Dakujem za každú odpoved som prvorodička tak neviem ako to je ani aky je to pocit ked tvrdne brusko alebo prídu poslickovia 🙂
moooja,neboj ono to pride a hned budes vediet co to je,.......🙂
Ja som po pôrode 22 dní, a moja skúsenosť je, že ja tiež neviem čo sú to poslíčkovia, pretože som žiadnych nikdy nemala 😀 A čo sa týka tvrdnutia bruška to som mávala hádam už od 28. týždňa, ale od 36-37tt prestalo aj to. Takže sa vôbec netráp nad tým či máš alebo nemáš tvrdnutie bruška, alebo poslíčkov. Prajem šťastný pôrod 😀
Dakujem Vám 🙂
ja som celé tehotenstvo nemala ani šajnu čo je to tvrdnutie bruška, vobec som to nezaregistrovala.A tiež neviem aký to je pocit, neviem si to ani len predstaviť ako tvrdne bruško v tehotenstve. S obavami som o tom povedala aj v centre, kam sme chodili, a povedali, mi že mám byť rada že to nepoznám 😉 takže pekné dotehulkovávanie ti prajem 😵 .
@zuzuk22
netrap sa tym, to vobec ani nemusi prist...mne napr. pri prvom nikdy netvrdlo ani poslickovia,nic take. este som aj prenasala....druhe uz mi pred porodom obcas "tvrdlo", ale tak cvicne, poslickovia nikde 😀
oba razy som naklusala do nemocnice na povel, a hoci som 2x rodila prirodzene, kontrakcie mi zacali az na sale po podani vyvolavacky.
a mam vazne obavy 😉 kedze momentalne cakam tretie, ze ake to bude, a ci ja vobec zistim, ze idem rodit, hoci som to uz 2x zazila, vlastne neviem ake to je mat poslickov alebo kontrakcie, voda mi nepraskla sama od seba, ....budem uplne za prvorodicku 😀
Ja som nemala ziadne tvrdnutie bruska, porod mi zacal odtecenim plodovej vody 🙂
Bud rada,ze si to doteraz nepoznala,ved neboj,spoznas.🙂). ja som pri malom,nevedela,ze to vyhrbenie casti brucha je vkastne tvrdnutie.mozno aj dobre,lebo by som,bola vyplasena.pri malej som,uz vedela,ze je to tvrdnutie a riesila,az ked to bolo casto za sebou v dany den.
ja som nemala ani pri prvom ani druhom..zato teraz to mam stale,a tie predzvestne bolesti bud len rada..
ja som v 34 tt a tiez neviem co je to tvrdnutie bruska, resp. netusim ci mi tvrdlo alebo nie. Tvrde je vtedy ked sa prejem a nafukne ma 🙂
ja som tiez v 38.tyz. a poslickov som mala par krat, myslela som, ze to ma chytaju oblicky, lebo som citila taku tupu bolest v oblasti obliciek. to len doktorka mi povedala, ze su to poslickovia.
a tvrdnutie bruska tiez nepoznam, alebo mozno aj ano, len neviem, ze to je tvrdnutie. pocula som, ze pri tvrdnuti treba brat magnezium. sem tam mam taky vypuklinu na bruchu, ale to mam skor pocit, ked sa maly pohybuje, natahuje a ze mu chyba miesto. vcera som napr. mala pocit, ze citim celu jeho chrbticu, co sa tak na chvilku vypucil. ale ci to, je to tvrdnutie?
ja som tiež nepoznala, malú som prenášala a keď prišli pôrodné bolesti, ani som nevedela že je to ono, lebo boli to také nepravidelné bolesti, neskracovalo sa to, raz boli každých 8 minút, potom 6, potom zase 10 minút a takto celú no tak som si myslela, že asi to budú tí poslíčkovia a tak sme aj išli pre istotu do pôrodnice a tam som už bola otvorená na 6 cm a malá bola von do 30 minút, skoro som to nestihla 😀
@zuzuk22 ahoj, mne tiež netvrdlo bruško - v 32tt som bola na monitore a tam mi doktor povedal, že som mala kontrakcie - necítila som. Nakoniec som prenášala 10 dní a po vyvolávačke rodila...
mozno je to aj tym magneziom, lebo ho beriem uz dlhsie. Posledny tyzden som musela davku zvysit kvoli babu lebo je male.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ano, je to normálne. Keď to príde, spoznáš to, žiadny strach.