavacku - potom to malo velmi rychli priebeh. Lenze zase mne odtiekla voda a porod sa rozbiehal extremne pomaly (trval 38hodin). Lekari vedia co robia, zostan hlavne v klude, lebo pozitivne myslenie spravi extremne vela - tepla sprcha, chodza, dychanie zhlboka, trpezlivost a kontakt s blizkymi - to pomahalo mne. Drzim palce a neboj, urcite to za chvilku pride a dockas sa toho krasneho uzlicka 🍀

enoula
26. dec 2021

Nic neurobis, telo nedonutis, ono ma svoj vlastný cas... U mma to trvalo 2dni, kym sa to riadne spustilo. Niekto odrodi za 5 hodin, niekto 48h

judit47
26. dec 2021

Ja si myslim,ze kazde dieta vie kedy sa ma narodit-moj syn sa narodil 41+2 odtiekla mi plodova voda dva dni sa nic nedialo davali cipky napichli oxy mala som pichnutu epi a otvorena ma 2cm a maly strasne vysoko.Sla som po 45 hod od odtecenia na sekciu. Maly mal 3x obmotanu snuru okolo hlavy krku a bruska. Vedel,ze nema ist dole lebo by sa zadusil🤷‍♀️takze nic nesil tvoje telo vie co ma robit.

domiklik
27. dec 2021

@martinka00623 môžu ti dat vyvolavacku a potom oxytocin, a to nemusíš byť vôbec otvorená... Tvoj doktor je možno prikloneny skôr prirodzenému priebehu pôrodu, ktovie... Treba sa pýtať lekárov

martinka00623
autor
27. dec 2021

@domiklik som otvorena na 3 cm , kazdych 5 az 10 minut mam na spodu bruska take tlaky na par sekund potom to prejde a zase

miris666
27. dec 2021

@martinka00623 mne dali vyvolávaciu aj keď som nebola otvorená....to dieťa tam nebude navždy..raz ti ju dajú tak či tak

malinoismum
27. dec 2021

@martinka00623 Ja neporadím - ale držím palce ♥️

megan777
27. dec 2021

@martinka00623 malinikovy caj pit mne pomohol k tomu

mattkapd
27. dec 2021

@martinka00623 mne nepomohol kúpeľ, sex, domáce práce ani hamiltonov hmat.. Ten mi robili 40+0.. 40+4 som rodila.. Ja som ale bolesti nemala predtým žiadne ani v deň pôrodu to nevyzeralo ze budem rodiť.. Ani neviem ako som sa otvorila.. Oni tie bábätká vedia kedy sú pripravené..
Ja som brala ešte aj v 38tt pretože mi povedali ze mam na ctg kontrakcie a mala je ešte malá tak nech tam ešte pobudne.. Doktorky ale hneď vraveli ze sa nemám báť pretože magnézium pôrod proste nezastaví.. Už keď to má prísť tak to proste pride

koray
27. dec 2021

@martinka00623 no do vyvolavacky by som sa moc nehrnula. Ja mam termin v stredu a skusam tiez, len nech sa to same rozbehne

iva1234
27. dec 2021

@martinka00623 moja prva dcerka sa narodila 41+5tt, aj vyvolavali cipkami, hamilton pri kazdej kontrole, aj po schodoch som behala, tepla voda, caje, proste vsetko odskusane, krcok sa neskracoval, nemakkol, neotvaral, proste zufalstvo pre mna strasne. A jeden vecer som sa tam tak strasne vyplakala, bo uz 3zeny okolo mna odrodili a ja stale nic, lahla som si do postele, totalne rezignovana a zrazu lup, praskla voda, nabehli kontrakcie, vsetko sa zrazu otvorilo a povolilo a malá do 5hod na svete. Teraz som 37+4tt, otvorena na 3cm, krcok skrateny a duuuuufam ze to tentokrat na termin vyjde, zblaznila by som sa keby idem zase cez 40tt, aj tam zase lezat a cakat, tie priserne pasy, trasenie brucha od sestier...

martinka00623
autor
27. dec 2021

@miris666 tu u nas nedaju nic ani nechcu povedat ... takze uz som zufala ... prechadzam sa hore po izbe aby som sa otvarala ... uz to chcem mat za sebou

katarina092
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadka_bb
27. dec 2021

@martinka00623 kde rodis? Dufam ze nie bb

kubkovamama
27. dec 2021

@martinka00623 vyvolávacka sa dáva až po termíne a v prípade nutnosti bábätko porodiť.Oni vedia čo robia,hlavne kľud.Ak je bábätko v poriadku,ctg,ozvy v norme,voda neodteka,nič nebudú siliť.Ale si už na 3cm,domov ťa nepustia.Nepostrehla som či prvé bábätko,vtedy ta prvá fáza otvárania trvá trošku dlhšie.

elizita
27. dec 2021
drakvak
27. dec 2021

@martinka00623 Držím palce 🙏 Len trpezlivosť, všetko dobre dopadne. Viem si predstaviť ako sa cítite, ja som takto pred 13 rokmi rodila prvé dieťa cez Vianoce. Začala mi odtekať voda na Štedrý deň ráno, tak si ma tam nechali a v noci sa mi začali kontrakcie, tiež tak v podbrušku ako píšete a ráno mi dali vyvolávačku. Dcéra sa narodila o 8.59 na prvý sviatok vianočný. Mala som termín až 3.januára, takže to prišlo trochu skôr, nerátala som s tým vôbec a plánovala som epidurál, ale cez sviatky to nakoniec nebolo možné, lebo jeden anestéziológ mal dovolenku a druhý mal službu na záchranke. Zvládnete všetko, len chápem, že to čakanie je na nervy. Prajem veľa síl a myslite na tú krásnu chvíľu, keď sa prvýkrát pozriete do očí svojmu dieťatku ❤️

martinka00623
autor
27. dec 2021

@dadka_bb v Rimavskej Sobote rodim ... uz od piatka som tu ... termin som mala na december 25 ... bolesti mam ako pri menzese ... a vela sa prechadzam po izbe aby som sa aspon otvarala a robim drepy ... no tak dufam ze aspon na 5 cm sa otvorim a budu nieco robit ...

katika9145
27. dec 2021

@martinka00623 rodila som 5 krat amozem povedat jedno, nepomoze nic, len trpezlivost... 40tt zbehlo ako nic, tak nanajvys 2tt a je vonku😂

martinka00623
autor
27. dec 2021

@drakvak ja len dufam ze cim skor pretoze to ide strasne pomaly ... ale ked sa uz otvaram tak asi uz tu mam cas aby som rodila .... vecer som citila ako sa malicky tlaci uplne dole ... take pichanie ako keby nozom medzi nohami ...

katika9145
27. dec 2021

@martinka00623 lahko sa to hovori, ale hlavne klud, stres je najvacsi blokator, siva mozgova kora musi spolupracovat a pojde to ako nic, drzim prsty

dmk_1
27. dec 2021

@martinka00623 zvlastnej skusenosti, prenasane,neotvaranie, vyvolavanie - za cas,co som tam lezala a fukala sviecky, porodili 4 zienky - jedine,co pomoze, je ukludnit sa, prestan byt zufala, nestresuj a ono to pojde, tymto stavom,v ktorom si, si nepomahas, naopak, brzdis to. To babatko uz pojde von,moze sa to spustit kazdu chvilu,preto sa snaz tak nastavit - ze "ja uz porodim a o chvilku budem mat babatko". Je to narocne,ale da sa. Drzim prsty.

katika9145
27. dec 2021

@dmk_1 presne, moja rec

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre