Ahojky.Neviete ze kedy sa dava sekcia ci pred termínom pôrodu? Lebo som pocula ze 2-3 dní pred termínom, som 38tt a je otočená KP a termín mam 16 júna. Ďakujem
@lilla23 zväčša čo mali kamošky tak týždeň pred termínom 6-7dni aby sa nespustil pôrod sám... Ale u teba je pravdepodobné že možno aj tie 2-3dni stačí, lebo ti vedia spraviť sekciu aj len na začiatku kontrakcii.
Syn sa narodil 37+0 a otocil 36+6... aj ked je pravda, ze sa totalne zamotal do pupocnej snury pri tomto manevri a mal dost problem pri porode. Pokial viem sekcia sa planuje 14 dni pred, nech stihnes vsetky papierovacky.
Mne na ultrazvuku hovoria ze budem mat sekciu kvôli tomu ze nie je otočená, ale ešte stále nemám naplánovaný termín.Moj gynekológ mi nerobí pri každej návšteve ultrazvuk a uňho bol aj ctg zlý a bola som v nemocnici a tam už bolo všetko ôk, takže až tu som zistila že budem mať sekciu
@lilla23 nemusíš, dá sa rodiť aj KP ale teda to ti nikto nedoporuci veľmi.
Najradšej by som rodila prirodzene ale keď mi dajú sekciu tak čo už, hlavne nech dopadne všetko dobre
5 dni pred terminom som mala sekciu
Mne plánovali týždeň pred termínom kvôli kp. Ale nakoniec sa mi spustil pôrod 3 týždne pred termínom, takže bola akutna sekcia.
@lilla23 ja som mala dcerku naplanovanu na sekciu v 39 tt. Vsetko prebehlo vporiadku, je to uplne bezny postup. Bezpecny pre teba aj babatko.Hlavne si nic nevycitaj, ze si chcela rodit prirodzene a pod.( mala som take myslienky). Ale nakoniec som bola rada. Bez velkych stresov, za par hodin po vsetkom. Mam na to velmi pekne spomienky☺️🤞drzim palce, nech je zotavovanie rychle a bezbolestne.
Ja som v nemocnici zacala som krvácať ale už od včera večera nekrvacam, neviem ci ma tu nechajú už dokonca alebo ma pustia domov
Už som po cisárskom a všetko poriadku. Chcela by som sa spýtať že po cisárskom ci musím mať tie po pôrodné nohavičky alebo môžem mať normálne?
Aj vy ste citili brusko po cisárskom? Ja cítim ako by bolo strpnute nad tým rezom. Je to normálne teraz?
@lilla23 ja som. To mala na dotyk nepríjemné ešte po 8 mesiacoch
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lilla23 to je u každej individuálne. Rozhoduje o Tom doktor. Ja som mala 38+0