Ahojte, ja už nevládzem 3 dní každý večer bolesti podbruška aj chrbta, kontrakcie nepravidelne príde ráno celý deň nič. No dnes je to už extrém boli ma chrbát, sem tam pod bruškom, občas nejaké pichnútie v bruchu, dala som si teplu vaňu asi pol hodinky prešla si schody nech to trosku podpichnem a aby sa spustil pôrod. Nejak nepomohlo stále mi je tak isto z rozdielom že už som stihla 3krat zvraciat a začali mi pracovať a posúvať sa čreva. Jauz neviem. Príde už pôrod? Už som toľko krát rozmýšľala ze pôjdem do pôrodnice ale stále to prestalo. Kontrakcie nepravidelne ale silneli. Doktor že to je normálne. Kedy už začne ten pôrod 😭už nevládzem. Hľadám, rozprávam sa, aj deco červeného som dala no nič
@qwer2019 ďakujem už skúšam fakt naozaj všetko. Chodím, prihovára sa maličkej, hľadám bruško aj kúsok hlienovej zátky odišlo a stále žiadna zmena. A to idem rodiť 3 krát. Ale toto som ešte nezažila. Ani pri jednom. Ale ďakujem za radu až aby to bolo nechcem aby mi vyvolávali v pôrodnici.
@lele1310 Tiezbsi myslim ze to uz pride,na vasom mieste som uz v nemocnici...prvy porod som mala rychly,druhy tiez aj ked som. Mala brutal neprav.kontrakcie a treti jak holubnik,az mi trapne bolo ze som v nemocnici a kontrakcie dokopy ziadne,trosku mi voda unikala 🤦 ale bala som sa ze ked to pride nestihnem dost do nemocnice kedze to mame cca hodku cesty a citala som ze casto je kazdy dalsi porod o polovicu kratsi...pri tom tretom som mala tiez neprav.kontrakcie, aj som sa pomaly otvarala ale dali oxytocin a do dvoch hodin bol malicky tu...na vasom mieste idem do nemocnice a oni vam pomozu ;) drzim prsty;) +
@anyka2110 to je ze ja kontrakcie ani nemám veľmi nejak extra. Teraz napríklad ma boli len chrbát. A je mi kus zle. Tak ja mam doma ešte 1 ročnú dcéru. Takže nechcem ísť len tak o takom čase žeby ma poslali nazat domou. Keďže dcéra mi už spí. A keď som im volala povedala co mi je tak ze mam čakať na pravidelné kontrakcie alebo odtok vody
@lele1310 ja som mala tiež ročnú dcéru, keď som išla so synom. Som to len natahovala, že kým nebudú akútne kontrakcie. Aj tak. Co teraz v tej nemocnici cez covid. Takto som si odtrpela doma, a na pôrod v nemocke som čakala 3h. Aj to keď už prišiel pôrod, a začali vidieť hlavičku, volali len doktora, že už vidno hlavičku. A mne kázala sa hrať na psika, že ešte musím počkať lebo doktor tam nie je 😀
@lele1310 toto je veľmi ťažké obdobie. Tiež som sa už nemohla dočkať, kedy to príde. Už boli všetko, ešte k tomu som mala aj hnačku. Určite sa ti to už spúšťa podľa toho, čo popisujes. Ale musím podotknúť, že ja som mala nepravidelne kontrakcie dlho a až 2 hodiny predtým, než boli pravidelne som porodila. Našťastie som išla do nemocnice skôr. Kedy máš ísť do poradne? Nechceš ísť radšej zajtra na kontrolu? Môže sa stať, že to odrazu bude z ničoho nič.
@qwer2019 nemal mi ísť kto ku pôrodu ale zvládla sme to od 11:00 bolesti no záznam ne zaznamenával ich to bolo strašne. Čoraz silnejšie. 14:45 mi zaviedli čipky do konečníka aby mi trochu polavilo. Lebo krcok bol polotuhy. Dostala som po pol hodine raz také bolesti jak som mala. Zrazu o 15:15 otvorená na 5cm a o 15:50 už na 10 2 krát som za tlačila a mala bola na svete ❤️miery 2930 a 49cm
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lele1310 už to isté prichádza. Kľudne si daj teply obklad na kríze, keď ta bolia. Ak máš fit loptu tak na nej troška pohopkaj. Dúfam že to budeš mať rýchlo za sebou. Veľa síl.