Dobrý deň prosím vás poraďte čo na urýchlenie ísť do nemocnice?Mám bolesti bolia ma kríže pod bruchom ale dá sa to ešte prežiť,v stredu mi povedal doktor že som otvorená na 3cm.Ledva chodím mám kŕče nechcem zas ísť do nemocnice a povedia mi načo som prišla sú tam tie sestričky niektoré drzé.Ale necítim sa dobre aj zo mňa niečo vyteká to je tá zátka myslím Ďakujem za rady
Ahoj. Ja som nerodila prirodzene, ale čo sa týka nepríjemných sestriciek, počula som ako sa rozprávajú, že žena, čo sa bojí, že odteká voda si nedala vložku (a tak nepekne sa o nej vyslovili). Tak si daj vložku, oni tam zistia, či ti vyteká plodová voda. Drzkaj sa
@kapilanka ano, treba si dat vlozku, ale tu hrubu, bez chemie, aby vedeli, ci je to plodova voda. Radsej ist desatkrat do nemocnice, ako nieco zanedbat a kto si to potom odnesie… ty alebo drze sestricky…?
Drzim palce
Ja by som si dopriala jeden sex s riadnou davkou prostaglandinov a verim, ze sa to rozbehne a poletis do nemocnice s riadnou kontrakcnou cinnostou.
@barboraamatejko áno, sexovať s pravdepodobne odtekajucou plodovou vodou je výborný napad
@viestta vies mi povedat, ako by jej to malo ublizit? Keby jej aj voda tak pomalicky odtekala, obaly su len natrhnute. Nie je dovod na paniku, pri normalne dodrzanej hygiene si nezavedie infekciu, ak uz ma kontrakcie, je otvorena, len jej to porod rozbehne bez extremnych umelych zasahov.
@viestta a s bolestami 🤣
@barboraamatejko ublizit asi nie, ale mne tiez pride divne sexovat tesne pred porodom. Mne uz aj brucho vadi a nesexujeme a nie este s vytekajucou vodou 😅
@barboraamatejko no neviem ak pominieme možnosť infekcie, tak sexovat s bolesťami? Ja neviem, možno nejaká masochistka to dá, ale mne to nepríde normálne. A v 38. týždni ešte netreba rozbiehať pôrod každou metódou.
@zuzana9393 ja som mala tonizacie uz poriadne, 9 dni pred terminom, sla som kvoli vysokemu tlaku na vyvolavacku, a dala som ten sex aj tak 😅. Len je pravda, ze mi voda neodtekala, ani nahodou, tiez som bola na 3 cm a ked mi potom praskol obaly, vytiekla voda a do 45 minut bolo vybavene 🤣. Ale keby mi odtekala voda, tak to uz nesilim.
@viestta ja som si vsimla, ze extremne negativne hodnotite v roznych diskusiach pravidelne kazdeho, kto ma iny nazor a postoj..
Autorka v uvode chcela poradit, co na urychlenie porodu. Vy ste neporadili nic. To, ze je v 38.tt. nie je dovod, aby nemohla porodu velmi prirodzenym sposobom pomoct k zacatiu pravidelnej kontrakcnej cinnosti. Som v rovnakom tyzdni, nepravidelne kontrakcie, niekedy fakt predychavam a sama vaham, ci idem do toho, alebo cakam, aj napriek tomu, ze si tie dni pretrpim. Ejakulat obsahuje vysoku koncentraciu prostaglandinov, rychlovka pomedzi nepravidelne kontrakcie bez orgazmu zeny by snad nebolela nikoho (a to, ze su zeny, ktore maju voci tomu psychicke zabrany, neznamena, ze je to bezpecny sposob a dobra rada, ktora by jej vedela pomoct).
Zhodnotili ste jej na dialku, ze jej odteka plodova voda. Kludne to moze byt bezny vytok, urci to len Temesvary. Nepise, odkedy jej to vyteka, ci to mala aj v stredu na kontrole, akej je to konzistencie, farby, ale tak ste sa toho obe chytili, ze som az prekvapena vasim presvedcenim.
@barboraamatejko a ak je to plodová voda? Áno, možno myslím na horšiu variantu. Ja by som šla do nemocnice. Radšej 5x zbytočne ako raz neskoro. A áno, v 38 tyzdni sa už nejedná o predčasný pôrod, ale prečo to nenechať na prírodu? Prečo to zbytočné urychlovať?
Vyborny napad pisat sem, uz si mala byt v porodnici, radsej zbytocne ako sa nieco moze vstat, ja som mala take bolesti a v nemocnici na 7 cm otvorena, tak rob tak aby si neporodila medzi dverami doma
@kapilanka ja by som urcite isla do nemocnice na tvojom mieste. Podla mna sa ti spustili kontrakcie a vyteka z teba mozno aj plodova voda. Hlienova zatka je jednorazovy hlien s troskou krvi, to neodteka postupne. Nech su kludne sesteicky protivne, nevsimaj si to. Je to tvoje zdravie a zdravie babatka... Drzim palce.
Dúfam že si v pôrodnici. Ja som mala niečo podobné pri prvom pôrode asi 2-3 dní. Aj ma prijali ale po dni má pustili domov. Jeden test na vlizke bol pozitívny na plodovku a potom už nie. Rozbiehalo sa to pomaly. Bolesti ako pri MS stále. Potom som bola doma myslím 1 deň. Keď som mala kontrakcie každých 5 min išla som znovu do nemocnice. Mala sa narodila až po 12h. Brutálne kontrakcie iba posledné 2h . No 3 dni pred tým len MS bolesti, bolesti krížov a trochu tej plodovej vody na začiatku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kapilanka zatka nevyteka zatka je kus ktory vyjde. Ak nieco tecie je to voda a to je urcite dovod ist do nemocky. A na sestricky sa vyser. Si v 38tt porod sa mohol spustit a ak by rypali opytala by som sa ze co by ony robili na tvojom mieste? ...chod radsej do nemocnice. Drzim palce