Ahojte baby,prosím vás mali ste nejake príznaky pred blížiacim sa pôrodom?...myslim ako menej pohybov,nechut do jedla alebo časte prehananie na wc...všetko toto mám + občas bolesti také zvláštne a keďže som prvorodička tak neviem🙈a zdá sa mi že už mi ide dosť bruško dole som 36tt
@evuska135 aj mne tvrdne ovela viac už🤷♀️Tak neviem radšej počítam s tym že to môže kedykolvek prist
@christin33 ja som myslim mala nieco take ale este take 2 tyzdne trvalo kym nastal porod...
Ja som mala ale mesiac pred termínov stále nutkanie na "veľkú potrebu" pritom mi to ani nešlo 😂 brucho padnuté... som myslela že pôjdem aj skôr.
No pritom sa nič ani nechystalo. Prenášala som 2 týždne aj to mi museli vyvolávať.
@christin33
Ja som v 36tt skoro porodila, no mne zacalo tvrdnutie a preslo do kontrakcii ktore boli kazde 4min, po 5h sme sli na pohotovost a zastavovali mi porod. Teraz som druhorodicka a ak vidim ze mi moc tvrdne hned si dam magnezko
@evuska135 ja si tiez davam ale uz to nejako nezabera
@pepa1995 mna praveze stale pokazde co idem na wc prezenie uz to je asi 3dni
@christin33 ja som nemala žiadne príznaky. Všetci mi vraveli “to budeš vedieť, že už to prichádza!” Ale čo 😂 ja som si myslela, že ma len brucho nejako pobolieva (brala som železo, nebudem zachádzať do detailov). A tak som v ten deň ešte narcisy sadila, listy zbierala a ono to boli kontrakcie. Večer sme už išli do porodnice a v noci sa malý narodil 37+0.
Takže u mňa žiadne príznaky, že už je to tu.
@christin33 ja som pri prvej mala poslickov mesiac, pri pôrode som si prvého hodiny myslela že zase poslickovia.
@kate_cs no pekne ja sa necitim vobec dobre dnes mi je uz aj na zvracanie..uvidime no
mne dr. od 36tt odporučila magnezko už nedavať. veď teraz už možeš ísť naozaj kedykoľvek tak načo to obmedzovať nejakým magnezkom. inač ten posledný týždeň čo som ho ešte brala preháňalo aj mňa. potom čo som prestala tak už nie.
U nás v nemocnici ti každý povie radšej prísť 10x zbytočne (keď si niesi istá či už rodiš alebo nie) ako prísť neskoro. Hlavne sa nestresuj.
@pooli hej hej ja prave nestresujem,tesim sa len som chcela hlavne vediet ci to teda moze prist kedykolvek uz ked to na mna vsetko takto ide
@christin33 môže to prísť kedykoľvek, je dnes aj zmena počasia/tlaku. Počúvaj telo a oddychuj 😉
@kate_cs hej hej,ved trz uz je babo v podtate vyvinute ako ma nie?
jasnačka že môže 🙂 ale tiež ešte nemusí 😀 hlavne si pekne všetko nachystaj nech nebehaš potom ešte za vecami a užívaj si 2v1 s babatkom. Každý ti povie že budeš vedieť keď to na teba príde že je to ono - budeš len závisí od toho nakoľko si citlivá či to zistíš 10h pred porodom alebo 1h pred ním. Držím palce, nech ťa drobček moc netrápi, aby si na pôrod spomínala len v dobrom
@pooli ďakujem 😇
@christin33 zalezi kolko beries ?
A inak urcite nieje vhodne vysadzat magnezko, ja som to urobila svojvolne a v porodnici ma hned zdrbali, ze to sa vobec nema robit. 10dni ma nechali v nemocnici na tab. aby babo vydrzalo este, pustali ma domov az 37tt4 ze uz sa teda moze narodit
Zatka mi odišla to bolo jediné,brucho tvrdlo už dlhšie
Mne dr. povedal ze nech si od 36tt davam Mg tak max 3na den v ramci potreby , ale ano, už to nemusim prehanat. A tiez mi vravia,ze to spoznam,ked to pride..tak som zvedava :D ako prvorodicke mi pride vsetko podozrive :D no citim sa fajn, tak len oddychujem a chystam sa na den D. 🙂
@christin33 jasne, si 36tt. Ja keď som začala rodiť, bola som posledný deň 36tt a bábo sa narodilo hodinu po polnoci, takze 37+0 a žiadne problémy, inkubátor, nič.
Kamoška porodila syna v 35tt, bol pár dní v inkubátore a potom chodili na kontroly, doktori nechceli nič zanedbať a teraz bude mať chlapec každú chvíľu 2 roky a aj sme zabudli, že sa narodil skôr. Ja to beriem tak, že deti vedia, kedy je ich čas 🙂😉
@kate_cs super ďakujem😇
@christin33 to môže byť aj zo stresu. Blížiaci pôrod hrá na psychiku 🙂
@pepa1995 praveze nie som vôbec v strese😇
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som si myslela ze mi len tvrdne brucho, trvalo to 2h a potom prestalo a ja ze nerodim a o 4h mi praskla voda inak ziadne priznaky ine😀