Tak baby dnes som bola v poradni som 36tt za tri týždne som pribrala len 1kg 🙄 váha malej je 2200g všetko je v poriadku aj prietoky do poradni zas o týždeň nejako mi to nedá že tak málo váži 😑 dokopy som pribrala 14kg
Je to odhad a keby aj bola mensia, lahsie porodis 😉
@kamca495 ahoj , ja som to pri prvej malej mala podobne. Narodila sa s váhou 2600g v termíne a ja sama som za celé tehotenstvo "pribrala" necelých 7 kg. Z pôrodnice som išla ešte pomaly ľahšia ako predtým než som bola tehotná , ešte kolegyne keď prišli do pôrodnice na návštevu sa smiali že isto som nerodila, to som niekde ukradla 🤣 malá bola narodená v termíne, úplne zdravé dieťa. Teraz má už 3 roky má 16kg, guľaté buclaté líca a vysoká je ako chalan takže zbytočne sa netráp, môže byť všetko ok 😇
Taká som nepokojna dnes odkedy som prišla domov od doktora lebo som mu povedala že včera ráno keď som stála tak som mala taký pocit ako pri ms ako by som mala dostať menzes ale po 15 min prešlo no a on taký prvý pôrod ste rodili ako ?predčasné ta reku nie normálne na termín potom kukol prietoky a bolo ok len ta váha dajak mu nešla do hlavy neviem prečo bolo to na ňom vedieť dnes mi sestrička vzala aj vyter na ten streptokol
moj maly sa narodil 2840g v 39tt... ja som sa naroidla v 40tt 1980g
Nie je to malo,moj sa narodil v 38tt a mal 2,5kg a na sone mi povedali,ze bude mat cez 3🤷♀️
moje všetky deti keď sa narodili mali medzi 2500-2900g takže nemusíš sa báť je to podľa mňa v norme 🙂
a 14kg som nepribrala ani pri jednom tehotenstve stále som mala max,10kg
@ofzuza ani by som nepovedala...moja mala 2.70 a 49cm..a porod 16 hodin
@adelka2020 ono tým kratší pôrod väčšinou myslia tu fázu tlačenia, to ako dlho sa otváras moc veľkosť dieťaťa neovplyvni.
@adelka2020 podla mna bude rozdiel vytlacit 2kg babo a 5kg babo. To, co sa deje predtym ma kopec inych faktorov.
Nie je to presne, mne povedali ze mala nebude mať ani 2500g plud pôrod vyvolaný v 38 +0tt, zle prietok a narodila sa 2800g
Vaha je v poriadku. Za mesiac este dieta nabere vccac1kg.
tie merania už vo vyššom štádiu tehotenstva sú veľmi orientačné.. aj pol kila hore dole... mne moja doktorka namerala v 38tt okolo 2900g a v deň pôrodu v 40tt v pôrodnici na prime mi robili sono a že 4010g namerali 😵.. ja už som sa opúšťala že také veľké dieťa nevytlačím... a keď sa malá narodila mala 3490g a 51cm ...takže to naozaj ber od oka, pokiaľ doktor nevyjadrí nejaké obavy tak by malo byť všetko v poriadku 🙂
Váha je orientačná, je tam aj napísane, že +/- 500g. Jednotlivé rozmery ako sedia? Z tých sa vzorcom počíta odhadovaná hmotnosť. Moje obe deti nemali ani 3 kilá, keď sa narodili. A všetko bolo OK. Vždy je lepšie porodiť v termíne menšie dieťatko ako veľké predčasne. Držím palce.
@kamca495 ahoj 🙂 moja mala podľa sona pred 2 týždňami 2000, pred týždňom 2700 (35+3), dnes podľa sona 2400 (35+0), reálne som dnes 35+1... Je to strašne približné len v tomto štádiu. Plus moja je KP, tam to vraj aj preto dosť skáče, lebo je problém poriadne odmerať stehennú kosť napríklad.
Tvoja váha je nepodstatná. Dcérka mala v 36tt cca 2400 g a narodila sa 2800 g (narodená na termín). Btw, ja som mala pred tehotenstvom 55 kg a pri prijme v pôrodnici 54 kg.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kamca495 ahoj, váha je len orientačná podľa meraní. Nezáleží či žena priberie 3 kila alebo 30 kíl. Ja som pribrala Dokopy 5,5 kila a mala malá 3,2 kg v 38 TT keď sa narodila. Ťa váha môže byť +- pol kila.