Som v 38. týždni a som otvorená na 3 cm

6. aug 2024

Ahojte, dnes na poradni v 38tt mi povedal gynekológ že som otvorená na 3cm. Zatiaľ som doma. Mám len také slabé bolesti akokeby menštruačne a kríže ma pobolievajú. Mám taký malý hlienovitý výtok (neviem či to môže byť tá hlienová zátka). Panva ma bolí už pár týždňov ťažko sa mi chodí. Má zaujíma či niekto mal podobnú skúsenosť. Keď hej ako dlho trvalo kým vám prišli kontrakcie a vyrazili do nemocnice? Už sa neviem dočkať kedy to už budem mať za sebou tak ma to zaujíma.

hendikep
6. aug 2024

nik Ti nepovie kedy to príde, každý pôrod je iný ale tiež som bola na 3 a porodila som do 5 dní .. ale už som bola v termíne. Čo sa týka zátky, môže odchádzať postupne ( taký hustejší hlien ako mliečna želatina ) alebo celé kusy to neprehliadneš. Držím palce.

anjelicek26
6. aug 2024

Tak pri 3cm mozes aj do hodiny porodit a aj tyzden tak behat... ja by som bola zbalena pri dverach, ja som s takeho nalezu mala do hodiny presne to babo no...

danana20
6. aug 2024

U mna 2 dni

svetlonos
6. aug 2024

Ja som prišla na kontrolu do nemocnice 6 dni pred termínom. Nepáčili sa im prietoky, hneď si ma tam nechali. Vaginálne vyšetrenie ráno až- dr prekvapená sa pytala ci nič necítim? Ze som otvorena už na 4 cm a dnes porodim 😁.
Ja som posledne 2 tyzdne ledva kráčala, vonku 35 stupňov. Sedela som len na gauci pri ventilátory. Stále mi síce tvrdlo brucho ake žiadne bolesti inak.
V ten deň som aj porodila, síce s trochou oxitocinu ale super porod.
Ja silno predpokladám podľa toho ako mi bolo, že už pár dní som sa doma otvárala.
Pri prvom v deň porodu som nebola otvorena ani na centimeter, maly by si tam hotel aj do neviem kedy, keby nebyvolali.

cimage
6. aug 2024

Mne doktorka mesiac pred terminom hovorila, ze uz porodim a mala sa narodila den pred terminom. To nevie nikto, moze sa to rozbehnut do pol hodiny, alebo az za tyzden. Drzim palce

trgypadl
7. aug 2024

Ahoj.s tymto nalezom mozes vydrzat aj do terminu ,aj porodit v priebehu hodin,drzim palce

ina2405
10. aug 2024

Bola som viac než 2 týždne otvorená na 3cm a hlienová zátka odchadzala od 37+0 tt. Rodila som 39+5. Naozaj je to nič nehovoriace, lebo sa to môže rozbehnúť rýchlo a aj dlho byť s rovnakým nálezom.

martinockka
10. aug 2024

Ahoj. Ja som v tej situácii. momentalne 38+3tt, otvorena na 3cm, hlienova zatka odišla už minulý týždeň.. a tiež nič. Sem tam nejaká bolest ale žiadne pravidelne kontrakcie, ani nič, čo by nasvedčovalo, ze sa to blíži. V pondelok mam kontrolu tak som zvedavá, či má pošlú domov, alebo si ma tam už nechajú.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre