Ahojte baby, Dnes som bola na gynde a doktorka mi povedala ze mam strasne nizko hlavicku. Tak ma poslal aod zajtra lezat do nemocnice. Chcela by som sa opytat ci uz niektora tiez to mala tak skoro. som prvorodicka a neviem o tom moc . a este chcem sa opytat ako dlho sa da udrziavat plod??? myslite ze sa da este 6 tt pomaly udrzat ?? Dakujem vam velmi pekne za rady 🙂)
@nikuska115 v 36 tt je dieta povazovane za donosene takze to urcite vedia podrzat.
Ahoj.Ja som mala presne to iste v 34tt nizko polozena hlavicka/aj som to citila/a k tomu este aj skracujuci krcok a k tomu mi este tvrdlo aj brusko. Bola som v nemocnici styri dni,napichali infuziou. A dietatko som porodila den pred terminom 🙂
Dakujem baby, sa len modlim aby sme este aspon tie dva tt vydrzali. a aby bolo v poriadku . Bojim sa trosku . ale hadam drobec este vydrzi :D
Nestresuj maminka, aj v 34 tt je už dobre veľké bábo....
Ahoj, presne v 34 tt mi oznámili, že syn je strašne nízko a začínam sa otvárať. Do 37 tt som ležala, setrila sa, jedla.magnezium, guajacuran a dokonca aj Duphaston. Od 37 tt som už fungovala normálne, na každej poradni mi lekár vravel, že už už porodim a výsledok? Pôrod vyvolaný v 41. týždni 😝
Neboj sa vedia udrzat ale babatko ostane v brusku kolko bude potrebovat ono vie kedy sa vypytat 😉 ja som porodila v den ked som mala ist na poradnu a to v 34tt+2 takze ani vlastne neviem preco to tak bolo ci som sa uz zacala otvarat alebo nieco ine za tym bolo?? A keby aj nieco vtedy su uz babatka dost velke a silne, nas pustili po 4 dnoch domov s tym ze je ako normalny novorodenec na termin a dnes je to 3,5 dna co si uzivame drobceka doma 😉
@nikuska115 ahoj neboj všetko bude v poriadku polezis si chvilu v nemocnici a pustia ta domov ja som druhu dcerku tiež mala nízko chvilu som ležala v nemocnici v 36 tyzdni hrozil mi predcastny porod bola som tam 3 dni a išla som domov a narodila sa termine 🙂 prajem všetko dobre , drz sa
@nikuska115 Ahooj neboj vsetko sa da ak budes ,,posluchat,, lezat,lezat,lezat nechaj sa obskakovat a aspon si oddychnes este chvilku pride male a uz lezat nebudes 😀 ja som bola na rizikovom od zaciatku,od 28tt bol moj krcok ako flus papir,otvorena na tusim 2prsty,brusko tvrdlo,mala dole tlacila a dotiahli sme to na 37 tt 🙂 aj bez nemocky...
@nikuska115 necitala som co ti napisali ostatne kocky, tak sa snad neopakujem 🙂 jeden termin som mala 9.1 dalsi 19.1. kazdopadne, hned na zaciatku decembra- 2.12, cize viac ako mesiac pred terminom ma poslala doktorka na rizikovu ambulanciu, lebo ze sa krcok otvara a babo kleslo nizko. Povedala som, ze budem radsej lezat doma ako v nemocnici, takze doma nohy hore, maximalne davky magnezia do vianoc. Potom povedali ze vysadit, ze uz to je v ramci normy ked maly pride. Na zaciatku decembra mi doktorka povedala ze budem rada ak vydrzime do vianoc, nanajvys na novy rok. Potom ma kazdy lekar ubezpecoval, ze ekd vysadim magnezko, kazdu chvilku ma cakaju na prijme. Od desiateho januara som behala po schodoch a robila drepy lebo uz som nevladala. Napriek vsetkemu sa drobec rozhodol prist az 18teho januara- cize na neskorsi mozny termin 😉
Baby som v 37tyzdni a povedala mi doktorka že už cíti hlavičku co si o tom myslite
@nikuska115 neboj aj 34 tt je už babo Ok. Ja som mala vraj nejak nízko maternicu. Takze som rodila v 34 tt, po tom ako mi praskla voda. Maly mal 2880 a bol úplne zdravucky. A tým že bol taký maly bol aj pôrod uplna hračka. Držím paluchy
V 32 tt som mala skrátený krčok maternice a hlavičku moc nízko. V nemocnici mi už pychali hormóny na vývin pluc čo si mysleli že už idem rodiť 😂 Po týždni lezania už bola vyššie ;) vydržali sme 38+4 a vydržali by sme aj dlhšie ale už bolo menej plodovej vody ❤️Treba oddychovať a nenamáhať sa 🙂
@3petka mne povedala doktorka že cíti hlavičku tak neviem čo si o tom myslieť
Ja som mala hlavicku nizko plus krcok skrateny a dokonca som sa aj otvarala od 33t a vydrzali sme do 41tt vtedy sa maly narodil. Takze vsetko sa da ...vela stastia prajem 🙂
@majuska0503 si 38 tt tak sa pomaly pripravuj na pôrod 🙂 to že je nízko hlavička znamená že mozes mat už čoskoro pôrod. Ak cvičis s anibalom tak už necvic 🙂
@dominika7990 skôr mna cvičí malý syn nie to ja cvičiť este
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikuska115 pri obidvoch detoch som 34tt lezala v nemocnici. Pri synovi som lezala 2 tyzdne a domov sme sli uz spolu, ale to som bola uz otvorena, ked som isla lezat. Pri dcerke v 34tt som lezala tyzden a isla som domov a porodila som v 38tt. Prajem vela zdravia 🙂