Ahojte, som cca v 33 týždni tehotenstva, v noci okolo pol 12 mi začali akoby kontrakcie, dovtedy som nevedela zaspať, cítila som sa plná energie, mala som ich cca každých 5-8 minút aj sa o čosi zintenzivnovali, ale nebolo to nič extrémne bolestivé... Okolo tretej som si dala teplú sprchu a trochu to prešlo, začala som cítiť únavu a zaspala som, o hodinu na to som sa zase zobudila a mala som zase kontrakcie, ale nie také časté ako predtým... Zaspala som okolo piatej a vstala potom o šiestej, sem tam cítim tvrdnutie brucha, ale už vôbec nie tak často a silnejšie, takže neviem co si mam o tom myslieť... Mala by som podľa vás zavolať gynekologičke alebo to bolo normálne?
Išla by som k doktorke
@chisanatte urcite by som volala doktorke, ked su to kontrakcie, tak ich vedia zastavit aby nedoslo k predcasnemu porodu. A mozno su to len poslickovia, no neriskovala by som 🙂
@chisanatte skoč nech pozrie ci sa krcok neskracuje, ja som tak začala. o pol. jednej v noci, ze daco pobolieva, otocila som sa na druhý bok a spala... utlmilo sa to, ale počas dňa zase, zase som si sla pospať... a večer sa maly narodil, ja som vtedy nechapala, ze su to kontrakcie, keďže bolo 5t pred porodom, som to akosi necakala
Ďakujem baby, idem teda pre istotu k lekárke
To su poslickovia aj ja som sa zlakla ked som bola cca 34 tt
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
dat si magnezko a volat lekarke...nech skontroluje