Dobrý deň/večer... Som v 38tt a dnes som bola prvý krat pri inom lekárovi na kontrolu, keďže moj lekár nemá zmluvu s nemocnicou tak mi odporúčil ku porodu svojho kolegu.. Vždy bolo všetko ok no dnes mi ten druhý povedal, že budem mať maličké bábatko vraj ani 2,5kg.. a čudoval sa prečo ma nato neupozornil moj lekar vraj prečo mi nerobil viac ultrazvukov a pod.. Inak je vraj všetko v poriadku len tá hmotnosť.. ale to by nemal byť žiaden problem ? Ďakujem za odpovede .. som taka trocha z toho vykoľajená lebo doteraz nič negatívne a dnes som mala pocit akoby pochybovali nad "prácou" mojho gynekológa .. Inak budem prvorodička takže preto takéto stresy :D 🙂
@ejka82 Som kľudná snažím sa len tak na mňa posobili ako keby to bolo niečo tragické.. dost neprijemne som sa cítila.. neviem či to je mnou, pretože som bola zvyknutá na mojho lekára .. U ňho uplné iný prístup milý usmiatí a tam ma posielali z jedneho odelenia do druhej budovy na druhe odelenie lebo nemali ultrazvuk všade čakať dlho predlho prístup nula bodov
Žiadny stres. Ultrazvuky sa aj veľmi líšia. Mne raz povedali, že má malý 1500g a u druhého lekára mal zrazu dve kilá. :D Hlavne nech sa v zdraví narodí, veď si ho potom vykŕmiš. Známi majú syna, čo mal pri narodení 2300g a je to už krásne šikovné bucľaté bábo. 🙂
Moja dcera 2550 a syn rovnych 3000, obaja boli drobni. S malou boli troska problemy, lebo sa nevedela prisat, tak sme trosku bojovali, ale je to normalne zdrave decko, nic jej nechyba, netreba to brat tragicky, len si nakup aj mensie vecicky, aspon 50ky.
@adikaa259 ako píšu baby Usg sú orientacne a v tomto týždni už dupľom lebo bábo už je "všade" a nedá sa tak presne odmerať. Dôležité sú prietoky, tie ti určite robili , ak sú tie v poriadku znamená to že bábo je dobré vyživované a teda sa nie je čoho báť. Ja som mala prvé maličké ale t boli veľmi zle prietoky a teda bábätku sa nedostávala potrebná výživa a kyslík, ale keď je u teba všetko ok, tak pohoda. nie každé babo má 3,5 😉😊
Aspon sa ti lepsie bude rodit.. prva mala 3,5kg, druha 2,8kg a bol to sakra rozdiel..neboj sa.
Ja som rodila 40+6 a maly 2780 gramov.... a je ok
Aj mne v podobnom týždni povedali, ze dieťa je menšie, dokonca to aj nazvali ako SGA - small for gestational age a podľa tabuliek sme boli 13. percentil. Dr sa ma pýtal, akú pôrodnú váhu som mala ja, vraj sa to dedí a ja som veru bola zo súrodencov najmenšia (3100g). Čakala som dievčatko, aj tie sú vraj menšie, tak to nakoniec veľmi neriešili. Ja som verila, že malá sa ešte vykŕmi a aj ja som sa snažila viac jesť, hlavne tvaroh a mliečne výrobky a brať tehotenské vitamíny. Proste som sa rozhodla, že to zaberie. Nakoniec sa dcéra narodila týždeň pred termínom a mala 2980g. Všetci boli spokojní, koľko vážila. Užili sme si maličkého drobčeka, mne tie 4kg novorodeniatka nejako nepasujú 🙂
ja som rodila v 41 tt a dcerka mala 2780g.tiez bola malicka, a teraz vyskou predbieha rovesnikov...ak je vsetko ok, nieje dovod na stres, uzivaj si este posledne dni ci tyzdne tehotenstva 🙂
@adikaa259 aj mne v rovnakom tyzdni povedali to iste. Dcera sa narodila v 40.tom tyzdni a naozaj bola male babatko 47 cm a 2590 cm. Ked sme odchadzali z nemocnice schudla na 2.3kg. Uplny drobec, 50ku nosila prve dva mesiace. Nemala ziadne problemy, len jest ju nejako extra nebavilo. A to plati aj doteraz - ma 7 rokov, drobna a chuducka druhacka. O pol hlavy mensia od spoluziakov. Ja som sa smiala, ze niekto myslel na moj bolavy chrbat a preto som mala lahsie babatka. Syn sa narodil v 38. tyzdni ako valibuk - 2.9kg oproti dcere. Drzim palce. Su aj male deti.
Aj mňa veľmi stresovali, strašili.... Malá sa narodila s váhou 2650g, na termín. Je zdravucka,úplne v poriadku. Teraz krásne priberá,ešte nemá ani 3 mesiace a už má 5kg. Prva dcérka mala 3000g, druhá 3200,takže aj ony boli menšie. Všetko bude v pohode. Držím palce
Mne sa narodila v termíne 2900g a to týždeň pred povedali ze ma3200g a lekár pri pôrode má zjazdil že aké malé dieťa mám. Mám výšku 178cm. Noa veď ja som mala 3100g nenarodila som sa ako obor. Niektorí lekári vedia povedať.
Neber to vážne...
Mne pri synovi povedali, že má malú vahu vraj 2400g ,no porodila som ho s váhou 3800g 🙂
Druhé mám dvojičky jedna malá 2100g a druhá 2500g obe sú zdravé, priberali krásne 🙂
Tu váhu ber fakt len orientačné 🙂
Mne 10 dní pred pôrodom odhadli hmotnosť dcérky cca 3kg a nakoniec mala 2500g a 47cm.Apgar skóre po pôrode 10, zdravé dieťatko. Upokojte sa, vôbec nevadí, že má menej, ak je dieťa donosené, samotná hmotnosť nie je problém. Môže byť viac spavé bábätko a horšie sa prisávať pri kojení, ale nemusí, je to individuálne. Lekári vedia zbytočne vystrašiť... držím palce! Mimochodom, dcéra ma necelých 10 rokov a hmotnosť dobehla-má 36 kg 😉
@adikaa259 ahoj, kebyže Ti aj Tvoj súčasný lekár povie na základe sono vyšetrenia, že bábätko je menšie a ma nižšiu hmotnosť, čo urobíš?? Budeš viac jesť, alebo čo? Lebo toto fakt neviem, ako sa dá ovplyvniť.. Ja na Tvojom mieste by som si maximálne nachystala o pár vecí menších pre bábätko na oblečenie a užívala si tie posledné chvíle pred pôrodom, čo Ti už pomôže sa stresovať.. Aj bábätká, čo sa narodia predčasne a majú okolo kila a niekedy aj menej majú v dnešnej dobe veľmi dobré vyhliadky do budúcnosti..
Nič sa neboj, všetko dobre dopadne, držím Ti palce 🤗
Môj syn sa mal narodil s váhou do 3 kíl a narodil sa 4100g, ešteže som o tej váhe nevedela, lebo to by som dobrovoľne nedala 😀
rozhodne sa pozastavujem na d tym, ze ta na to tvoj gynekolog neupozornil, preco si vlastne isla k inemu? no tak ale podla toho co si pisala, vsetko ostatne je v poriadku, nie? tak toho sa prosim ta drz a bude to vsetko v poriadku nebojkaj nic. tak budes mat drobceka
@potvora1 To druhy lekar sa čudoval že prečo ma moj nato neupozornil.. tiež mi to prišlo divné že čo taku tragediu z toho robia.. a preto som šla k druhemu lekárovi, lebo moj gynekolog nechodi ku proodom lebo nema s našou nemocnicou podpisanu zmluvu.. A inak dakujem za podporu ženy 🙂
aj naša dcérka bola maličká, x-krát mi išli meniť termín pôrodu, ale nakoniec mi lekár nechal ten, ktorý sme od začiatku rátali. treba zvážiť aj genetické predpoklady. moja sestra mala drobné deti (do roka ale boli skôr veľké, všetko dobehli), môj chlap sa narodil cca 2700g, ja som mala len málo cez 3kg. pre istotu mi kontrolovali prietoky, či je bábo dobre vyživované a všetko bolo ok.
mala som plánovaný cisársky, kvôli polohe KP, drobka mala 2550g, 47cm, teraz má 16mes., veľkosťou aj váhou zodpovedá tak 9-12mes,ale je zdravá, vitálna, šikovná. v roku mala presne toľko čo v jej veku i ja, teda 7kg :D
takže sa vôbec netráp, ak bude bábo maličké, bude sa ti ľahšie nosiť, no je možné, že odhady "klamú" a váha bude úplne iná. užívaj zvyšok tehotenstva a teš sa na drobátko
@adikaa259 aj ja mam skusenost ze sa utzv mylil.
Moj lekar mi 2t pred porodom tvrdil ze mala ma 3 300 a ked ma prijimali tak ma dr v nemocke ystrasila ze bude nedonosena a vaha je ledva cez 2 kg.poslala ma na dalsi vo vedlajsej miwstnosti a tam uz 2300 a narodila sa 2850g.
Necudujem sa ze si sa vystrasila,ci citila neprijemne,to je normalne ale podla mna sa nemas coho bat a miminko sa narodi take velke ako ma byt.
Dezim palce nech ti to uz dobre a rychlo ubehne a skoro sa tesite z maleho uzlicka
Moja dcerka mala pri narodeni v termine 2780g a 46cm. Drobcek, ale vsetko OK. Syn sa narodil predcasne a mal 2990gr v 36+4. Po narodeni obaja krasne priberali, az moc by som povedala. Vsetko bude OK, drzte sa 🙂
Ahoj, zbytocne sa stresujes, ked je malicke zdravucke :D mne sa dcera narodila v 36tt a merala 43cm a vazila 1680g, bola 3dni v inkubatore, ze aby ju prehriali, je uplne v poriadku, mne detska lekarka poovedala, ze tie deticky co sa narodia malinke, ze su casom " pazravucke "vtedy som nevedela ako to mysli :D casom som pochopila, dcera od malicka musi stale nieco mat v ustach na jedenie, ovocie, alebo rozne tie cerealne peciva,...alebo aj sladke ci slane, ale na 1. miesta je normalne jedlo :D teraz uz mame 7r a 32kg, prerastla aj svojich rovesnikov, ktori mali pri porodoch aj cez 3 kg :D a tu nizsku porodnu vahu sme casom dobehli az predbehli 😀 drzim palce
@adikaa259 ahoj, rodila som sekciou v 38.tyzdni...podla uzv.mal mať synček cca 2800g....skutočnosť bola 2550g a 46cm.....bol maličký,bála som sa, ako vyrastie 😁....teraz má 21mesiacov a veľký ako 2,5 ročné dieťatko 😁...po ockovi 😁....takže vôbec sa neboj a nedaj sa z nechutit nevhodnými výrokmi 😉
Moja strasia sa narodila v 40 tt a vazila 2830 g a mladsia tak iato v 40 tt a vahu mala 2900 g obe mali 49 cm...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nemusíš sa stresovať, váha a utz je veľmi orientačná. môže byť az +/- 400g. Mne tak pri dcére povedala, že sa narodí riadna baba 3600g a nemala ani 3 kg. A pri synovi to isté..Predpovedala okolo 3000 a mal 3580g...takže kľud a užívaj si posledné dni s bruškom 🙂