Ahojte, ja uz neviem robit... Som v 36tt a mala sa mi v brusku pravidlne otaca hore/dole hlavou ☹ Doktor je tiez na vazkach si dat CS alebo to nechame tak, vraj to uz v tomto tyzdni nie je mozne, aby sa otacala len tak sama od seba - ale ked jeden den ju citim stikutat uplne dole pri ohanbi a na dalsi stikuta hore pri zaludku, tak asi to proste ide ... Nechcem CS, ale rozhodne nechcem rodit KP, nemate skusenost ako ju proste "donutit" , aby ostala uz pekne dole hlavou?
No donutit ju isto nedonutis. Ja som bola na otocenie v 37tt a uz tak potom ostal do porodu
@andreatytler lenze u nas v nemocnici ma nechaju rodit KP , lebo uz som rodila a je to dievcatko ☹ a mam z toho teda v celku hruzu.. nieje takisto ziadny drobec, ale proste ma nejakym sposobom strasne vela miesta a toci sa ako sa jej paci, nechcem ju ohrozit, ale nechcem ani seba - je to fakt tazko.
@mima1 ja viem, ze nedonutim, skusala som jej dohovarat, skusala som masaze, kupila som si dokonca aj tehotensku bolu , ze skusim cokolvek 😀 aj vsetky cvicenia - macaci chrbat, nohy hore/drep a nic no 😀 ma na haku
Mne sa syn otocil naposledy (a ano tocil sa stale dokola) v 37+0 den kedy sa narodil... asi 12h pred som este bola na kontrole a bol opacne... zo skusenosti - pozri si pupocnik, oni vidia prietoky krvi, ci ju babo nema potom po tych otockach okolo krku nejako zamotanu, my sme mali, skoro to zle skoncilo. Nechcem strasit, ale nase trdlo si spravilo pravy uzol a 2x stocilo snuru okolo hlavy, skoro ho nerozdychali. Nemam na ten porod dobre spomienky. Ak je snura okolo krku, urcite chod na cisarsky. A velke to babo nebude (odhad asi nebude presny), ked ma este miesto sa otacat... nas mal "udajne" 3100g a pri porode 2675... to vsetko to jeho vrtenie vysvetlovalo...
Tak sa proste zober a chod do inej pôrodnice. Hádam nebudeš rodiť kp, keď sa na to necítiš. Samozrejme, da sa to...svagrina rodila obe deti kp, chlapca aj dievča, obaja mali vyše 3,5 kila a dala to (a ona ma 50kg aj s topánkami).
@anjelicek26 aj toho pupocnika sa bojim ☹ lebo syn mal snuru okolo seba na 4x, aj hlavu, aj krk, aj brusko a tiez ledva vyliezol ... pockam, maju buduci tyzden kontrolovat prietoky, tak nech pozru, ze kde je snura
Moja mama keď čakala druhé dieťa, moju sestru maličkú (je medzi nami veľký vekový rozdiel) 😅 tak ona sa otočila správne asi tak hodinu pred pôrodom.. Dovtedy tak tiež tancovala hore dole.. Mama skúšala svietiť baterkou na bruško z dola, lebo ze bábätká sa zvyknú otáčať za svetlom v brušku, tak môžeš skúsiť.. No ale vravim, ona sa otočila dole hlavičkou hodinu pred pôrodom vraj, takže tak.. Na tvojom mieste by som si to poistila nejakým dobrým doktorom čo ti spraví toho cisára, ak to bude potrebné, ale ináč tomu nechať voľný priebeh, a uvidíš ako sa to vyvinie. Tak to spravila moja mama. Ak ideš rodiť v BB, poznám skvelého doktora, fakt asi jeden z najlepších na toto
To som nevedela ze nechaju zeny rodit ak dietatko nie je spravne otocene. Mne doktor povedal ze sa ho pokusia otocit pred porodom ak bude v zlej pozicii (co by som odmietla) a ze ak to nepojde bude cisarsky. Skus este inu porodnicu ako radila @ckatka.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Kedze jej zjavne nerobi problem sa v brusku otacat, podla mna, ked bude pripravena prist na svet, otoci sa spravnou polohou aj keby den pred porodom bola nahodou otocena zle.
Moj syn sa tiez casto otacal a pritom nebol ziadny drobec. Posledny mesiac bola kontrola kazdy tyzden a na kazdej kontrole bol inac. Den pred porodom bol hlavou dolu a tiez vecer ked mi zacali vyvolavat porod. Vyvolavacka nezabrala a rano ho nasiel doktor otoceneho hlavou hore, tak urobili cisarsky. Podla mna nebol pripraveny prist na svet a keby som mohla, tak by som cakala ale nedalo sa mi.
Bude dobre. Neboj.