baby poradte mi prosim..som v 33tt a moje babatko sa vrtí často a moc prudko..z celeho dna ak sa nevrti 3hodinky je asi už veľa..v noci sa občas tiež zobudím na pohyby ale len zriedkavo...malemu sa často čká a hlavne dlho...nemalo by sa už menej vrtieť a veľa spinkať občas mám strach že sa s ním niečo deje..ja som rada že sa hybe aspoň viem ,že je v poriadku ale občas mám už strach že niečo nie je v poriadku...poradte prosím...
@anjelicek26 mňa sa neurologička práve že pýtala,aký bol Patrik (má ADHD) v brušku a tak isto aj na malú ,keď som tam bola s Paťkom na kontrole,tak keď som jej povedala,že veľmi málo aktívna,tak povedala: chvalabohu 😀
takže aj toto je jeden znakov ADHD -ale určite sa nedá určiť ,či dieťa bude ADHD,alebo len živé...
@ani3012 - Saska bola v brusku tornado a teda ADHD nema, rovnako ako stovky dalsich deti, podla mna je podla kopancov v brusku tazke urcit, ake dieta bude, Max si do 34.tyzdna sedel na zadku - ergo kopance som nemala sancu citit, len jemnucke pohyby - a s toho som mala vycitat co? Ako sa hybal zavisi aj od tej polohy, v akej bol...
Ahoj @nnikusska 🙂 mala som to presne tak, az do porodu sa vrtelo vkuse, aj v noci som sa budila, ako keby bolo v pracke. A potom, ked sa nahodou hodinu nehybalo, uz som sa strachovala, zacala som ho stuchat trosku, nech sa ozve. Nic to nie je, len je take aktivne, rado sa hybe...To praveze kamaratka mala babo obtocene dvakrat pupocnou snurou okolo tela a hybalo v brusku ozaj malicko, tak sa neboj. Drzim palce, ak bude ako nasa mala, tak sa bude vrtet ako v pracke do poslednej chvile :D
@anjelicek26 veď som napísala,že je to jeden zo znakov ale nedá sa povedať,či dieťa bude ADHD 😉
chcela som napisat ze je moc aktivne tak som napisala ze je hyperaktivne...malinky na poslednom sone bol uz otoceny pekne dole hlavickou a ze je uplne v poriadku..je to moje prvé babatko a bojím sa o neho ako kazda mamina..hladinu cukru mam tiez v norme z krvi co mi bolo zistovane a to nielen ked si dam sladke s atak vrti ale skoro cely den,..asi som moc ustrachana ale neviem ovplyvnit svoj strach ..panikárim zbytočne...ĎAKUJEM za odpovede...už aby bol malinky na svete a mohol plakať ked sa mu bude niečo diať...
mojej malej sa v brusku moc ckalo a ked sa narodila mala silny reflux.....tak len tolko.
aj malinkemu sa teraz dosť čka a potom sa začne moc vrtiet a neviem čo to znamena ...a co je to reflux?je to niečo ohrozujuce život babatka a môžem za to aj ja ked s amu čka lebo to som sa pytala uz raz tu a ze to je v poriadku ked sa mu čka...
@lenkaa222 reflux je teda čo?no aj ja som sa dočítala vsade ze to čkanie je vraj ked sa babatka napiju vela plodovej vody ..ja uz som tak vystrašena zo všetkeho som moc citliva a tehotenstvo ma spravilo maximalne citlivou plačem kvoli hlupostiam a neviem to nijak ovplyvnit...uz mi povedali mnohí že moje babatko bude moc citlive a že bude tak zle uplakane ..ach jaaaj...
@nnikusska noo môj bude mať 9 mesiacov..a nie ja som mala rizikové tehu od začiatku.. lebo predtym som o babatko prišla... aa ja som aj neskoro začala citiť pohyby...potom menej... ale od 29tt som bola v nemocnici a iba som ležala tak tam riadne kopal... neviem či sa mu poloha ležania nepačila alebo čo... ale čo mi aj kamošky vravela aj tak tak myslim si, že malo kopal 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nnikusska - hyperaktivita je diagnoza stanovena nie skor ako pred 5 rokmi zivota dietata, netreba si pliect pojmy. Niektore deti su v brusku aktivnejsie, ine nie, velmi zavisi od polohy dietata a hladiny cukru v tvojej krvi - viac cukru, väcsia aktivita.
Ak su pohyby trhane, zasklby, treba na ultrazvuku pozriet, ci nema pupocnik okolo krku, vtedy ked si ju dieta pritiahne, chyta paniku... spomen to u lekara, ale je to zriedkave.