Som v 37. týždni a bábätko je v priečnej polohe

lavender273
29. aug 2016

Ahojte zenusky,

Som v 37 tyzdni, a dieta je v priecnej polohe ( resp. zadok ma dole, nohy a hlavu hore ) . Chcela by som sa spytat, ci mala niektora skusenost s tym ze sa dieta na poslednu chvilu otocilo ?

Dakujem.

n0mi
30. aug 2016

To co pises je poloha KP koncom panvovym. Priecna je rozdiel zasa. Moze sa otocit nemusi. Dnes sa aj rodi s KP polohou. Zalezi od nemocky.

lavender273
autor
30. aug 2016

Dakujem, trosku mam chaos v tych polohach ( hoci som to dnes google - studovala ). 🙂
V mojej nemocnici taky porod bohuzial nerobia, objednali ma na cisarsky rez. Ja vsak dufam ze sa mlada dovtedy umudri.

n0mi
30. aug 2016

@lavender273 vacsinou byvaju viac menej iste polohy alebo cas na pretocenie do 36tt. Su vynimky samozrejme. Ked to je bezpecne pre dieta, tak chod radsej cs. Zavisi os lekara na co si trufa a od stavu teb.

seki11
2. sep 2016

Ahoj, mne povedali ze do toho 36, max 37 tt sa môže otočiť.Ja som mala od začiatku malého KP a momentálne sa nachádza priečne, ale ja mam ešte tak 2,3 týždne na otočenie, aj keď myslím že už to nedá, ma malo miesta a bude to ešte horšie. Ak ti lekár povie SC, tak radšej pre bezpečie vás oboch. Inak u nás sa rodia deti koncom panvovym, ak súhlasí rodička 🙂

majba
2. sep 2016

@lavender273 nasa bola tak isto skoro polovicu tehotenstva. neotocila sa a prirodzeny porod som koli babatku riskovat nechcela. u nas KP tiez koli moznym kompikaciam nechcu rodit. bola som na sekciu a vsetko dopadlo na vybornu. ale viem, ze su nemocnice, kde sa KP rodi bezne.

standhal
2. sep 2016

ahoj, dcérka tiež bola KP od cca 30tt, neotočila sa, rodila som sekciou v spinálke, po prečítaní prepúšťacej správy, kde bolo uvedené, že mala obtočenú pupočnú šnúru okolo krku, som bola rada, že to bola sekcia, aj keď rozrezané brucho nič moc.

evittam
2. sep 2016

@lavender273 Moja dcérka bola tiež KP alebo poloha priečne a cítila som, že sa aj chce otočiť, ale bohužiaľ sa neotočila (tiež som nechcela CR a dúfala som, že sa otočí alebo porodím aj KP) - pred pôrodom aj lekár prišiel na to prečo - bol prepadnutý pupočník-takže nemala šancu sa otočiť a ani som nemohla takto rodiť prirodzene - takže akútny CR. Všetko dopadlo super. Kamarátke sa napríklad dcérka otočila po odtečení plodovej vody-čiže stále je šanca. 😉

evittam
2. sep 2016

@standhal Ty máš rozrezané brucho? Ja teda vôbec. 😉

jaruskatt
2. sep 2016

Aj v 40.tt, či deň pred pôrodom sa môže otočiť 😉
Treba vyskúšať "babské" rady, alebo vyhľadať odborníka - pôrodník alebo pôrodná asistentka, ktorí vedia bábätko nasmerovať a otočiť. 😉 Napr. v Trenčíne sa bežne rodí KP, chodia tak aj z iných krajov...

lavender273
autor
2. sep 2016

Dakujem pekne za vase skusenosti 🙂 tiez tomu nedavam vela sanci, mozno je problem a preto sa neotaca. Mna len stve ze (som mimo sk ) ze tu sa ultrazvuk robi len do 3 mesiaca. Potom tu porodne 'baby' sahaju na brucho, hladaju polohu dietata a jedna mi povie tak, vzapati druha inak. 🤔

lavender273
autor
2. sep 2016

A 3 tyzdne do porodu zistia ze nie je v spravnej polohe. Trosku neskoro na taku info.

n0mi
2. sep 2016

@lavender273 ak si UK tak uvidis zvyknu menit polohu baba svojvolne ale mozes si vybrat. Resp tesne pred porodom ak nie su si isty ti spravia scan

mariova99
3. sep 2016

poloha priecne je nebezpecna, ked sa rozbehne porod skor,tak moze pupocnik zapadnut do porodnych ciest a dieta sa udusit...do 6 minut musia robit cisarsky, co nie je realne ked je zena doma.Mala som tak malu otocenu od 34tyzdna a 10dni pred terminom ma zobrali kvoli tomu do nemocnice.Hned na druhy den sa mi ale mala otocila dolu ritkou a zas ma chceli poslat domov, ze to uz nie je nebezpecne.
Nakoniec to mala vyriesila a vypytala sa na svet hned druhy den rano, tak vsetko dobre dopadlo ☺
Hlavne nestresuj, oni vedia co robia..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre