Čo mám robiť ak som v 36. týždni, v nemocnici, kvôli tomu že plod má rastovú retardaciu a ja ho po pôrode nechcem? Nechcem choré dieťa. Je tam veľa rizík aj detská mozgová obrna. Mám toho dosť. Do 24. týždňa má žena právo požiadať o potrat z takýchto dôvodov a takisto sa bojuje v spoločnosti za právo ženy ísť na potrat do 12. týždňa tehotenstva a všetci to obhajujú, aké je to normálne.
Po 24. týždni už to je zrazu ľudská bytosť.
Dobre a čo ak matka chce aby také dieťa radšej nežilo a odmieta ho lenže už je vo vyššom štádiu tehotenstva?
Presne ako píše nado mnou, daj na adopciu, da sa vybavit utajeny porod - proste porodite, babo hned zoberu ani Vam ho nemusia ukazat ak nechcete, a nebudete myslim ani vedena v dokumentoch nikde. Ak pisem nespravne nech ma baby opravia. Povedzte o tom co najskor personalu kde lezite ak si to chcete vybavit, urcite vam poradia.
Nemáš to jednoduché 😥. Skús hľadať odbornú pomoc u psychológa.
Ahoj neviem, ci Ti boli naozaj poskytnute dostatocne informacie, ale tzv IUGR ma mnoho mamiciek, dolezite je aj to o koľko plod zaostáva, aké sú prietoky, ci bolo všetko ok na morfo uzv vo 20.t..t. V neskorších štádiách nemusi rast babatko podla tabuliek a Ty mozes mat zrejme uplne normálne zdrave babatko. Dokrori vyjadrili aj nejake podozrenie?
Rizika máš aj keď sa ti narodí úplne zdravé dieťa a v tehotenstve všetko tip top.
ja možné ísť už do pôrodnice s tým, že budete žiadať utajený pôrod, alebo po pôrode s pracovníkmi ÚPSVaR spíšete zápisnicu "o vzdaní sa dieťaťa" a dieťaťu bude sprostredkovaná náhradná rodinná starostlivosť..
Po oznámení z nemocnice dieťa pôjde do starostlivosti profesionálneho rodiča a uvidí sa, či bude mať niekto záujem o adopciu/pestúnsku starostlivosť.
Babatko zaostava v raste, teda aspon ja to tak chapem, neznamena to ze je mentalne retardovane.ci bolo vysetrene a je poskodene?...moja dcera zaostala 2tyzdne, odmietla som aj vysetrenie plodovej a rodit som isla s pocitom ze mi to katastofalne zmeni cely zivot,ak bude chora,narodila sa zdrava, len malicka. Drzim palce nech je všetko ok
Ale ja nechcem aby trpela, ja nechcem aby vôbec žila. Potom budem žiť s pocitom že je chorá a ešte ju odmietla vlastná matka, s jej smrťou sa vyrovnam
Môj malý mal rastovu retardáciu a vyrástol z neho malý bojovník, čo všetko dobehol. Áno, aj ja som sa bála, či náhodou nebude chorý, ale malý ukázal svoju silu a všetky obavy zničil. Má rok aj 5 mesiacov za chvíľu, vzrastovo dobehol detičky v jeho veku, váhovo je síce mierne pozadu, ale za to je veľmi pohybovo zdatný a vitálny. IUGR nie je choroba!!! Je mi ľúto aj môjho malého, keď sa naňho pozerám, že by som ho kvôli tomu dala preč.
@fauko už som sa, celé tehotenstvo sa modlím ruženec a čo mám z toho?
Silná káva... Je to100% iste ze bude chorá?
@makakova pokiaľ si dobre pamätám nie.Ved ona tu už písala veľa x.Autorka aj moja dcéra rastovú retardaciu okrem toho, že mala menšiu por.vahu je zdravá má 15 r.Myslis, že si to celé dobre pochopila?sú nejaké výsledky, ktoré hovoria o tom, že je výrazne pozadu vo vývoji či iné problémy?
ak skutočne nedokážeš a nechceš takéto dieťa prijať, zostáva už len utajený pôrod, alebo vzdať sa dieťaťa v prospech adopcie. Je však nutné konzultovať z gynekológom, vypisuje sa tlačivo s ktorým pôjdeš aj do pôrodnice. Personál by mal byť profesionálny, a je to hlavne aj kvôli tomu, že pri pôrode by ti nemali dieťa ukázať, povedať pohlavie atď... Tvoje rozhodnutie musí byť veľmi ťažké, skús ešte zvážiť odborné poradenstvo.
Nám tiež diagnostikovali podobne a aj napriek upozorneniam lekárov sa nám dieťa narodilo a je ÚPLNE ZDRAVÉ.
Tiež sme sa s mužom každý večer modlili ruženec za zdravé dieťa (čo aj je, len sa narodil menší a musel ísť von sekciou). Som v skupine IUGR support group na FB, tam sú mamičky, ktoré museli rodiť v 24. týždni 480 gramové deti s IUGR a darí sa im dobre. Ty si už vo vysokom štádiu, takže sa dieťatku darí, aj keď trošku horšie ako iným. Ako môžeš dať to dieťa na adopciu, ale neviem si predstaviť, ako sa budeš cítiť, keď budeš vedieť, že niekde žije tvoje dieťa a môže byť úplne zdravé. Skús tu fb skupinu, mne veľmi pomohla v zúfalých začiatkoch.
Prosím Vás, budte kludná. Postup je taký, ze este máte do porodu nejaký ten týzden. Porodíte a uvidíte. Poinfurmujete sa, zistíte a uvidíte. Nic zatial nerobte. Uvidíte a potom, ak bude treba, sa rozhodnete. Este prosím, to dieta za to nemoze. Ak by mohlo, urcite by sa chcelo narodit zdravé. Uvidíte....
Myslím, že autorka už počas predošlých mesiacov tehotenstva (kým ešte nevedela o možnom poškodení plodu) písala, že si dieťa neželá.
To až teraz zistili? Nezistuje sa to skôr?
@divokykonik som tam a našla som aj katastrofálne prípady
je vela sposobov ci uz ho das na adopciu, alebo to bude doslova ze utajeny porod, no dieta nie je vec, ze ked sa pokazi tak ju proste vratis. napisem to sprosto, ale mozno mat zdrave dieta nemozes a co budes rodit a odkladat deti, pokial nebude presne podla tvojich predstav? vsetko su to zatial len dohady o tom co mu moze byt, nic este nie je iste, tak by som pockala a nechala si to cele prejst hlavou
@divokykonik a v kolkatom týždni ste rodili a akú mal váhu? môj nemá ani 2kg v 36. týždni
Autorka tvoje pocity sú úplne normálne aj keď sa zdajú zle v skutočnosti sú úplne normálne. V živote mame niekedy takéto pocity, ale ľudia si ich nechcú priznať. Sú to pocity strachu a bolesti z toho co nás čaká a my sme to nečakali. Ten strach a bolest o dieťa, v našich myšlienkach sme si už vytvorili dokonalý scenár ako bude naše dieťa trpieť a aké to bude mať ťažké a my s nim. Skutočnosť nebýva az taka dramatická a taka ťažká. Najviac si svoj život komplikujeme a stazujeme my našimi myšlienkami.
@luccija ja som sem písala veľakrát?wtf?o diagnóze viem len krátko
@oliva276 čo?decko je plánované a pred krátkym časom mi oznámili diagnózu
@marina447 už 1 zdravé doma mám a to mám ešte ničiť život aj jej tým, že sa neustále budem venovať len jej chorému súrodencovi?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Môžeš dať na adopciu..pokiaľ viem zákon to dovoľuje