Ahojte maminy, dnes som bola v poradni a lekarka mi nevysvetlila co znamena, krcok sakralne 2,0cm a otvorená pre spic prsta, znamena to, ze sa uz zacinam otvarat ? a ak ano, neviete ci to uz pojde rychlo ? Dakujem za odpovede 🙂
asi ta nepotesim, ale ja som bola takto od augusta a termin som mala v decembri 😅 a vydrzali sme do konca 😉
@nikolet_89 to vydrzi do terminu, este sa moze aj stat, ze budes prenasat 🙂 neboj sa
na špičku prsta som bola otvrená od 7 mesiaca, ešte to nevyzerá na pôrod, ale ono to môže ísť veľmi rýchlo, to nikto nevie, ako to bude prebiehať. Ja som pri druhom pôrode bola večer o 18 u doktora, ten mi povedal, že ešte to nebude, že za týždeň má službu, že mám prísť. A ráno o druhej som rodila, takže uvidíš, môže to trvať ešte 3 týždne, ale môžeš ísť aj zajtra. Držím palce
@nikolet_89 no ja som aj s Miskom bola takto a prenasala som 5 dni....Dominicka si svihla o tyzden skor, ale Misko ani naznak.....
@alzbetka71 jeeej dakujem kiezby ako v pohode vydrzim, len sa bojim, ze budem prenasat a to by uz na mna bolo asi moc...ale tak malinka si vyberie, kedy 🙂
@katren a ze prvorodicky vacsinou rodia skor...:/
@nikolet_89 krčok máš ešte 2cm dlhý... pri pôrode je úplne spotrebovaný.. a na špic prsta je otvorená tá prvá bránka.. ja som bola takto od 16tt a nakoniec som prenášala... ako tu už niekto spomenul, ešte môžeš aj prenášať 😉
@nikolet_89 na spicku prsta som bola od 28 tt. a krcok mas 2 cm... ja som mala 1 cm krcok dva tyzdne pred porodom.. 😉 rodial som presne v den terminu vyvolavackou.
@nikolet_89 neboj, nestresuj. Vydržíš ešte toľko koľko budeš musieť, viem, že ku koncu je už každý deň navyše utrpením, ale všetko vydržíš. Užívaj si ešte, že sa môžeš trochu vyspať a nikto ti nepiští za ušami, aj ked viem, že s tým spánkom to teraz tiež už nie je rúžové.
@maria30
@lucka1987
@alzbetka71 no baby som zvedava ako to dopadne a ci sa nieco zmeni za tyzden :D
@nikolet_89
ked som cakala dcerku, tak som bola v tvojom tyzdni otvorena na 4cm (dlzku krcku neviem presne, cosi pod 2cm sa mi mari). vyvolavali ma v 42tt 😅
@moni ok rusim tuto diskusiu asi :D lebo nic pozitivne :D
@nikolet_89 babatko nech si pocka. Este mas dost pred terminom a ked vydrzi, bude to len lepsie.viem ze uz ti to zacina vsetko vadit a najradsej by si mala porod za sebou, ale mas to za par. Este si ten (necely) mesiac pockaj a uzivaj sinchvile ticha a nicnerobenia 🙂
Ja som celé tehotenstvo otvorená neboj sa nič 🙂 Mne aj udržiavali 4 dny som ležala neotvarala som sa ale tvrdlo mi brucho ,ešte bude tak že budem prenašať 😒
@nikolet_89 drzim palce ...
Ahojt baby prosím vás dnes sm bola na poradni a povedal mi doktor a napísal aj do papierov, že som otvorená (bránka) na 2 cm a že hrdlo pred spotrebovaním. Neviete mi povedať koľko ešte budem čakať?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikolet_89 ja som bola tiez tak ako ty a tusim este aj skor a rodila som v termine 😉