Ahojte, poprosím Vas o Vaše skúsenosti. Každý mi hovoril, že čím vyšší týždeň tehotenstva, tým menej cítiť pohyby bábätka. Ja mam však opačný pocit. Malý sa hýbe asi nonstop, pučí sa a väčšinou je to nenormálne bolestivé...niekedy sa tak mrvi, až mi tecu slzy od bolesti alebo vykríknem...Koncim 34tt...je to normálne? Aj Vás tie pohyby tak boleli? Máte nejakú fintu ako ho trochu ukludnit? Som prvorodicka, buďte prosím ohladuplne 😃
Neporadim ti veľmi, ale pri dcérke som bola natom rovnako.. niekedy takú kopla, že som si myslela,že mi polame kosti 😂😂 hlavne večer... 😁
To myslím, finta neexistuje, rovnako ako na začiatku nevoľnosti.. Skrátka to len vydržať, brať to ako súčasť tehotenstva.
@liana111 aby sa upokojilo napriklad nachvilu. Nemyslela som to v zlom, aby sa nehybalo. Netreba hneď za všetkým hľadať možnosť na vyrývanie 🙂
@ladyelsa87 to mi je jasne, ani rypat som nesla len sa cudujem otazke .. ziadna finta nie je 😆
@ladyelsa87 ono je to normalne ze sa tak hybe to skor uplne pred koncom mas menej pohybov ale je to individualne ☺️ ja som 37tt+6dni a mala sa hybe sem tam ale ked zacne tak to boli velmi ale tesim sa lebo viem ze je vsetko ok ☺️ keby sa nehybala alebo velmi malo tak by som sa bala 😪 bud rada ze sa hybe a uzi si ten pocit ved kazde nase babanko je v brusku len raz ☺️ mne ked sa teraz hybe tak ma reze a boda dole a to je riadna bolest az ma vystiera ale da sa to predychat ❤️
pohyby cítiť menej v tom 5 mesiaci, potom babulo rastie a ....
ja viem, niekedy je to bolestivé, /močový mechúr a rebrá sú dobrá trefa/ , ale treba len vydržať, - aspoň vieš že je všetko ok. Jasné, sú aj kľudné deti, na ktoré treba cukor a znova cukor aby sa pohli /hlavne na pásoch/, ale ja som napr. také nezažila. Teda okrem tých pásov - to sa ani nehli 😀 A jeden z 3 synov bol extra číslo - ostalo mu to dodnes 😉
@ladyelsa87 ano,je to normalne😉mojmu malemu zostali tieto "aktivity"aj po porode,on je nezastavitelne klbko energie🙈🙈
Ahoj je to úplne v poriadku mne sa malá točila z jednej strany na druhú robila kotrmelce a keď sme šli na pás tak musela sestrička malú v brušku budiť 😁 predýchať a nič iné ti poradiť neviem 😘
Tak toto som ja ešte nezažila. Čakám štvrté a ani teraz necitim pohyby ako neprijeme alebo dokonca bolestivé. Asi mám hrošiu maternicu😁
Ešte si počkaj ja som 39tt do pôrodu mám pár dní, a Maly nevie čo zo sebou,jediný chlap ktorý má byje a kope ako sa len dá už sa s nim aj vadim 😂😂😂či to myslí vážne 😂😂😂😂😂😂
Mňa napadlo, či náhodou nepapáte niečo hoooodne energické napríklad sladkosti🤔🤔🤔 aj z toho sa môže tak veľmi hýbať..
@liana111 tak keď je finta na rozhýbanie tak ma napadlo či nie je aj na upokojenie 😉 myslela som skôr na nejaké cvičenie, dýchanie a pod. Lebo niektoré dni naozaj mám až slzy bolesti...
@mata122 sladkost si sem tam doprajem, ale tak vyvážene...vacsinou vo forme ovocia, jogurtu...skusim to odpozorovat 🙂
A ďakujem baby za všetky Vaše odpovede a skúsenosti 😊
@ladyelsa87 ahoj ja mám tiež podobné pocity akoby bábätko chcelo z bruska vyskočiť 😊 niekedy mám až strach či je to v poriadku..ako to nakoniec bolo u teba? Aj sa ti nejako doktor k tomu vyjadril či je to ok?
Mna ked prvy syncek v bruchu tak strasne kopal tak som ho ucicikala pohybom. On ma kopal vzdy najviac v noci takze som sa v noci pohupkavala po byte aby pekne spinkal😂akonahle som si lahla zacal zas kopat. Zostalo mu to aj po porode a nosili sme ho na rukach hodiny skoro do prveho roku😁
@katulienkaja len toľko, ze je jednoducho taky aktívny, este aj sestricka sa čudovala, ked som bola na tuším posledných pásoch, že čo tam stvára, tak mi brucho nadvihovalo 😃 a teda aktívny je stále, ostalo mu to, neodychne si ani sekundu, nonstop v pohybe 🤭
@ladyelsa87 jeej no tak som rada ze nakoniec to dobre dopadlo 😊 lebo to naše bábo je tiež niekedy riadne aktívne až do bolesti to ide, sa čudujem keďže všade už viac-menej píšu a hovoria o poklese aktivity v týchto týždňoch no asi je to ozaj individuálne 😀
Nasa bola tak isto akcna cely cas, aj lekarka sa cudovala, ako mi nadskakuje brucho, ze to este nevidela...ked som bola na pasoch, co zaznamenavaju aj pohyb, tak tam bol zaznamenany takmer nepretrzite 😀 ku koncu tehu to bolo uz velmi bolestive, kedze mala bola dost velka...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Je to normalne, aku fintu by si chcela? Aby sa babo tolko nehybalo ako? 🤨