Som v 37 týždni a mám pocit, že mi praskne bruško

1marianna21
6. okt 2012

Ahojte kočky..som v 37tt a mam pocit, že mi praskne bruško...som prvorodička, takže neviem si veľa vecí vysvetliť, nájsť pre ne ten správny názov...je to zvláštny pocit, akoby som mala svalovicu na brušku.. cítím sa unaveno, kopnutie je už naozaj bolestivé, čo som celé tehotenstvo nepocitila...občas pocítim "krče" v podbrušku, ako kedysi 😅 pri "krámoch" ... vo štvrtok som bola u lekára, podľa neho je všetko v poriadku, pomaly sa otváram, termín mam 28. okt. povedal, že to dovtedy stíham, vraj nejaký predčasný pôrod nevidí...
chcem sa spýtať, čo mám robiť, aby ma to bruško tak nebolelo, je vôbec niečo čo pomáha? (nemyslím lieky ani pod.)
vopred vám ďakujem 😉

moon1979
6. okt 2012

@1marianna21
kludový režim 🙂 čím viacej budeš v pohybe tým ti bude aj viacej tvrdnúť bruško, takže ak nechceš skôr porodiť, tak sa moc nenamáhaj 🙂

hradnapani
6. okt 2012

@1marianna21 a odkedy mas tie pocity? Ja som to mala podobne. Tiez som bola na kontrole na prelome 37/38 tt, a zistil, ze som uplne zatvorena, ze vraj mozem okna umyvat... no, a na druhy den som porodila 😀
Na tu bolest neporadim, skor to suvisi s tymi krcmi... a na tie je dobry teply kupel. Ak po kupeli prejdu, su to len poslickovia, ak neprejdu a budu zosilnovat, tak to moze byt predzvest porodu.

veronicka1901
6. okt 2012

Vidis, ja som sa vobec neotvarala dva dni pred porodom a ako prvorodicka som o dva dni rodila v 36 + 4 tt, vsetko trvalo 3 hodinky. Tie tvoje pocity napadne pripominaju moje :D. Nechcem ta strasit, mne to takto trvalo cca 5 hodin, potom odtiekla voda a uz to islo. Skus si dat magnezium, mozno ti len tvrdne brusko.

1marianna21
autor
6. okt 2012

Takýto pocit mám už druhý - tretí deň...celkovo sa bojím pôrodu, nie žeby som sa stresovala, alebo robila paniku...len som si nie istá, či prídem na to, že aha ja už rodím 😀 otvorená som tak na 2 cm...
a ta bolesť, to bude teraz trvať až do konca? ☹

hradnapani
6. okt 2012

@1marianna21 neboj sa, na to, ze rodis, prides, to sa neda pomylit. S tym sa netrap. Mne ta bolest trvala jeden den,,, teda az do konca 😉 ale tym ta nechcem strasit, ze dnes porodis. Je vsak malo pravdepodobne, ze ta bolest nejako vyrazne ustupi, babo ma uz malo miesta, roztahuje sa, plus tie krce... ale to je normalne. Zober to ako fakt, vela oddychuj, vyloz nohy, pozri si pekny film a tak... vydrz!

monitta808
6. okt 2012

@1marianna21 ahoj ja som v 38 aa tie pocity mavam tiez asi týzden-2 dozadu, tvrdnutie bruska-strasne sa mi napina ako na prasknutie 😒 pocit na kramy pod bruchom ja hlavne v noci co je neprijemne lebo lezim a spim a zo zaciatku som sa bala ci je vsetko ok ajnapriek tomu ze lezim a nic nerobim, krce...vsetko sa zda byt ok,len vydrzat 🙂

1marianna21
autor
6. okt 2012

aj sa otváraš, či nie? no mne je jasné, že to treba len a len vydržať...už keď sme to vydržali 9 mesiacov už to tých pár dní zvládneme 🙂 len sa cítim tak...inak, no..

whiterosses
6. okt 2012

ja si myslím, že ak ti lekár povedal že sa nemáš čoho báť ( predčasného pôrodu ) tak zbytočne sa nestresuj ..

nelly1972
6. okt 2012

@1marianna21 Ja mam termin 26.oktobra a citim sa takmer rovnako ako ty. V brusku citim obcas krce, mavam ho napnute na prasknutie, boli ma chrbtica, .... Cakam tiez prve babo a nemam ako porovnavat, iba viem, ze ked sa budem stresovat, nerobi to dobre mne a ani babätku. Len nam vsetkym drzim palce, nech to dobre dopadne. Ci uz zajtra, za tyzden alebo par dni po termine. A co mi velmi pomaha? Ked si tu mozem precitat, ze som neni sama, ktora ma pochybnosti a obavy! 😉

katren
6. okt 2012

@1marianna21
@nelly1972 zeny, ja cakam tretie dietatko a tiez neviem, co mam cakat.....obidve predtym boli totiz vyvolavane, takze neviem ako sa to vsetko zacina.... 😅

natalinda88
6. okt 2012

@1marianna21 myslím, že všetky sa cítime podobne, ak nie navlas rovnako...sme prvorodičky, ideme do neznáma a prežívame neznáme..., ale za to najkrajšie obdobie v živote 😵 ...
tiež ma všade pichá, tlačí a najhoršie je to v noci...och... a to rozťahovanie panvy ani nehovorím... 😒 a nepomáha nič...
no vraj je to všetko prirodzené a bude to vraj pretrvávať až do konca.... 😒 ale dobré je na tom to, že koniec sa nám nezadržateľne blíži a potom rýchlo zabudneme na všetky tieto starosti a budeme si v radosti užívať naše malinké poklady 😉
@nelly1972 máme rovnaký termín 😉 😵
držím nám všetkým palce, zvládneme to, sme predsa silné ženy 😵 😉...

1marianna21
autor
6. okt 2012

😉 dakujem kočky za príspevky..mne je jasné, že sa tak necítim sama, ale poviem vám pravdu, lepšie je, ked sa mam s kym o tom takto porozprávať, ked je nás viac 😉
whiterosses ja sa vôbec nestresujem, ja len mám zvláštne pocity a potrebovala som ich dať von, a asi počuť zopár rád a staré dobré "bude to fajn" 😉

siposova
18. okt 2012

ahojte , strašne mi stvrdlo brucho od pupku hore ...a neskutočne to bolí , až mi je na zvracanie ... až ma studený pot oblieva.... neviete co s tým ??? :(

whiterosses
4. nov 2012

@siposova asi to boli kontrakcie či ? ja viem neskoro ale teraz to pozerám.

majka881
12. aug 2014

Ahojki babi volam sa maria chcela bi som Sa Spitat tiez som tehotna 37tt a do porodu mam dve q pol tižna 😀 a bo lesti mam brucha tvrdneje mi každe 15as 10 minut a krce neustale nohi mi opuchaju 😖 a tlaci ma dole jak na velku viete Co mam namisli DD... Neviem ci jeto plodova voda či len vitok či mam ist na pohotovost alebo cakat vecie kontrakcie ale to uz nevidzim tie slabe bolesti ci to skor. Budem rodit cosi mam otom misliet napiste mi budem cakat... 🙂

lenkadenisa
14. aug 2014

@majka881 porodiť už môžeš teoreticky aj teraz a malo by byť všetko úplne OK. radšej by som išla na pohotovosť, kľudne ti už môže začať pôrod. daj si vložku /nie always/ a tam im ju ukážeš, oni spravia test, či je to už plodová voda alebo len výtok.

vika35
14. aug 2014

@majka881 na tvojom mieste by som sla na pohotovost.

mikaelasofia
17. júl 2016

Ahojte dievčence viete mi prosim vas poradit som v 37+3 a dost ma picha v podbrusku a krize ma bolia ale teraz ma tak pichlo ze som skoro spadla. Nema niektora z vas taketo skusenosti??? Dakujem a inac som prvorodicka

majjja111
18. júl 2016

Ahoj mne zacal 39 tt a takuto bolest poznam uz vyse mesiaca.... pokial citis pohyby a nekrvacas nic sa nedeje su to kontrakcie a drobec sa uklada do spravnej polohy... nahod kludovy rezim teplu sprchu a malo by ti to prejst. 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre