Ahojte, čítam, že kopec mamičiek v poslednom trimestri cíti pomenej pohybu, no ja mám pocit, že to moje dieťatko má brušnú párty, alebo čo. Sústavne kope, každú hodinu. Pohyby a kopance sú tak citlivé a viditeľné ... je to normálne ? 🙂 Alebo, k čomu to môžem pripísať, hyperaktivita ? 🙂
Ahoj ja mám doma už 3 mesačného vyselca. A tiež sme mávali brušne párty. Pýtala som sa na to svojho gynekológa, a ten mi povedal, že je to xnak, že bábo sa má dobre. A ešte sa nikam nechystá. Pretože ja som takéto buchnáty mala ešte v 39.tt a to už boli pecky. Ale uži si to aj keď to nieje bohvie ako príjemné. Lebo už len cca 4 týždne a už nebudeš cítiť nič. 😉
Držím palce
Ahoj, nic si s toho nerob. Moj maly v brusku vystrajal az do konca... Posledne 2 tyzdne tehotenstva som uz ani poriadne nespala, myslela som, ze sa vykope cez brucho 🙂 len vydrzat 😀
Tak potom nechápem, môj lekár mi povedal, že mám malé brucho, že malé tam nemá miesto, tak asi ho ma dostatok, keď takto vystrája 🙂 Naposledy mi ho vážil pred 3 týždňami a malo 2140g ... že vraj "fajne" bábo :D
Tak vy aspoň viete, čo to máte v brušku 🙂 Ja ani to neviem ... ale tak diskomaniačik <3
No veď práve, môj človiečik je nočný tvor 🙂 Začne večer a skončí v strede noci ... a cez deň mám pocit, že sa tam robia kotrmelce 🙂
ja som v 30 tt a v brusku mam asi Jacka rozparovaca :D je to hroza co vystaraja, prvu sme mali dceru ale ta sa takto nehybala, takze su to pre mna uplne nove pocity...inak som pocula ze jednej tehulke taketo pohyby dr. charakterizoval ako patologicky nalez: divoke pohyby 🙂
Ach, tak len dúfam, že bude zdravučké ...
nasa kopala strasne, potom kyvala rucickami nozickami a teraz beha a tancuje bez zastavenia 😝
@nefertiti7 rovnako u mňa
@nikkyniks u mna to bolo tiez takto. Proste rado sa hybe. Presne som vedela kde ma kedy zadok a hlavicku, cim vacsie bolo. Bol to zazitok, nezabudem na to nikdy, uzivala som si to hlavne posledne 2 mesiace 😀 Najblizsia rodina to sledovala casto, tesili sa z toho, bolo to take jedinecne. Hlavne mamky ze vraj v takej intenzite to nikdy nezazili, tak len pozerali :D No a v noci, ked bola hladna, alebo skor nadranom to byvalo, tak kopala ako sa len dalo a ked som sa najedla tak prestala a spala dalej 😲
Tak moje mňa kope aj keď jem, nejem, spím, nespím 🙂 Ale túto noc,, klop klop bolo kšudné, o pol 3 sa tuším pretočilo a spalo ďalej ... krásna noc 🙂 Len na oplátku ma budil hafan, ktorý vrčal na stenu :D Duchov tu mám ... No, ja sa už teším na to malinké, len sa bojím pôrdou 🙂))
Buď rada, že kope, ono, keď bolo vždy aktívne a je stále, tak to je ok. Podozrivá je vždy zmena... Či väčšie kopanie, či menšie, menej časté...
Ahojte, som v 35.t a tiež mám pocit, že malá je budúca karatistka, najmä večer 🙂
Pýtala som sa na to , aj sondovala v knihách a vraj je to znak toho, že malé je OK a nenápadne naznačuje maminke, že keď už bude na svete,tak nebude len tak tichučko sedieť ako v brušku 😀
no zbohom 🙂 mám tiež riadne výbuch v bruchu 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikkyniks ahoj, presne ja začínam síce 34tt ale tie kopance sú neúnosné a už aj bolestivé, neviem, tiež čo sa tam v bruchu deje, ale pri prvom tehu som to teda tak nepociťovala.....moje bábo je vraj na svoje týždne menšie, žeby malo ešte miesto?