Baby som už zúfalá už som si aj poplakala dnes bola som na kontrole u gynekologa a na pasoch dnes som 40+0tt dnes mám termín v sobotu som mala hrozne bolesti aj do konečníka ale všetko zachvilu zmizlo myslela som že to niečo znamená ale nič doktor mi povedal že som úplne zamknutá na sto zámkov a nič sa nedeje maly absolútne nechce ísť von ani mi brucho nekleslo proste nič … budúci týždeň 13steho mám ísť fo nemocnice bojim sa už fakt že pôjdem nakoniec cisárskym …mala ste niektorá tak že ste sa neotvárali ani nič proste zamknuté a porodili ste normálne ? Ach .. dakujem
Nestresuj . Tvoja dr ti nic nevysvetlila? Mozes prenasat aj 2tyzdne. Ja som rodila 40+3 a dalsi v TP bolo treba vyvolat koli vysokemu tlaku. A bolo to super lepsie ako ten prvy kde som sa otvarala prirodzene no velmi pomaly. Ten dalsi x Dali vaginalny balonik sla som domov lahla kychla a vypadol . Rano sme sli do nemocnice na obed mi praskli vodu dali oxytocin a za 4.5h bolo babo na svete. Opytaj sa svoje dr aky je plan dalsieho postupu . Ten prvy x mi robila midwife Hamilton hmat ale nejak nepomohlo.
Neotvaranie sa nieje indikácia na sekciu 🙂počkajú ešte niekoľko dní a ak nič tak ta hosputalizuju a budú vyvolavat
Moje obe deti sa narodili v 41tt+5, takze mas cas. Obe mi vyvolavali, lebo este v den porodu som bola otvorena len na 2 prsty, avsak odtiekla mi voda.
a prosim ta preco si si poplakala, ved to je bezny stav 🤷♀️ tiez som to tak mala, tyzden po termine som bola zatvorena na 100 zamkov, uz sme boli dohodnuti, ze 10 dni po termine vyvolavame a maly sa narodil 8. den po termine sam, 2 tyzdne +- termin je predsa v poriadku, kedze nevedia kedy si realne otehotnela a termin porodu sa viac menej odhaduje, sice relativne spolahlivo ale odhaduje
brucho mi nikdy nekleslo, lebo maly bol vacsinu tehotenstva dole hlavou 🥴 nemal kam klesat
Neplac, vsak si v norme, tehotenstvo moze trvat este 2 tyzdne po termine. Ten termin nic neznamena. A to ze si zatvorena sa moze zo dna na den zmenit. Nepanikar, klud, chill a tes sa☺️
Nadych vydych....ano ke to mozne ze nakoniec skoncis sekciou. A? Ved sekcia nie je ziadej horor😊 nebooooj saaa...
Ja som bola zamknuta na 100 zamkov, vyvolavali mi porod a ani po 18hodinach UKRUTNYCH kontrakcii sa nic neudialo a sekcia bola pre mna vykupenie. Tych 18hodin uz nikdy zazit nechcem. Tiez som silou mocou chcela ist prirodzene ale ak by ma aj nechali tak neviem ci by som mala siku tlacit lebo som uz bola na pokraji sil a asi aj zivota...
Cize ak ak bude sekcia nic si z toho nerob🙏🏻😊 drzim ti palce
Ja som este 41+2 bola zatvorena na 100 zamkov😄 dostala som 2 vyvolavacky a potom sa to rozbehlo 🙂 vobec sa nemusis obavat cisarskeho. Ale chapem ta, ja uz som bola na nervy posledne tyzdne,nemotorna,ubolena, uz som chcela mat po
Po termine 9 dni sa mi narodili obe deti. Den pred 2.porodom som bola na kontrole a tiež, ze nič. Nevyzerá to na skoro a v noci mi praskla voda a druhy deň som rodila. Takže hlavne nestresovat, tehotenstbo môže trvať aj 42t
Ahoj,
neboj ani ja. V 40 tt som mala termin a koli cukrovke som nemala prenasat. Skusala som vsetko, nezabralo. Ziadny poslickovia, ani mini kontrakcia. Tak mi hned v termine dali vyvolavacku a uz si ma tam nechali, taka bola dohoda. Lekar povedal, ze to moze aj try dni trvat, tak som muzovi povedala, nech mi knihy donesie az sa nenudim. Do 8 hodin od zavedenia tabletky som porodila prirodzene. A tiez som nebola otvorena ake ze vobec. Potom to slo rychlo, sestra mi neverila, ked sim povedala ze musim tlacit. Pred 2 minutami ma kontrolovala. No na to zistila, ze som sa otvorila z 3 na 8 cm za 5 minut.
Takze neboj, bude to dobre. Vraj je to lepsie bez vyvolavacky ale nemala som s cim porovnavat. Nakoniec dom bola rada, ze to prebehlo tak rychlo 🙂 Drzim ti palce aby si mala tiez taky dobry porod.
Ahoj mam rovnaky problem 🤦♀️ dnes 39+0 cs 0, a to na radu lekarov v kazdej poradni uz od 34 tyzdna pijem caje, pohyb,pupalka, datle,... A vsetky tie blbosti ktore sa radia tehotnym pre posledne tyzdne, ale tie porodne cesty sa ani za nic menit, stale sklonovali ze ak to nebude do TP tak sekcia (nakolko prve dieta bolo akutnou sekciou 7 rokov spat a nechcu ma nechať po termine cakat) kedze som sa vyjadrila kazdemu jednemu co bol na poradni za posledne tyzdne ze sekcia nepripada do uvahy ani keby co bolo, ze to by muselo byt zalozene na niecom opodstatnenom nie len automatika pre pohodlnost lekarov (prva bola ze maleho museli vytiahnut a ozivovali ho spravil sa mu pravy uzol na pupocniku) tak zistili ze neustupim. Ak sa to nerozbehne samo do 14teho do dalsej poradne doktor navrhol. Foley balonik na noc ako priprava na pootvorenie krcka a stvrtok vyvolanie tabletkou a uvidi sa. Uz mi je jedno bolest nebolest pri baloniku, vyvolanych kontrakciach aj ze je riziko komplikacii vyvolania po cisarskom, je hnus ako funguju porodnice na slovensku a vymyslaju hned cisarske a pritom existuje tolko moznosti ktore mozu vyskusat ked sa na nich zatlaci, orientovat sa iba TP ktory je len matematicky stanoveny datum je blbosť najvacsia pokial placenta a vsetko vyzivuju a funguje ako ma a babatko je v poriadku zbytocne zeny stresuju vopred
ahoj.rozbehlo sa to nakoniec?
@bessdonna ahoj myslis u mna? 39+6 cs skor 0 🤭 takze som sa dohodla na poradni ze idem na prijem, krcok bol 2 cm dlhy, otvoreny ani nebol ledva na spicku prsta, ale zaviedol ho uspesne doktor o cca 13tej, behom dna pomalicky zacali kontrakcie sem tam ze teda zacala maternica pracovat o 23 mi vypadol tak vravim si ze super tak predsa cosi sa muselo pohnut rano pred vizitou o 8 vysetrenie na prekvapenie primara a vsetkych doktorov otvorena na 6cm v ten moment primar vyhlasil ze do toho nebude zasahovat vyvolavackou ze da tomu den, spravil hamiltona aj napriek tomu ze teda som mala. Streptokoka pozitivneho (ale davali mi od prijmu kazdych 6 hodin tabletku antibiotik) stale ich beriem a vravi ze tak ako ten balonik zapracoval ze moze aj toto urobit nejaku pracu a bud sa rozbehne porod alebo sa tie cesty este mozu pootvorit a zajtra rano by pripadne uz len dopomohli k porodu, nakolko teda sekciu nechcem tak tymto sa snazil. Aj eliminovat riziko vyvolavacky tabletou ako komplikacii ked sa to takto pekne otvorilo, a bol zlaty lebo nemala som bolesti nic a zrazu 6 cm rano tak si este utahoval ze ak budem rano este viac otvorena tak mam 3/4 porodu za sebu ani neviem ako a bez bolesti 👌 takze zatial sem tam cosi potiahne ale nic hrozne ako vcera zatial. Pravidelne kontrakcie teda nenabiehaju ale dufam ze rano by to mohlo byt v stadiu ze by napr len pustili vodu a uz by sa to podarilo doklepat do stastneho konca, zatial som velmi spokojna aj ked teda je to zdlhave paci sa mi ze lekari robia tak aby vyhoveli a snazia sa vyhnut sekcii a o co. Najprirodzenejsie vyvolanie, ja skusam akurat dopomahat tomu chôdzou, teplou sprchou a masaz bradaviek viac tu v nemocnici sa nedá uz extra, zufalstvo a strach uz uplne opadli 👌 tak zatial taka skusenost
Bola som rovnsko..porod vyvolávali 4 dní a porodila som normálne...neboj
Este mi tak vseobecne napadlo, myslim ale ze k tomu ze tie cesty ozaj pekne po tom podrazdeni zapracovali a teda aj bez bolesti sa takto auper otvorili dopomohlo to pitie malinika, datle. Pupalka tabletky, alchemilka caj, lanove semienka, prechadzky, teple kupele s levandulovou esenciou a taketo veci,.. Sice to porod nerozbehlo a ale ze to ozaj cosi na pozadi to odviedlo s tou predpripravou na pôrod fyzicky lebo ked som. Cvicila aj s anibalom zacala som na konci 36 tyzdna cca 23 cm horko tazko po 2 hodinach a postupne s cvicenim tieto posledne 2 tyzdne uz som bola. Lenivsia to len tak 2 x do tyzdna som. Nakoniec mala max 34 cm a teda bolest nebola len taky tlak neprijemny tak ubliziz tieto veci neublizia a mozno ze ozaj stoji zato vyskusat taketo sarlatanske veci 🤭😄 ja mam malinku stale velmi vysoko vobec neklesla cize moj problem bol asi skor cely zalozeny na tom ze hlavicka jednoducho neklesla a nemalo co vyvolat to drazdenie krcka z vnutra a toto vsetko spustit prirodzene uz skor
@zuzi0911 strach obavy ako to cele bude som mala velke kedze ozaj som si to vybojovala aby dali sancu tomu a nie sekciu, ale uz fajn bude ako bude ☺️ hlavne ze malinka nech je Ok a uz mozme domov lebo malemu je doma smutno hrozne, su zakazane navstevy tak vcera dosiel vecer moj s nim na tajnasa 😄 a zlato ale uplakane lutostivy bol ze musim byt tu tak dufam ze to zmakneme bez problemov a o par dni sme doma 😊
Ahojte uz mam po, tak doplnim len ze teda vcera sa to uz nejak dalej nevyvijalo po hamiltonovi ostalo to celych 24 hodin bez zmeny tak sme sa rano dohodli na vyvolavacke hned ako ju dali krc maternice ktory trval. Skoro celu tu hodinu co aom. Musela cakat a lezat v kuse a potom sa rozbehli šialene kontrakcie po 3 minutach zo zaciatku sa ki vsetko tocilo, pripadala som si ze sa nemozem nadychnut brnela mi noha od zadku az po lytko takze aom dostala strach ze mam nejaku reakciu a nepojde to, ale nakoniec som sa naucila to predychat ukludnit to cize tieto problemi postupne vymizli a ostali len sialene kontrakcie😂 jak z 0 na 100, vyvolane kontrakci boli velmi neprijemne rychlo za sebou interval tvali ale kratko cize ten ich ucinok bol taky pomalsi na to otvaranie aj ked boli silne, poslednu hodinu uz pri tych 8 cm zacali byt dlhe tak nakonec od tabletky po porod 6 hodin, a vdaka anibalu ked vraveli ze mam tlacit ako som sa s nim naucila tak na 2 kontrakcie bola malinka vonku najprv hlavka. Potom teda s dalsou kontrakciou pliecka cca 3 - 5min tazko odhadnut, bez nastrihu vraj jeden maly kozmeticky steh aby sa pekne zhojila mala ranka ale hned ako bola mala vonku tak v momente ustalo vsetko a ani necitit ze by som rodila, bola to zaujimava cesta ktoru si prichystala nasa mala slecna ale mozno niekomu pomoze skusenost, tak ako mne pomohli rady pribehy inych mamiciek pripravit sa na to co ma caka aspon kolko islo, drzim palce vsetkym maminkam ktore to maju este pred sebou 🤗
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ak sa nebudeš otvárať, neurobia ti hneď cisársky, ale budú porod vyvolávať.. všetko závisí od nálezu, aký bude, od krčku a tak .. 🙂 ja som nebola otvorená ani 41+3 ... 🙂 môžu ti dať tabletku, alebo balónik a bude sa čakať čo sa bude diať