Včera som bola v poradni čiže 37.tyzden .... Bolo mi povedané že mám kratší krcok a malá je moc nízko no zatiaľ sa neotvaram .... A ževraj to môže znamenať rýchlejší porod ako prvý .... Čo myslíte ? Stretli ste sa stym niektorá ?
@bjl0803 ja.som tak mala pri 1.synovi, nakoniec som prenasala tyzden, ale ked to prislo, porod bol ozaj rychly. Zacala som krvacat tak som sla na prijem, nechali ma tam, to bolo cca 8.00. O 15.00 mi praskla voda, zacali pomaly kontrakcie, take silnejsie som zacala mat az okolo 21.00. Maly sa narodil o polnoci
@bjl0803 mala mi tlacila hlavickou od 35tt,tiez to iste ako ty..pri samotnom porode som sa neotvorila ani na 1cm a malej zacali padat ozvy,vsetko mi trplo ani rozpravat som nemohla..skoncila som na akutno cisarkom... 16h som mala kontrakcie... a z toho asi 7h kazde 3min ...pri samotnom konci malej zacali padat ozvi a dali ma na cisar ..necakali na nic ...
Ja som v prvom tehotenstve od 33tyzdna mala takto isto kratky krcok mala naliehala ale plus som sa aj otvarala uz....porodila som nakoniec 37+5 a vsetko bolo v poriadku tak nyslim ze ani vo vasom pripade by to uz nebol hadam problem 🙂 teraz som.znova tehotna tak som zvedava snad sa to nezopakuje alebo este skor 😏
@bjl0803 však napísala len svoj zážitok z pôrodu.
Si nemysli, že každý má pôrod tip ťop 😉
@etelkatelka jasné že si to nemyslím pane bože to človek nemôže napísať svoj pocit zo správy?
Uz je to predsa jedno,ved si v 37tt.Nemas co riesit.Pri troche stastia to pride coskoro a dost pravdepodobne aj nie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bjl0803 ja som mala v 36tt krčok skrátený na 1 cm malý naliehal hlavičkou na pôrodné cesty, zatvorená a pôrod od prvej bolesti po narodenie trval 4 hodiny, prvorodička.