Som v 36. týždni a mám streptokoka

katrinq
27. máj 2020

Ahojte baby,som v 36tt pred dvomy tyždnamy my lekárka spravila vyter ... Včera som bola na poradni, moja Dr nerobila zastupovala ju iná ktorej do reči až tak nebolo ...
Len my povedala , že prišli vysledky a mám infekciu ...Músim brať lieky Amoksiklav 1tabletu denne , a tiež Clotrizamol si mám davať jednu tabletu večer pre spaním ...
Baby, máte stým skusenosti ? Neviete z čoho je ta infekcia alebo o čo ide ...

jana_eyre_2
27. máj 2020

Podľa nasadených liekov máš zrejme zápal močových ciest a mykozu, býva to bežné v tehotenstve, treba brať lieky poctivo a dodržuj pitný režim..

streptokok s týmto asi nesúvisí, ten sa síce testuje ale lieky sa nasadzujú tesne pred pôrodom infuzne.. mala.by si to mať zapísané v tehotenskej knižke..

Skóre uzdravenie a šťastný pôrod želam..

vilma7
28. máj 2020

Tiež som mala pri prvom tehu, tesne pred pôrodom som dostala infuzne atb, aby sa nepreniesol na bábätko počas pôrodu (zápal očiek). Pri 2.tehu som ho už nemala. Žiadnu liečbu som neabsolvovala.

ikuska187
28. máj 2020

To ti nikto nepovie, z čoho to je. Robí sa ten výter preventívne u každej v 36 tt, ak je pozitívny, tak u nás ATB dávajú do žily až v nemocnici počas pôrodu, gynekologicka nepreliecuje.

simsalabim
28. máj 2020

Ja som mala tiez vo vytere ku koncu tehotenstva spreptokoka, liecbu mi nedavali, iba pri porode infuzku s antibiotikami, aby sa mala nenakazila, ako u
@vilma7 Ten streptokok byva u mnohych zien sucastou vaginalnej flory, nie je tam v dostatocnom mnozstve. aby sposobil infekciu, preto sa inak nelieci. ALe ako to je u teba, neviem, treba sa lekarov pytat a pytat a pytat.

lenka2710
28. máj 2020

@katrinq ahoj, mne akurát brala v utorok výter, tiež som v 36tt, povedala mi ze ten streptokok sa ani nedá preliečiť, že je proste súčasťou vaginálnej flóry ako to tu bolo písané! Žene ako takej nespôsobuje žiadne problémy, len proste dieťa nemôže prejsť porodnymi cestami, preto sa to pred pôrodom lieči atb na 24 hodín, pokiaľ žena za tých 24 hodín neporodi, tak sa dava ďalšia dávka zas na 24 hodín! To neplatí pri cisárskom, keďže tam dieťa panvou neprechádza

akinom0077
28. máj 2020

kludne moze mat streptokoka bez toho aby mala zapal mocovych ciest, ja som mala streptokoka agalactie v posve opakovane, a kamaratka v tehotenstve anhemolitickheo musela brat antibiotika....clotrimazol predpisal dr koli tomu aby dosledku uzivania antibiotik Amoksilav predisla neziaducemu ucinku v podobe mykozy

akinom0077
28. máj 2020

pravdepodobne kazdy gyn.zvoli inu liecbu....

linetka123
28. máj 2020

Ja mám tiež streptokoka. Povedali mi, že to dajú pred pôrodom ATB infúziou. Čo ma ale viac trápi sú mykózy, celé tehu. Dúfam, že to stihnem preliečiť do pôrodu (dnes som začala 38. tt). Doktorka mi povedala, že sliznica je tým veľmi oslabená a môže sa riadne natrhnúť. Nedáva sa niečo pri pôrode tiež do žily, keď má žena mykózy? Aby bábätko nemalo žabku? Začula som niečo také, ale neviem sa dopátrať k tomu, či je to tak.

katrinq
autor
30. máj 2020

Budem mať sekciu, a to môžem brať Amoksiklav? V porodnici pred rokom , jednej babe hovorili že nemá brať žiadne lieky antibiotika atď ..

ikuska187
31. máj 2020

@katrinq amoksiklav je v tehu bezpečný

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre