Ahojte zienky a mamicky..
Vcera ma pustili po tyzdni z nemocnice. Minuly pondelok som prisla do nemocnice na prvu poradnu a to bol prvy den v 37 tyzdni. Dr. po vysetreni povedal, ze som na 3 cm otvorena a musim ostat v nemocnici aby som ukoncila ten 37 tyzden. Podavali mi dvakrat denne magnezium do zily. Vcera ma pustili s tym, ze som stale na 3 cm otvorena. Dr. nechapal, ako ze som necitila bolesti, ked som sa otvarala na 3 cm...neviem ani ja..len viem, ze ma bolela a stale boli lonova kost..ale ta ma boli uz dlho..
Mate niektora skusenost s tym, Ja mam pocit, ze mne porod klope na dvere a ja by som bola aj rada a verim, ze to bude lahky porod...kedze som uz otvorena..
Mne tvrdlo bruško od 25 tt, do konca tehu v nemocnici a v 37/2 otvorená na 5 cm, bez bolesti, mne len tvrdlo bruško, no necítila som žiadnu žiadnu bolest, co pri tých kontrakciach na ctg nikto nechápal, ako to, že neboli, porod by si mohla mat ľahší, no neviem povedať podľa seba kedže som šla sekciou
no ja som sa otvorila úplne bez bolesti na 6 cm. Ráno som prišla na poradňu a sestričky nechápali ako to, že nemám ani kontrakcie ani bolesti. Potom mi pustili vodu a kontrakcie sa rozbehli a o pár hodín som rodila. A sú ženy, ktorým prídu už rovno tlaky a porodia doma, takže možné je všetko. pôrod ti už ale určite klope na dvere 😀
@zivile hlavne klud 😉 cochvila prekrocis magicku hranicu 38tt, dieta je plne vyvinute, uz len pribera. Ja som bola cca od 32tt odtvorena na 2cm a mala som skrateny krcok, bolo to moje druhe tehotenstvo. Snazila som sa dodrziavat kludovy rezim, co nie je velmi mozne ked uz mas doma jedneho drobca a nema ti kto velmi pomoct. Porodila som tri dni pred vypocitanym terminom..od prvej bolestivej kontrakcie po porod ubehla len nieco malo cez jednu hodinu 😉 takze zrejme aj ty rychlo porodis 😉 snaz sa dodrziavat kludovy rezim a nestresovat sa, prajem vela stastia 😵
no ja som druhorodicka.prvu dcerku som porodila za 4 hod. to pocitam aj s cestou do porodnice.
Ja nemam bolesti tiez, na ctg neboli ziadne kontrakcie..akurat ten magnezium zabral ze som sa viac neotvorila a teraz som vlastne v 38 tyzdni tak Dr. povedal, ze mozem rodit, ze dietatko je donosene...Boli ma len lonova kost a mam take tlaky na nu, ako keby som sa isla popisat
@zivile:
Ja som rodila dceru 2,5 tyzdna popredu. Sla som na kontrolu, ctg v poriadku, ultrazvuk v poriadku, lekarka kukne dole a hovori: Vy ste na 3cm otvorena! Ja je na to, ze dobre vediet, ze rodim! 😀
Nemala som ZIADNE kontrakcie. Tahalo mi v krizoch, to je vsetko. Povedala mi, ak chcete porodit uz dnes, majte sex 😉 A pridte poobede na kliniku, ja tam mam uz dve rodicky, pridte aj vy, je relativne malo plodovej vody.
Ledva som vsetko zorganizovala ohladom syna, prisiel manzel domov a prisli kontrakcie. Tie uz som citila 😉 Ale vsetko v krizoch, ziadne tvrdnutie brucha, nic v predu. Potom mi odisla hlienova zatka, tak som hadzala zvysne veci do kufra, potom pri obliekani mi odisla voda, tak som si este dala vlozku a zobrala prebalovaciu podlozku, aby som si ju dala v aute pod seba. A sli sme 😉
Dcera sa narodila o 4,5 hodiny od prvej kontrakcie 🙂
Takze je mozne, ze si nic necitila, ale si otvorena. Podla vsetkeho to uz dlho trvat nebude.
Vsetko dobre!
d
@ichbinich parada...super priebeh..ja som tak mala pri prvej dcerke...teraz som na tie tri cm a od pondelka co som doma z nemocnice tak mi tvrdne viac brucho..predsa doma tak nelezim ako v nemocnici a neberiem magnezium do zily dvakrat do dna..ja pocitam ze do konca tyzdna to pride. manzel ma dnes nocnu, tak si dame keksik cez vikend...
@tova a ako dlho si mala tie mierne bolesti? lebo ja som sa citila na menzes v tom 25tt, hned v ten den to ustalo, vdakabohu som sa neotvarala, no brusko stale tvrdlo a potom sa postupne rozbiehalo aj to otvaranie, ale pozerali na mna az do 37tt len ultrazvukom, kazdy sa bal do mna babrat, aby nieco nepokazil 🙂
@danieli ja mam som rodila dvojicky, takze tak bolesti noch, kosti atd to boli stale. okolo 30tt na beznej prehliadke zisili ze mam kontrakcie ja so necitila absolutne nic, nechali ma v nemocnici par hodin a predpisali nejake tabletky na par dni. od vtedy som bola otvorena nejako na 2cm, ale kazdy vravel ze je to v poriadku. v 35.5 som prisla na kontrolu a spomenula dr. ze v noci mi tvrdlo brucho, dali ma na pasy ze nic, pockaju moju dr, o kym prisla o 2-3 hod. zistili pravidelne kontrakcie, skontrolovala ze 5cm otvorena, pozeram lebo ja som nemala v plane rodit tento den ani som necitila nic tak ma prekvapilo ked povedala ze ideme na to, este som sa jej pytala ci to mysli vazne ze idem este vyskusat ist domov ci par dni nepotiahneme . mna pozerali utz. od 30tt velmi casto asi kazdy tyzden aj kontrolavli dole len koli tomu ze to boli dvojicky.
@zivile ahoj ja som bola od 33t otvorena na 2 v 35 otvorena na 4 rodila som v 36.4 otvorena na 5 tak ti poviem v 38 t by som to vôbec neriešila tam sa už niet čoho báť doktori považuju za celkovo vyvinute dieťa po 37t no a nie pôrod ti to vôbec nemusi ulahčiť poznámženy čo boli aj 3mesiace dopredu otovrene a nakoniec dieťa nei a nie ísť von! nepomáhalo dokonca ani vyvolávanie pôrodu! ležala som na rizikovom 37dni takže som tam videla staršne vela rôznych prípadov a absolutne sa nedá povedať či príde pôrod skor alebo nie každá ženy je ina fakt mala som 2 spolubývajuce ktoré ležali otvorene na rizikovom tak ako ja pustili ich domov ateraz pri mne ležali v 41t a nič dieťa nei e nie síť von :D ale radšej na to čakať doma ako v nemocnici tam je to ako na psychiatrii ale maj tašku pri dverách a mobil stále pri sebe!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?